שטח הפקר: מובארק נפל, הטרור כבש את סיני
סדרת פיצוצים בצינור הגז המוביל לישראל, תקריות ירי, הברחות עובדים זרים והזרמת כלי נשק לרצועת עזה. עם נפילת מובארק מהשלטון, מצרים איבדה שליטה על חצי האי ואת מקומה תפסו ארגונים המזוהים עם הג'יהאד העולמי. ישראל משלמת המחיר
גן העדן הפך לחממת טרור - וישראל היא הראשונה לשלם את המחיר: מתקפת הטרור היום (יום ה') בדרום הארץ, שככל הנראה הגיעה מכיוון סיני, היא הוכחה נוספת לכך שמצרים איבדה שליטה על חצי האי. מאז הדחתו בחודש פברואר של הנשיא המצרי חוסני מובארק, הגבירו אנשי ארגון הטרור אל-קאעידה את פעילותם בחצי האי.
מתקפת טרור בדרום הארץ - כתבות אחרונות בערוץ החדשות:
על פי ההערכות, אנשי אל-קאעידה וארגונים המזוהים עם הג'יהאד העולמי ניצלו את הוואקום הביטחוני שנגרם בסיני בשל נסיגת חלק מכוחות המשטרה באזור. מצרים האשימה באחרונה את ארגוני הטרור בסיני בתקיפת סיורים של המשטרה ובפיצוץ צינור הגז המוביל לישראל ולירדן.
בחלק מההתקפות השתתפו מאות חמושים, שהיו רעולי פנים, שנשאו מטולי רימונים ונשק אוטומטי. בתקרית באל-עריש לפני שבועיים, פיזרו החמושים עלונים הקוראים להחלת החוק המוסלמי בסיני.
החמושים תקפו, הקומנדו הוצב בחצי האי
בתגובה להתקפות החמושים החליטה מצרים לתגבר בסוף השבוע האחרון את כוחותיה בצפון סיני. חיילים בכלי רכב משוריינים ואנשי קומנדו הוצבו בצפון חצי האי, ליד העיר אל-עריש. באזור זה, לפני יותר משבועיים, הרגו חמושים שוטר וארבעה אזרחים. בנוסף, החיילים הוצבו במקומות נוספים במרכז חצי האי.
ואם זה לא מספיק, בחודשים האחרונים איבד צבא מצרים חלק מאחיזתו בסיני, אחרי שבדואים כבשו דרכים ראשיות בו בחסות ההתקוממות נגד משטרו של חוסני מובארק.
בתקופת שלטונו ראה הנשיא המצרי חשיבות רבה בשמירה על המצב הביטחוני באזור סיני, אך גם בתקופתו התקשו כוחותיו לכפות את שליטתם ולהשליט סדר בחצי האי. הראייה לכך - פיגועים שיצאו מהאזור תקריות ירי ואינספור מקרים של הברחות עובדים זרים, סמים וכלי נשק, רובם העיקר לרצועת עזה.
סיני נשכחה לטובת ענייני הפנים
אך עם נפילת מובארק החמיר המצב בחצי האי והגיע לכדי מצב של הפקרות. המשטר הצבאי הנוכחי, בראשות הגנרל מוחמד חוסיין טנטאווי משקיע את עיקר כוחו במצרים פנימה, ואינו עוסק כמעט בסיני, ובטח שלא בתופעת הברחות הנשק והכסף לרצועת עזה. מי שמשלמת על כך מחיר כבד ביותר היא ישראל בעקבות פיגועי הטרור היום באזור אילת.
על רקע אובדן השליטה בסיני, שב משרד החוץ הישראלי והזהיר בשנים האחרונות, ובחודשים האחרונים ביתר שאת, ישראלים מנסיעה לחצי האי סיני, מחשש לפיגועים וניסיונות חטיפה.
בחודש אפריל אשתקד נורו מסיני רקטות קטיושה לכיוון אילת. תושבי העיר התעוררו למשמע קולות נפץ בסביבות השעה 05:00 בבוקר, אך בהמשך התברר כי רקטה אחת נפלה בים. אחרת התפוצצה בעקבה שמעבר לגבול הירדני.