ההאזנות בבריטניה: סדקים מהותיים בעדות מרדוק
עדויות שמסרו בכירים לשעבר בתאגיד המדיה "ניוז-קורפ" מטילות צד כבד על הגרסאות שהשמיעו איל התקשורת האוסטרלי ובנו בשימוע שנערך להם בפרלמנט הבריטי. "איש לא השאיר את ג'יימס מרדוק או מי מבכירי ניוז-קורפ בעלטה"
האם גרסתו של איל התקשורת רופרט מרדוק לאירועים שקדמו לחשיפת פרשת ההאזנות בבריטניה אינה אמינה? עורכי דין ועובדים בכירים לשעבר בתאגיד התקשורת "ניוז-קורפ" מטילים ספק בטענות שהעלו מרדוק ובנו ג'יימס בשימוע שהתקיים בפרשת "ניוז אוף דה וורלד" בפרלמנט הבריטי בחודש שעבר. האם גיימס ייקרא שוב לבריטניה לחקירה מחודשת?
פרשת ההאזנות - עדכונים אחרונים:
בעדות שפרסם אתמול (יום ג') הפרלמנט הבריטי, מאשימים בכירים לשעבר ניוז-קורפ את רופרט וג'יימס מרדוק בסילוף עובדות ובהגזמות מכוונות. "הטענות של מרדוק ובנו כוללות אי דיוקים משמעותיים ביותר", כתב עורך הדין לשעבר של התאגיד, ג'ונתן צ'פמן, במכתב שהעביר לוועדה שדנה בפרשה. צ'פמן דחה את הטענה לפיה בעלי ניוז-קורפ לא ידעו על מדיניות ההאזנות המיושמת על-ידי הכפופים להם. "איש לא השאיר את ג'יימס מרדוק או מי מבכירי ניוז-קורפ בעלטה", כתב.
בעדות אחרת, סתר היועץ המשפטי של ג'יימס מרדוק, טום קרון, את טענת בעלי תאגיד המדיה לפיה לא היו מודעים לכך שההאזנות בעיתוניהם נמשכו גם אחרי 2006, השנה שבה נשלח כתב של הצהובון "ניוז אוף דה וורלד" למאסר בשל האזנות בלתי חוקיות לאנשי בית המלוכה. לדברי קרון, הוא דיווח על העניין באופן אישי למרדוק הבן ביוני 2008.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
טענות כלפי ניוז-קורפ מעלה גם חברת הייעוץ המשפטי "הרבוטל אנד לואיס", שטוענת כי רופרט מרדוק עשה שימוש לרעה בהמלצות שקיבל. לטענת החברה, בניגוד לדברי מרדוק, היא מעולם לא קיבלה הנחיה מניוז-קורפ לבדוק מה בדיוק מתרחש בניוז אוף דה וורלד ולהכין מסמך משפטי המכשיר את ההאזנות. "נראה שרופרט מרדוק מתבלבל או הוטעה בפרטים", הודיעה החברה.
אין זו הפעם הראשונה שבכירים לשעבר בתאגיד המדיה של מרדוק מטילים ספק בגרסתו. העיתון "ניו-יורק טיימס" פרסם בחודש שעבר שורה של ציטוטים מצד עורכים לשעבר, הטוענים כי בניגוד לטענותיו, איל התקשורת האוסטרלי היה בסוד העניינים בפרשת ההאזנות ובאחד המקרים אף ביטל נסיעה לכינוס כלכלי כדי להגיע ללונדון ולתפוס פיקוד. עם זאת, איש מהעורכים לא האשים את מרדוק כי הורה להם לצותת לטלפונים או להשיג מידע בצורה בלתי חוקית אחרת.
מאז התפוצצה פרשת ההאזנות נתון תאגיד התקשורת של מרדוק תחת לחץ הולך וגובר. הוא נאלץ לסגור את ניוז אוף דה וורלד ערב הסערה הציבורית, ולהשעות את כוונותיו לרכוש את רשת הטלוויזיה "סקיי" בעסקת ענק.
במרכז הפרשה עומד החשד כי עיתונאים בגופי התקשורת של מרדוק קיבלו "אור ירוק" לבצע האזנות בלתי חוקיות לטלפונים ניידים של פוליטיקאים, סלבריטאים ואנשי בית המלוכה בבריטניה, ונתנו שוחד לשוטרים ומאבטחים בתמורה למידע.
בעקבות חשיפת הפרשה התפטרו ראש מערך ההסברה בדאונינג 10 ועורך ניוז אוף דה וורלד לשעבר, אנדי קולסון, שני בכירים בבולשת סקוטלנד יארד ובהם המפקח סר פול סטיבנסון, ועוד כמה עיתונאים. ראש הממשלה, דיוויד קמרון, הורה על הקמת ועדת חקירה בראשות שופט שתבדוק את נהלי האתיקה בעיתונות הבריטית בכלל ואת פרשת ההאזנות בפרט.
העיתונות הבריטית ממשיכה בגילויים כמעט יום יומיים על היקף הפרשה, אולם עיקר תשומת הלב מופנית יותר ויותר לעבר התנהלותם של רופרט וג'יימס מרדוק, ומנהלת התאגיד בבריטניה רבקה ברוקס, ולחשד ההולך וגובר כי לא סיפרו את כל האמת בעת שהופיעו בפני הוועדה.