נפטר פיני גרוב, מנהיג המאבק נגד סגירת 'אתא'
גרוב עמד בשנות ה-80' בראש המאבקים נגד המפעל שהעסיק יותר מ-1,000 עובדים בקריית-אתא. לאחר סגירת המפעל הוא פעל למניעת סגירת מפעלים נוספים. בן 86 היה במותו
נפטר אחד הסמלים של מאבקי העובדים הגדולים בשנות ה-80': פיני גרוב, שהיה יו"ר ועד העובדים במפעל "אתא" בזמן שנסגר, הלך היום (ג') לעולמו בבית החולים רמב"ם בחיפה והוא בן 86. גרוב ניהל את המאבקים וההפגנות נגד סגירת המפעל בקריית-אתא באמצע שנות ה-80'.
עוד בערוץ החדשות:
הילדים עזרו לאובמה. גם ההורים יהיו לצדו?
גרוב נולד בשנת 1926 בפולין, למשפחה של חסידי גור. כשהיה בן 18 החל לעבוד במפעל "אתא" בכפר אתא של אז. עבודתו הראשונה היתה רתך דודים. עם השנים התקדם ומונה ליו"ר ועד העובדים. בעת המאבקים נגד המפעל, שהעסיק יותר מ-1,000 עובדים מאזור חיפה והקריות, כונה גרוב "לך ולנסה של הצפון".
על חורבות המפעל בקריית-אתא, שהוקם ב-1934 ושראשי התיבות שלו היו "אריגים תוצרת ארצנו", הוקמה לפני כ-20 שנה שכונת "בית וגן". זמן קצר לפני שהחלו העבודות להקמת השכונה, אמר גרוב: "זהו יום שחור לפועלי ישראל, שמשקף את חורבן היצירה ומסמל את תקומתה של קבוצה מתעשרת שעלתה לראש הסולם. אני מקונן בשערי אתא על המפעל שנסגר ונהפך למצבה".
במשך השנים שלאחר סגירת מפעל אתא, היה גרוב מעורב גם בניסיון למנוע סגירת מפעלים נוספים ברחבי הארץ. הוא עמד בראש גוף שנקרא "ועד אחד", שביקש לשנות לפני כ-25 שנים את פני ההסתדרות.
"היום זה אתא - מחר זה אתה"
מישל אלמליח, חברו הקרוב של גרוב, סיפר ל-ynet כי פיני היה "אדם שהקדיש את חייו למען העובדים". אלמליח הוסיף: "הוא היה מורה דרך עבורי, קרוב לשלוש שנים חרשנו את הארץ, במטרה להחיות את הסולידריות של העובדים, ולרכז ועד אחד מכל הועדים בארץ לרווחת העובדים. זרענו את זרעי המהפכה של ההסתדרות ב-94'. ההסתדרות שהיתה בשפל ויצאה לדרך חדשה".
על פעילותו של גרוב, אחרי סגירת מפעל אתא, סיפר אלמליח: "פיני היה מגיע לעובדים והם היו כולם נרגשים לראות אותו. היה לו את המשפט הנצחי – 'היום זה אתא, מחר
זה אתה'. הוא הטיף לסולידריות". הוא הוסיף שגרוב חזה את המחאה של השבועות האחרונים עוד לפני 25 שנה. כמו נביא - הוא היה אומר לי, 'תראה מה קורה בגלל חוסר הסולידריות, מה עושים לחבר'ה הנהדרים שלנו שמשתחררים מהצבא, הם כמו טרף לקבלני העבודה'".
לדברי אלמליח כל חייו התייסר גרוב בשל סגירת מפעל אתא: "היינו גרים שנינו בקריית אתא, כל פעם שהיינו עוברים ליד המקום בו עמד המפעל הוא היה מסיט את הראש בשביל לא לראות אותו. פשוט כאב לו. הוא היה איש תמים שהאמין, לעיתים יותר מידי". הוא גם הביא דוגמה להבטחה שקיבל מראש הממשלה, בזמן סגירת המפעל: "שמעון פרס היה ראש ממשלה, שעה שפיני תכנן הפגנה גדולה מול רחבת הממשלה, פרס הבטיח לו שאם לא יעשה הפגנה יהיה לו מפעל, זה לא קרה". אלמליח סיכם: "הלב ממש כואב היום, איבדתי עוד אבא, האבא של העובדים".