שתף קטע נבחר

אסוס סליידר: טאבלט עם מקלדת פיזית מלאה

עם נתונים זהים כמעט לחלוטין לאחיו הטרנספורמר, מגיע הטאבלט האנדרואידי לישראל ומציע מקלדת פיזית נשלפת ותג מחיר של 2,699 שקל. אבל איך הוא? בדקנו

כולם רוצים להיות אייפד, אבל לא מצליחים. על הטאבלט המצליח של אפל כתבנו כבר עשרות פעמים ותמיד, אבל תמיד, התרשמנו ממנו לטובה. רבים אומרים שהוא מושלם, אחרים מאמינים כי האיכות האמיתית שלו קשורה לעובדה שיש לו בגב את הלוגו של אפל, אבל דבר אחד בטוח - האייפד על שני גירסאותיו הוא הגאדג'ט הנמכר ביותר בעולם ומודל לחיקוי. אולי הסליידר של אסוס יצליח לעשות את זה?

 

עוד באותו נושא:

 

 

טאבלטים מבוססי מערכת הפעלה אנדרואיד יש כבר לכמה יצרניות, ובחודשים האחרונים אנחנו מקבלים עוד ועוד דגמים טובים יותר וטובים פחות, כשהמטרה של כל היצרניות זהה - לנסות ולנגוס בשוק שנשלט כמעט לגמרי על ידי אפל. אחת החברות שרוצות לקרוא תיגר על שליטת אפל היא אסוס, שהציגה בתקופה האחרונה שני טאבלטים חדשים ומעניינים במיוחד.

 

 

את ה-Transformer, הסנונית הראשונה והאיכותית, סקרנו כבר לפני שלושה חודשים והתוצאות היו מרשימות למדי. לאחר ההצלחה הזו, החליטו החברים באסוס ללכת על כיוון דומה-שונה. למה הכוונה? לקחת את הטרנספורמר ולהוסיף לו מקלדת פיזית מלאה ואינטגרלית. למעשה, הטרנספורמר והסליידר דומים מאוד. כל כך דומים שאפשר בביטחון מלא לקרוא להם "אחים".

 

אסוס סליידר ()
אסוס סליידר

 

מבט ראשוני

הסליידר מבית אסוס, או בשמו המלא Eee Pad Slider SL101 נראה טוב ומרגיש נפלא. עוד לפני שאנחנו נוגעים בנתונים הטכניים שלו, אי אפשר להתעלם מהעיצוב המרשים. כמו שהבנתם לבד משמו, מדובר על טאבלט בתצורת סליידר, כשמתחת למסך הגדול מסתתרת לה מקלדת פיזית מלאה שנותנת שליטה מלאה על מערכת ההפעלה האנדרואידית, אבל אינה מצויידת במשטח ניווט (pad), וזה אחד החסרונות הגדולים של הסליידר אל מול אחיו.

 

איכות החומרים מצויינת. גם בפתיחת המקלדת המלאה והחלקת הסליידר, הכל מרגיש טוב ובטוח. ה"קליק" שנשמע אחרי נעילת ההחלקה מבטיח לנו יציבות רבה והרגשה כאילו אין סיכוי שמשהו רע יקרה. לאחר כמה ימי עבודה עם המכשיר, אפשר להגיד בוודאות - מנגנון הסליידר עושה יופי של עבודה. גם המשקל של המכשיר (866 גרם, 200 גרם יותר מאחיו בלי תחנת העגינה) והעובי (1.7 ס"מ), המצטרפים ל-27.1 ס"מ אורך ו-17.1 ס"מ רוחב, מרשימים בהחלט. הסליידר קל ודק יותר מטאבלטים אחרים שלא מצויידים במקלדת מלאה.

 

וקצת יותר לעומק

כאן אנחנו רואים שאסוס יודעת לקבל ביקורת, ויותר מזה, דואגת ליישם את המסקנות. בסליידר שילבה החברה חיבור USB 2.0 לחיבור התקנים חיצוניים כמו דיסק און קיי או מקלדת חיצונית, זאת לאחר שקיבלה על הראש על כך שלא מצאה לנכון לעשות את זה בטרנספורמר. מצד שני, אם רכשתם את תחנת העגינה של האח, תקבלו שני חיבורי USB. תמצאו כאן גם יציאת miniUSB ו-miniHDMI שנותנת בין היתר את האפשרות לחבר את המוצר לטלוויזיה.

 

פתיחת הסליידר מתבצעת כשמרימים את המסך בחלקו העליון כלפי מעלה. להגיד לכם שזה מושלם? לא. אבל אחרי שמתרגלים לעניין ומסירים את הפחד לשבור או להרוס משהו, הכל הולך חלק. גם כפתור ההדלקה וכפתורי הווליום הצמודים אליו דורשים תקופת הסתגלות. הם קטנים מדי וממוקמים במקום שדורש מהמשתמש לגשש כמה שניות עד שהאצבע נוחתת על הכפתור המבוקש.

 

המקלדת מסתררת מאחורה ()
המקלדת מסתררת מאחורה

 

חומרה

מתחת למכסה המנוע, שני האחים מציגים נתונים זהים כמעט לחלוטין. שניהם מצויידים במעבד Tegra 2 בעל ליבה כפולה, ב-1GB זיכרון וב-16GB של איחסון. נתונים אלה מציבים את שני האחים לבית אסוס בשורה הראשונה של הטאבלטים בעולם ומדובר ממש במחשבים ניידים לכל דבר ועניין. הסליידר מגיע לישראל בתצורת Wi-Fi בלבד, כאשר מהחברה מבטיחים כי גירסת 3G תהיה זמינה לקראת סוף השנה האזרחית.

 

מקלדת מלאה

כאן נמצא ההבדל הגדול בין הסליידר לאחיו. הטרנספורמר הוא למעשה טאבלט "קלאסי" המציע מסך וכמה כפתורי שליטה בצדדים (אם לא מתייחסים לתחנת העגינה), בעוד הסליידר הוא - סליידר. באופן כללי, המקלדת במכשיר מתפקדת מצויין, אך שוב, כמו בדברים שציינו קודם, דורשת הסתגלות מסויימת. אחרי הכל מדובר על מקלדת מלאה קטנטונת יחסית ולא כל אחד ירגיש איתה נוח, במיוחד לא בעלי אצבעות עבות במיוחד.

 

מסך

לסליידר מסך מגע בגודל 10.1 אינץ' (מעט גדול יותר מהאייפד), עם פאנל IPS ורזולוציה של 1280x800. המסך מרשים מאוד, מציע צבעים חדים וחיים וזווית צפיה נהדרת. אין ספק כי מדובר באחד המסכים הטובים ביותר שיש היום לטאבלט להציע ועל כך מגיע לאסוס שאפו ענק.

 

 

מצלמה

הטאבלט מציע מצלמה אחורית באיכות 5 מגה פיקסל ומצלמה קדמית 1.3 מגה פיקסל, לטובת שיחות וידאו או צילום עצמי. בפועל, זה לא זה. התמונות שהיא מפיקה פשוט לא טובות, והתמונות שיוצאות מגורענות ורחוקות מלהיות איכותיות. תוסיפו לזה את העובדה שאסוס "שכחו" להוסיף למצלמה פלאש ותקבלו את התמונה הכללית.. זה לא המכשיר הראשון שאנחנו מרגישים כאילו הכניסו בכוח מצלמה כדי שלא יגידו שאין, אבל במקרה הזו, כמו גם באחרים, אולי היה עדיף לוותר עליה ולחסוך מיקום וכמה גרמים במשקל. בכלל, לא כל כך מובן השילוב של מצלמות סטילס בטאבלטים - זה פשוט לא נוח לצלם עם מכשיר בגודל כזה. תוכלו גם למצלם וידאו, אבל גם כאן אל תצפו ליותר מדי.

 

מקלדת פיזית מלאה ()
מקלדת פיזית מלאה

 

סוללה

אחת ההפתעות הנעימות בעבודה עם הסליידר היא אורך חיי הסוללה, המשתלבת עם טעינה מהירה במיוחד. בכמה בדיקות שערכנו לטאבלט בעבודה מאומצת מאוד הכוללת גלישת אינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים רבים, הסליידר הצליח להחזיק מעמד מעל ל-7 שעות עבודה רציפות. זה בהחלט מרשים למכשיר עם מסך בגודל 10.1 אינץ והאמת, מרשים גם למכשירים עם מסכים קטנים בהרבה. תענוג. הסוללה זהה פחות או יותר לאחיו הטרנספורמר, אבל שם השילוב עם תחנת העגינה יכול להגיע לעד 16 שעות עבודה.

 

מתוק מדבש

מערכת ההפעלה שמריצה את כל החומרה הנפלאה הזו היא אנדרואיד Honeycomb 3.1 מבית גוגל. למי שעדיין לא יודע, מדובר על גירסת הטאבלטים של אנדרואיד שעתידה בעוד כשלושה חודשים בערך להשתלב עם גירסת הסמארטפונים, כשגוגל תשיק את Ice Cream Sandwich. על גירסת הטאבלטים דיברנו רבות בסקירה של הטרנספורמר ואין טעם לחזור שוב על הדברים. נציין רק שמערכת ההפעלה רצה בצורה מושלמת וחלקה על הסליידר.

 

האפשרויות ליצור ולייצר דפי בית לפי רצון המשתמש הן כמעט לא מוגבלות וגם אלה שמגיעים ממערכות הפעלה אחרות (לדוגמא iOS של אפל), יתרגלו תוך כמה שעות למערכת החדשה.

 

לעומת iOS, גירסת הטאבלטים של אנדואיד עדיין לא בשלה מספיק ואפשר לראות את זה בכמות האפליקציות הייעודיות במרקט. נתון זה הולך ותופח על הזמן, אבל גוגל עדיין צריכה לעבוד קשה מאוד כדי להדביק את הפער מול אפל. המערכת מגיעה עם עברית מובנית ישירות מגוגל, ולהבדיל ממשתמשי אנדרואיד בסמארטפונים, אין צורך לפרוץ את המכשיר או להתחיל לשחק עם קבצי המערכת כדי לקבל ממשק עברי או לכל הפחות תמיכה ביישור לימין.

 

התרגום ברוב המקרים משביע רצון, למרות כמה "נפילות" פה ושם, אבל לא משהו שמשפיע על העבודה או מרגיז את העין. מהחברה מציינים כי עידכון לגירסה 3.2 למכשיר יגיע בשבועות הקרובים.

 

אחים אנדרואידים מבית אסוס ()
אחים אנדרואידים מבית אסוס

 

בשורה התחתונה

אסוס מתבססת כאחת היצרניות האיכותיות ביותר בשוק הטאבלטים ומציגה בפעם השניה ברציפות מכשיר איכותי, נוח ומהנה מאוד לעבודה. השילוב בין חומרה חזקה ומעודכנת למערכת ההפעלה האנדרואידית וזמן הסוללה המפתיע, עושה טוב לשני הצדדים ומפיק מהסליידר את המקסימום. היו כמה חששות מהסליידר הנשלף לפני תחילת העבודה עם המכשיר, אבל הן התבדו מהר מאוד ואי אפשר שלא להחמיא לחברה על המנגנון היציב והנוח.

 

נשאלנו כמה פעמים במהלך העבודה עם המכשיר, מה היינו מעדיפים - סליידר או טרנספורמר. קשה מאוד לענות על זה, כי שני המכשירים טובים מאוד ולכל אחד היתרונות והחסרונות הקטנים שלו. המקלדת של הסליידר יכולה להרחיק משתמשים עם אצבעות עבות, או כאלה שיודעים מראש שלא יסתדרו עם מקלדת קטנה יחסית, אבל החיסרון לאלה הוא יתרון לכל האחרים.

 

גם תג המחיר של שני הטאבלטים פחות או יותר זהה, כשהסליידר הושק השבוע עם תג מחיר של 2,699 שקלים לדגם שקיבלנו לבדיקה. הטרנספורמר לעומתו זול יותר (2,299 שקלים), אבל מי שרוצה את תחנת העגינה הכוללת מקלדת, ייפרד מ-700 שקלים נוספים.

 

אהבנו: מסך נפלא, חיי סוללה מרשימים, איכות חומרים, מקלדת מלאה

לא אהבנו: מיקום וגודל כפתורי הווליום וההפעלה, מצלמה

מחיר: 2,699 שקל

אחריות: שנה במעבדות אסוס

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתמודד על תואר הטאבלט האנדרואידי הטוב ביותר
מומלצים