שתף קטע נבחר

 

ח"כים, דברו אלינו ביוטיוב

הפוליטיקאים והמנהיגים פתחו ערוצים ביוטיוב, כי זה ה"ניו מדיה" ואפשר להגיע שם ישירות לקהל. איך ראש הממשלה מגיב בערוץ היוטיוב שלו, היישר לקהל, על נושא מחאת האוהלים? מאחל רמדן כרים

"ערוצי המדיה החברתית חיוניים היום יותר מתמיד למאמצי ההסברה של ישראל, לשקיפות שלטונית ולשיתוף האזרחים במידע עדכני" כך אמר לנו ראש הממשלה בנימין נתניהו לפני שנה כשפתח את ערוץ היוטיוב שלו.

 

עוד על המחאה והרשת:

 

כל כך עדכני נתניהו, שבזמן שהעם מעלה לפייסבוק, לטוויטר, ליוטיוב לפליקר ולרשתות חברתיות אחרות דיווחים חיים מהמאהלים ברחבי הארץ כמו צילומים מהופעות ומהפגנות שקרו זה עתה, ראש הממשלה בשער היוטיוב מברך אותנו לרגל חג הרמאדן שחל בחודש יולי.   

 

 

כשמעמיקים בשיטוט בערוץ מגלים שהערוץ דווקא התעדכן לאחרונה. לפני עשרה ימים נתניהו דיבר על יום השנה לרצח בבר נוער - נושא חשוב שחבל שלא מקודם יותר בעמוד הראשי.

 

 

נתניהו מתייחס בערוץ שלו לנושא הכלכלי בקטע קצר של פחות מדקה שצולם בישיבה על התחרותיות במשק. לקראת סופו הוא מעביר את זכות הדיבור ואומר “חיים בבקשה” - ומשם, שתיקה רועמת. מרבית הקטעים הנוספים בערוץ של ראש הממשלה שקיים בשנה האחרונה הם נאומים ארוכים שמתועדים במלואם או קטעי וידאו קצרים בני דקה עד דקה וחצי.

 

 

למרות שבמשרד ראש הממשלה שמחים מכמות הצפיות הגדולה בברכת הרמדן ומעידים שהם עדים לכוחם העצום של ערוצי “ניו-מדיה” (המרכאות במקור), אזכור למאהלים, להפגנות ולאירועים שקורים בחודש האחרון נעדרים מיוטיוב. בטוויטר של ראש הממשלה שמערבב בין אנגלית, עברית וערבית, וכן בפייסבוק הרשמי של רה”מ עולה נושא ועדת טרכטנברג ומחאת הדיור במספר עדכונים.

  

יושב ראש הכנסת, ראובן ריבלין, יחד עם חברי כנסת בודדים אחרים, עבר בתחילת השנה הדרכה על מדיה חברתית בכנסת ובעקבותיה פתח ערוץ ביוטיוב. גם אצל מתפרסמים קטעים ממפגשים שערך ונאומים שלו. בפעם הראשונה שהוא פונה למצלמה, הוא מתייחס למחאת הדיור.  

 

  

לפני קצת פחות משנתיים גם נשיא המדינה, שמעון פרס, הצטרף גם הוא ליוטיוב בשביל לשמוע אותנו לשוחח איתנו ו”לחלוק רגשות ומחשבות”. בקטעים שעלו בחודשים האחרונים אין הרבה רגשות ומחשבות ואין פניות ישירות של פרס למצלמה ולצופים. מדובר בעיקר במפגשים עם מנהיגים מהעולם וקטעים מנאומים של הנשיא ואירועים שונים שבהם נכח. כך, תוכלו לראות את נשיא המדינה משתתף בחגיגות 150 שנה לאיחוד איטליה. אם תוכלו למצוא אותו בסרטון. אנחנו בדקנו ורואים את האוזן שלו מאחורי מאבטח.  

 

 

בקטע אחר, הנשיא פרס נפגש עם נשיא רוסיה, עובר במסדרון, לוחץ ידיים ומתיישב. מה קרה במפגש? מה המחשבות של הנשיא לאחר מפגש זה? מה אמר לו מידבדב? האם צ’סט יעצר אחרי הרצח של פיטר. כל זאת ועוד לא בערוץ היוטיוב של שמעון פרס. הקטע נחתך בחלוף 41 שניות ואנחנו לא מקבלים שום מידע נוסף.

  

 

חלק מקטעי הווידאו לא ערוכים בצורה קוהרנטית ולא תורמים מידע חדש או מחשבות אישיות של הנשיא. למעשה, ממקום שנועד להיות במה אישית לנשיא וקשר בלתי אמצעי עם העם, הערוץ הפך מאוד מהר היוטיוב לאוסף של “בי רול”, קטעי וידאו שערוצי חדשות יכולים לקחת ולזרוק בכתבות וידאו שעליהם מקראים קריינות כללית. אם מוצאים את פרס בין המאבטחים.

  

מנהיגי ונבחרי העם לא צריכים עוד חשיפה. אינספור ראיונות וכתבות בתקשורת נותנים לנו הרבה מהם. יוטיוב הוא הזדמנות אמיתית לפנות לצופים, בין אם זו תגובה של דקה שמוקלטת לסלולרי, נאום בן 14 דקות מכנס זה או אחר שנחתך בתקשורת, או אפילו קליפ מצחיק (אבל באמת מצחיק). ה”ניו מדיה” כבר לא בחיתוליה. כשקורה משהו, וכשיש מה להגיד, אפשר פשוט לצלם ולהגיד אותו. יוטיוב לא ינשך. הטוקבקים אולי כן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בואו ליוטיוב
צילום: איציק הררי, דוברות הכנסת
מומלצים