שתף קטע נבחר

 

יתרונות המיתון: צריכת הנפט בארה"ב תרד

העצירה בהתאוששות הכלכלית, לצד רגולציות סביבתיות מחמירות שעתידות להיכנס לתוקף, עשויים להוביל לירידה בביקוש בקרב צרכנית הנפט הגדולה בעולם. מנגד, צמיחה של מדינות כמו הודו וסין מבטיחה כי הביקוש העולמי ימשיך לעלות

הביקוש לנפט בארצות הברית, צרכנית הנפט הגדולה בעולם, עשוי לעבור למגמת ירידה, על רקע העצירה בהתאוששות הכלכלית והאיום של כניסה למיתון. על פי ההערכות, הביקוש עשוי שלא לשוב לעולם לצמיחה.

 

 

ההתאוששות שנרשמה בשנה שעברה בשימוש בנפט בארצות הברית, עם עלייה בביקוש של 400 אלף חביות ליום, קיזזה רק חלק מהצניחה בסך מיליון חביות ליום, שהתחילה באוגוסט 2008. עד לאחרונה סברו האנליסטים כי התאוששות כלכלית תוביל לעלייה בשימוש בנפט במהלך השנה הנוכחית והשנה הבאה, לפני כניסת הרגולציות הסביבתיות המחמירות יותר שיגדילו את השימוש בביו-דלק, ולפני שיחלו התקנים המחמירים יותר בצריכת דלק, שעתידים להוביל לירידה בביקוש בהמשך העשור הנוכחי.  

 

אך על רקע ההאטה בענף השירותים והייצור, הורדת הדירוג האחרונה של סוכנות S&P לאקראי של ארצות הברית ושורה של ירידות בשוקי המניות שפגעו בביטחון הצרכנים, הסיכויים הם לכך שהירידות ימשיכו בטווח הקצר ויתחברו לירידות המתמשכות בטווח הרחוק.

 

משרד האנרגיה האמריקני שינה בשבוע האחרון את התחזית שלו לביקוש לנפט בשנת 2011, מצמיחה לירידה. המשרד גם קיצץ בתחזית הביקוש העולמי לנפט, בדומה לארגון OPEC וסוכנות האנרגיה הבינלאומית. "אנחנו צופים לירידה בביקוש לנפט בשנה הנוכחית ולאחר מכן ירידות יציבות החל מ-2015", אמר ריק מיולר, מחברת הייעוץ Energy Security Analysis מבוסטון. "הכל מתרכז בענף התחבורה, והמגמות מורות על ירידה בשימוש בנפט".

 

התקנים האמריקנים דורשים, כי 36 מיליארד גלונים של חומרי אנרגיה מתכלה כמו אתנול, ימהלו בדלק המוטורי עד שנת 2022, לעומת 14 מיליארד גלונים במהלך השנה הנוכחית. ממשל אובמה גם החמיר את התקן לצריכת דלק ברכבים פרטיים לרמה מחמירה פי 2 עד שנת 2025.

 

התיאבון העולמי לנפט נשמר

הביקוש המקרטע בארצות הברית ובמערב אירופה לא יקזז את התיאבון הבריא של מדינות כמו הודו וסין, שמבטיח כי הביקוש העולמי לנפט ימשיך לעלות. בשנה שעברה הצמיחה בארצות הברית היוותה פחות מ-20% מהעלייה בביקוש העולמי לנפט. עם זאת, ארצות הברית עדיין שורפת כמות גדולה פי 2 מסין.

 

הנתונים הממשלתיים האחרונים מראים, כי הביקוש לנפט בארצות הבית, שהיה נראה חיובי בתחילת השנה, רשם ירידות לעומת החודש המקביל בשנה שעברה בכל אחד מ-4 החודשים האחרונים. השימוש בדלק בחודש יולי היה הנמוך ביותר לחודש זה, על פי הנתונים של MasterCard. "הביקוש מתקרב לקיפאון, ולאחר מכן צפוי לרשום ירידות בקצב איטי ובטוח", אמר מיולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים