איך לא לרוקן את הבטריה
הגדג’טים שיש לנו: מחשבים, סלולרים או קונסולות משחק ניידות, הופכים להיות חשובים הרבה יותר בזמן הפסקת חשמל, והחום שעבור עלינו גורם לכאלו. איך דואגים שהם ישרדו?
איך אפשר לדאוג שלכל הצעצועים שלנו מספיק כוח כדי להעביר לנו את הזמן? זה עניין של הצטיידות מראש בסוללות נוספות, ומטענים מיוחדים, יחד עם שימוש נכון וחכם בסוללה.
עוד דברים שכדאי לדעת:
מטענים ניידים
הדבר הפשוט ביותר לעשות הוא להצטייד בסוללה נוספת. זה נכון לכל מוצר חשמלי. הבעיה היא שסוללות לניידים עולות הרבה מאוד כסף, וסוללות לנייד אחד לא מתאימות לאחר. במקום להשקיע בסוללות שונות עדיף להשקיע במטענים ניידים. יש הרבה מאוד סוגים של סוללות וכאשר רוכשים כדאי לוודא:
- שיש להם את היכולת לטעון יותר ממכשיר אחד: יש מטענים שמותאמים רק לסוג מסוים של מכשירים.
- שיש להם מספיק סוגי חיבורים: כניסות הטעינה של האייפון (שיש לו מחבר ייעודי) והגלקסי אס 2 (שיש לו שקע יואסבי) שונות זו מזו, המקבוק פרו שלכם צריכה חיבור אחר לחלוטין.
- שיש להן קיבולת טעינה גבוהה: יש מטענים שמספקים עוד טעינה אחת לסוללה של הסלולרי, יש כאלו מספקות שתי טעינות למחשב הנייד.
SCE4420/10 של פיליפס: מכשיר אוניברסלי לסלולרים. מגיע עם חיבורי מיני USB וחיבורים למכשירי סוני אריקסון, נוקיה מוטורולה וסאמסונג. תוכלו להטעין את המכשיר שלכם עוד פעמיים, לחילופין לטעון שני מכשירים מאותו המטען. 299 שקל, להשיג דרך ביקונקט
Essential TPE Icon: סוללה לאייפון/אייפוד בצורה של אייקון הסוללה של אפל. המכשיר מספק עוד טעינה נוספת והוא קל מאוד. הבעיה היחידה איתו ועם סוללות דומות הוא נקודת החיבור: יש להיזהר לא ללחוץ עליו מהצד כדי לא לשבור את הכניסה. מחיר: 199 שקל.
ECO SC-902IN1A 90W: מטען אוניברסלי למחשבים. היחידה הזו עובדת עם רוב המחשבים הניידים כמו: טושיבה, HP, Sony ואחרים. חשוב לשים לב לטבלה באתר כדי להיות בטוחים שהוא יטעין את המחשב שלכם. מחיר: 189 שקל בבאג.
UNI100: כעקרון מדובר בסוללה נטענת לבלקברי, אבל היא מטעינה גם מכשירי HTC, מוטורולה, LG ומכשירים אחרים שעושים שימוש ביציאת מיני או מיקרו USB. מחיר: 200 שקל בדינמיקה סלולר.
i-up 5400: מטען אוניברסלי שיכול לספק טעינה נוספת למחשבים, סלולרים, מצלמות וקונסולות ניידות. מגיע עם סוגים שונים של חיבורים. 369 שקל באידיגיטל.
חסכון בסוללה : החשודים המידיים
גם אם יש לכם מטענים ניידים וסוללות נוספות זה לא אומר שאתם צריכים להיות שאננים. מה תעשו בזמן הפסקת חשמל ממושכת?
- כל עוד אתם יכולים, הקפידו להיות מחוברים לחשמל כך שהסוללה תהייה טעונה למקסימום.
עוד דרכים לחסוך בסוללת הסלולריכך תחסכו בסוללת הסמארטפוןסער יוזהסמארטפונים הופכים להיות מחשבים ניידים לכל דבר, אבל הסוללה לא מצליחה לעמוד בקצב. סער יוז מלמד אתכם איך בכל זאת אפשר לחסוך
- כבו את חיבור ה-WiFi במחשב.אין בו צורך.
- הקפידו להפחית את עצמת התאורה של המסכים: אלו זוללי האנרגיה הגדולים ביותר. אם אתם לא נמצאים בחדר מואר מאוד הפחיתו את בהירות המסך בחצי, אם אתם בחדר חשוך הפחיתו את המהירות למינימום. זה יכול להיות מעייף להתעסק עם הבהירות כל הזמן, אבל אתם יכולים לחסוך כמעט 20 אחוז מהסוללה.
- כבו את תקשורת ה-Bluetooth במכשירים. זה אומר לוותר על האוזניה האלחוטית ועל אפשרות להעביר קבצים בין סלולרים, אבל בואו נודה בזה מדובר במותרות כרגע.
דברים שלא הייתם חושבים עליהם
הקפידו לנקות את המגעים החשמליים: הקפידו לנקות את המגעים על הסוללה ובמכשיר. מגעים מלוכלכים יכולים לגרום לפריקה מיותרת של הסוללה במקרה הרע, במקרה הפחות רע הם פשוט מונעים מהמכשיר לקבל טעינה כראוי. כדי לנקות את המגעים השתמשו במקלון אוזניים ואלכוהול. נקו בזהירות את המגעים ותנו להם להתייבש היטב לפני שתחברו אותם חזרה. לחלופין אפשר לקנות נוזל מיוחד לניקוי מגעים:
שמרו על טמפרטורה נמוכה: כשמכשירים מתחממים הם לא עובדים ביעילות, ומנצלים יותר חשמל. הקפידו להשאיר את המחשב והסלולרי בטמפרטורה נמוכה ככל האפשר. אל תניחו את המכשירים על בדים, כלי מיטה או עור. במקרה של מחשבים, דאגו שפתחי האוורור לא יהיו חסומים.
במקרה של סלולרים, הפסיקו עדכוני מיקום ודחיפה: שני שירותים שסוחטים את הסוללה. כאשר שירות המיקום פעיל, הסלולרי בודק את המיקום שלכם מידי פעם והדבר זולל סוללה. שירות הדחיפה מבקש מהמכשיר שלכם לשמור על קשר עם שרתי האימייל, שוב זללן אנרגיה.
אל תכבו את המכשירים, השאירו אותם רדומים: זה נשמע סותר את ההיגיון הטבעי, אבל הדלקה וכיבוי של מכשירים דורשים מהסוללה יותר כוח משנדרש להשאיר את המכשיר דלוק לחצי שעה. אם אתם לא משתמשים במחשב לעשרים דקות עד חצי שעה השאירו אותו פתוח. אם אתם מתכוונים להשאיר אותו לבד ליותר זמן הכניסו אותו למצב שינה. רק אם אתם מתכוונים להשאיר את המחשב לבד ליותר משעתיים כבו אותו.