שתף קטע נבחר
 

השבוע בבורסה: מדד הבנקים ירד בכ-4.3%

בסיכום השבוע, שהחל באופטימיות ועבר לפסימיות, רשמו מדד המעו"ף ומדד ת"א 100 ירידה של כ-0.3%. מדד נדל"ן עלה בכ-4% עקב דו"חות טובים. בלטה לטובה מניית דסק"ש של נוחי דנקנר שעלתה בכ-17%, אחרי ירידה של כ-40% בשבוע שעבר

שבוע המסחר האחרון התאפיין באופטימיות בתחילתו, שהתחלפה במהלך השבוע בפסימיות שאפיינה את השווקים בתקופה האחרונה, והפעם עקב רצף נתוני תמ"ג מאכזבים בגרמניה, בגוש האירו ובישראל. כל זאת, על רקע פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש יולי אשר הפתיע בשיעורו השלילי ולצד תיקון בשוק האג"ח הקונצרניות המקומי.

 

שבוע המסחר נפתח ביום א' על רקע עליות חדות של כ-5% ויותר בשוקי חו"ל בסוף השבוע החולף. פתיחת המסחר בשוק המקומי לימדה על אופטימיות רבה, שהלכה וגברה לאחר הודעתה של דלק נדל"ן (המצויה בקשיים מהותיים עד כדי חשש לחדלות פרעון), לפיה בעל השליטה בחברה, יצחק תשובה, ימכור את כל אחזקתו בה לקרן נדל"ן אמריקאית ללא כל תמורה, והאחרונה תזרים כחצי מיליארד שקל ותתחייב שלא לבצע תספורת לבעלי אג"ח. ידיעה זאת, אשר הפחיתה במעט מהחשש מהתנערות הטייקונים המקומיים מגורל החברות שברשותן, ליבתה את שוקי המניות ואג"ח המקומיים, כאשר מדדי המניות המקומיים נסגרו בעליות של למעלה מ-3%

 

בוקרו של יום ב' בישר למשקיעים על ירידה של 1.3% בלבד בתמ"ג היפני ברבעון השני של השנה, וזאת לעומת צפי לירידה כמעט כפולה בתמ"ג לאחר רעידת האדמה וגלי הצונאמי הקטלניים שפקדו את המדינה. יחד עם זאת, המסחר בשוק המניות המקומי התנהל במגמה שלילית, וזאת על אף אופטימיות ברחבי העולם לאחר הודעת ענקית האינטרנט גוגל על רכישת זרוע הסלולר של חברת מוטורולה בתמורה לכ-12.5 מיליארד דולר ובפרמיה של כ-60% מעל מחירה הבורסאי.

 

בערבו של יום שני פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, אשר הפתיע בשעה שהסתכם בירידה של כ-0.3% לעומת צפי לעליה של כ- 0.3%. מעיון במרכיבי המדד, ניתן ללמוד כי מחירי ההלבשה ירדו בכ-8.6% (תרומה שלילית של

כ-0.23% למדד כולו), מחירי הדלק והשמנים ירדו בכ-3% (תרומה שלילית של כ-0.15% למדד כולו) מחירי ההנעלה ירדו בכ-6.3% (תרומה שלילית של כ-0.05% למדד כולו) ומחירי המזון ירדו בכ-0.6%.

 

מנגד, מחירי הנדל"ן המשיכו לרשום עליה, כאשר מחירי השכירות עלו בכ- 0.7% (תרומה של כ-0.03% למדד כולו) ומחירי הנדל"ן בבעלות עלו בכ-0.2% (תרומה של כ-0.03% למדד כולו), וזאת לצד עליה עונתית של כ-5.8% במחירי הנופש וההבראה (שתרמו לעליה של כ-0.11% במדד כולו).

 

על אף המדד השלילי המפתיע - אירוע נדיר בחודשי הקיץ המאופיינים במדדים חיוביים בדרך כלל, עלה המדד מתחילת השנה ב-1.9%, וב-12 החודשים האחרונים עלה בכ-3.4%.

 

יום ג' נפתח על רקע המדד הנמוך ועל רקע עליות שערים בבורסות בארה"ב ובמזרח. האופטימיות שאפפה את המשקיעים נמוגה מהר מאוד, כאשר פורסם כי המשק הגרמני, הנחשב כחזק ביותר באירופה, צמח בכ-0.1% בלבד ברבעון השני של השנה לעומת ציפיה לצמיחה של כ-0.5%. וכי גוש האירו כולו צמח ברבעון השני בכ-0.2% בלבד לעומת צפי של 0.3%.

 

בצהרי היום פורסם כי המשק הישראלי צמח ברבעון השני של השנה בכ-3.3% וזאת לעומת צמיחה של 4.7% ברבעון הקודם ולמעלה מ-7% ברבעון האחרון של שנת 2010. מכלול נתונים אלו, הובילו את שוק המניות המקומי לירידות שערים של כ-1.5%.

 

יום ד' נפתח על רקע ירידות שערים על אף כי סוכנות הדרוג הבינלאומית פיץ הותירה את דרוג החוב של ארה"ב על AAA, בניגוד למקבילתה P&S אשר הורידה כזכור את דרוג החוב של ארה"ב ל AA+לפני כשבועיים.

 

הותרת דירוג החוב של ארה"ב, בתוספת פגישת מנהיגי צרפת וגרמניה, סרקוזי ומרקל, במסגרתה הסכימו השניים לפעול להקמת מועצת כלכלית אירופאית שתפעל לתיאום טוב יותר בין מדינות גוש האירו ולמשמעת תקציבית בגוש תוך המנעות מהנפקת אג"ח כלל אירופאי, הובילו לפתיחת מסחר אופטימית בשוק המניות המקומי. עליות השערים התחזקו במהלך היום ושוק המניות סיים את יום המסחר בעליה חדה של כ-2.5%.

 

יום המסחר האחרון של השבוע נפתח בירידות שערים של עד 1%. ירידות אלה הלכו והחריפו במהלך היום עקב ירידות חדות בבורסות באסיה ובאירופה וכן עקב הידיעות על מתקפת הטרור ליד אילת. שוק המניות סגר את היום בירידה של כ-3.5%

 

בסיכומו של שבוע, רשמו מדד המעו"ף ומדד ת"א 100 ירידה של כ-0.3%, מדד הבנקים ירד כ-4.3% ומדד הנדל"ן עלה בכ-4% עקב דו"חות כספיים טובים שפירסמו מספר חברות במהלך השבוע.

 

בסיכומו של השבוע, בלטה לטובה מניית דיסקונט השקעות שבשליטת נוחי דנקנר שעלתה בכ-17% (אחרי ירידה של כ-40% בשבוע שעבר) מנגד בלטו לשלילה מניות אלביט הדמיה של מוטי זיסר שירדו בכ-20% והשלימו נפילה של כ-50% מתחילת החודש.

 

הנפקה בודדת של סלקום

בשוק אג"ח היינו עדים השבוע לירידות חדות בציפיות האינפלציה עקב המדד השלילי המפתיע, שגרם למשקיעים להאמין כי מגמת העלאת הריבית שאפיינה את המשק הישראלי מתחילת השנה עומדת בפני סיום, ואף קיים סיכוי לא מבוטל להורדתה בקרוב. מכלול נתונים ומסקנות אלו, אמור היה להביא לעליות שערים באפיק השקלי, ובפרט בחלקו הארוך לצד ירידות באפיק הצמוד, ובפרט בחלקו הקצר.

 

ואכן, אג"ח הממשלתיות השקליות רשמו השבוע עליות שערים לכל אורכו של העקום השקלי, שהלכו והתחזקו בחלקו הארוך של העקום. במקביל, באפיק הצמוד היינו עדים לירידות שערים בחלקו הקצר של העקום שהלכו והתחלפו בעליות בחלקו הבינוני ובפרט הארוך של העקום.

 

בשוק אג"ח הקונצרני, היינו עדים להיפוך מגמה ולעליות שערים, וזאת לאחר תקופה של ירידות שערים, ובפרט בשבועיים האחרונים. אף באפיק זה בלטה השפעת המדד השלילי המפתיע, כאשר אג"ח הקונצרניות השקליות בלטו בעליותיהן ביחס לאג"ח הקונצרניות הצמודות.

 

כך, מדד התל בונד 20 רשם עליה של כ-1% לצד עליה של למעלה מ-2% שרשם מדד התל בונד השקלי. נציין, כי בניגוד לשבועות קודמים, השבוע בלטו לטובה אג"ח בדרוג נמוך יותר או כאלו שלא מדורגות כלל, שרשמו עליות שערים לא מבוטלות, ובפרט בשני ימי המסחר הראשונים של השבוע.

 

לסיום, בגזרת ההנפקות נרשמה השבוע הנפקה בודדת כאשר חברת סלקום הרחיבה סדרות אג"ח קיימות בהצלחה.

 

הכותבים הם מנהל ההשקעות הבכיר ואנליסט באדמונד דה רוטשילד שרותי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים