כתום על כתום: עוגת תפוז ומנגו
עוגה קיצית, מרעננת ונאה שמצטיינת במרקם רך, לח ונעים הודות לשני התפוזים השלמים המשתלבים בתוכה. רוני ונציה ממצה את נפלאות הקיץ בעוגה אחת
עוגת תפוז ומנגו
המרכיבים:
2 תפוזים
175 גרם חמאה רכה
1 כוס 200) גרם) סוכר
1/2 1 כפיות תמצית וניל טהור
2 ביצים
1/4 2 (315 גרם) כוסות קמח
1/3 כפית מלח
1/2 1 כפיות אבקת סודה
5 כפות שבבי קוקוס או קוקוס טחון
350 גרם מנגו קלוף, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ (כ2- מנגו)
אופן ההכנה:
- מחממים מראש תנור ל170- מעלות.
- מגרדים את הקליפה מ2- התפוזים ומניחים בצד. קולפים את התפוזים, נפטרים מהקליפה, חותכים לרבעים ומסירים את הגזע הקשה והחרצנים. מכניסים למעבד מזון, טוחנים למחית חלקה ומעבירים לכלי עם פייה. כעת אמורים להתקבל 3/4 כוס נוזל. אם התקבל פחות, משלימים עם מים לכמות הרצויה.
- מקציפים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר, הווניל וגרידת התפוז במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בזו אחר זו את הביצים ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים לאט ובהדרגה את הקמח והמלח ומערבלים עד שהתערובת הופכת אחידה.
- מפזרים את אבקת הסודה מעל למחית התפוזים. כשהסודה מתחילה לבעבע, מוסיפים את המחית לתערובת ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית קפיצית בקוטר 24 סנטימטר. שופכים לתוכה את התערובת, מפזרים את שבבי הקוקוס מעל, ומעליהם מניחים את קוביות המנגו.
- אופים את העוגה במשך כשעה וחצי או עד שהשוליים נפרדים מהתבנית וכשקיסם המוחדר למרכז העוגה נשלף כמעט נקי. אם היא משחימה מדי במהלך האפייה, ניתן לכסות בנייר אלומיניום כדי להגן עליה.
- מניחים את העוגה על רשת לצינון ומעבירים סכין מסביב לשוליים לשחרור. משאירים בתבנית עד לצינון מלא.
עוגת תפוז ומנגו
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים