מדענים: מצאנו המאובן העתיק ביותר על כדוה"א
קבוצת חוקרים מאוסטרליה ובריטניה מצאה אורגניזמים זעירים במצב מאובן. החוקרים מעריכים כי מדובר במאובנים העתיקים ביותר שהתגלו על כדור הארץ: בני 3.4 מיליארד שנה
מאובנים של מיקרו-אורגניזמים בני 3.4 מיליארד שנה אשר התקיימו בעולם ללא חמצן ושגשגו בתרכובות מבוססות גופרית, נמצאו בסלעים במערב אוסטרליה – כך טוען מחקר חדש שהתפרסם אמש.
"סוף-סוף יש לנו עדות טובה לחיים בני יותר מ-3.4 מיליארד שנים. הממצא מאשר שבעבר היו בקטריות שהתקיימו ללא חמצן", אומר מרטין ברזייר מהמחלקה למדעי כדור הארץ באוניברסיטת אוקספורד שלקח חלק במחקר. הגילוי עולה בקנה אחד עם ממצאים קודמים, לפיהם חיים החלו להופיע על פני כדור הארץ כבר לפני 3.8 מיליארד שנים.
המאובנים התגלו על ידי דיוויד ווסי מאוניברסיטת מערב אוסטרליה וקבוצתו והמחקר התפרסם בכתב העת " Geoscience". הם נמצאו בבידוד במקום שנקרא Strandley Pool לצד גבישים מיקרוסקופיים של פיריט, חומר המכונה "זהב השוטים" ונוסחתו ברזל דו-גופריתי. הדבר מעיד על כך שבהיעדר חמצן האורגניזמים הזעירים ניזונו על גפרית.
לפי המבדקים שערכו החוקרים, הגבישים נוצרו כתוצאה מפעילות ביולוגית של חילוף חומרים ולא באמצעות תהליך של מינרליזציה.
גיל המאובנים מבוסס על משקעי הסלעים שבהם נמצאו ואלו שייכים לפרק הזמן שבין שתי תקופות געשיות. "המאובן נוצר בתקופה המוגבלת לכמה עשרות מיליוני שנים" אמר פרופ' ברייזר מאוקספורד.