שתף קטע נבחר
 

לא תוכלו לסרב לה: גלידת שוקולד ביתית

רגע לפני שחוזרים ללימודים יש לכם הזדמנות להפוך את היום האחרון של החופש הגדול למתוק עם גלידת שוקולד ביתית שלא מצריכה מכונה, וטוב מזה, לוקח כ-5 דקות להכין אותה

לפני זמן מה סיפרתי על אוסף הצנצנות שברשותי. אז מצאתי לו שימוש יעיל בצורת עוגות גבינה שאפיתי בתוך הצנצנות. אבל לאחרונה מצאתי לו ייעוד נוסף, בעיקר עבור הצנצנות הקטנות יותר. 

 

השילוב של חופשת הקיץ, החום והרצון למשהו מתוק, אבל מהיר וקליל הניב את המתכון הבא - גלידת שוקולד שמכינים בכמה דקות של עבודה בלבד. לכאורה אין במתכון הזה חידוש של ממש, זהו סוג של גנאש שמקפלים לתוכו קצפת. אבל כל הסוד כאן טמון בתוספת של החלב הממותק ששומרת על הגנאש שלא יקפא לחלוטין. הטקסטורה הרכה והאוורירית, דמוית מרקם של מוס שוקולד, נשמרת גם לאחר שהגלידה קופאת. אני, כאמור, הכנתי את הגלידה הזו במנות אישיות שנמזגו לצנצנות קטנות, אבל אפשר גם לשמור אותה במיכל גדול אחד ולהגיש באופן מסורתי של כדורי גלידה. זהו ללא ספק קינוח טעים ומרענן, קל להכנה שמתאים לימים מהבילים אלו.

 

מתחילים בהמסה של קפה נמס במעט מים חמים. שומרים בצד. גם אם אתם לא חובבים טעמים של קפה, אל תוותרו על התוספת הזו. היא נותנת טעם עמוק ומעניין יותר לתערובת השוקולד. בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. מוסיפים את החלב הממותק ואת תערובת הקפה הנמס ומחממים יחד במיקרוגל, מוציאים ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

 

ממסים את השוקולד ומוסיפים קפה בשביל הטעם (צילום: חן שוקרון) (צילום: חן שוקרון)
ממסים את השוקולד ומוסיפים קפה בשביל הטעם(צילום: חן שוקרון)

 

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת, ומוסיפים לתערובת השוקולד. מוסיפים בתחילה רק שליש מכמות הקצפת, מקפלים היטב עד להטמעה מלאה, ורק אז מוסיפים את יתר הקצפת. מקפלים שוב עד לקבלת תערובת אוורירית, חלקה ואחידה.

 

מקפלים בחלקים - מטמיעים את השמנת בשוקולד בשלבים (צילום: חן שוקרון) (צילום: חן שוקרון)
מקפלים בחלקים - מטמיעים את השמנת בשוקולד בשלבים(צילום: חן שוקרון)

 

כבר בשלב הזה מדובר בקינוח טעים, אם כי מעט מתוק מידי, וזה בסדר. ההקפאה מנטרלת מעט מהמתיקות. באופן כללי, כדאי לדעת שכל תערובת שמיועדת להקפאה רצוי שתהיה מעט מתוקה מידי. זה יבטיח שלאחר ההקפאה המקפא יתקבל במתיקות הנכונה ולא תפל.

 

זהו. כל שנותר הוא להעביר את התערובת לצנצנות או למיכל אחד גדול, לסגור, ולהעביר להקפאה, רצוי למשך לילה.

לתוך הצנצנות וישר למקפיא (צילום: חן שוקרון) (צילום: חן שוקרון)
לתוך הצנצנות וישר למקפיא(צילום: חן שוקרון)

 

להגשה אפשר להקציף מעט שמנת מתוקה (ללא סוכר), ולפזר מעט אגוזים מסוכרים (ברס) מעל. לא חובה, אבל טעים מאוד. על מנת לאפשר לגלידה להפשיר מעט ולהגיע למרקם רך, מומלץ להמתין כ- דקות אחר הוצאת הצנצנות מהמקפיא ולפני ההגשה.

 

תענוג קר ומתוק - סורבה שוקולד ב-5 דקות (צילום: חן שוקרון) (צילום: חן שוקרון)
תענוג קר ומתוק - סורבה שוקולד ב-5 דקות(צילום: חן שוקרון)

 

גלידת שוקולד ביתית

המרכיבים (לכ-6 מנות בנפח 120 מ"ל):

1 כפית גדושה אבקת קפה נמס

1כף מים רותחים

120 גרם שוקולד מריר במטבעות או בקוביות

1/2 כוס (125 מ"ל) חלב ממותק

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1/4 1 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה

להגשה (לא חובה):

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

אגוזים מסוכרים קצוצים דק (ברס)

 

אופן ההכנה:

  1. ממסים את אבקת הקפה הנמס במים הרותחים, מערבבים היטב ומניחים בצד לצינון.
  2. בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. מוסיפים את החלב הממותק, תמצית הווניל והמלח. מוסיפים את תערובת הקפה המומס. מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים כ-1/3 מהקצפת לתוך תערובת השוקולד. מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים היטב עד לקבלת תערובת אוורירית, חלקה ואחידה.
  4. מעבירים לצנצנות או למיכל פלסטיק ומקפיאים למשך לילה.
  5. מפשירים כ-5 דקות לפני ההגשה.
  6. להגשה: מקציפים את השמנת המתוקה, מזלפים מעט מעל גלידת השוקולד. מפזרים ברס ומגישים.

 

סורבה שוקולד (צילום: חן שוקרון) (צילום: חן שוקרון)
סורבה שוקולד(צילום: חן שוקרון)
 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן שוקרון
גלידת שוקולד ביתית
צילום: חן שוקרון
מומלצים