מוזיאון ליין: קטן זה מגניב
הרשת היא המוזיאון הטוב ביותר. כל אחד יכול לצפות במה שבאמת מעניין אותו, ולאו דווקא במה שאמור לעניין אותו. פרק ראשון: דברים קטנים
האמן הלונדוני המזדהה בשם Slinkachu מציג באתר את הפרוייקט "האנשים הקטנים" שהחל לעבוד עליו בשנת 2006. סלינקצ'ו ממצב את הדמויות המיניאטוריות שהוא יוצר באמצע הרחוב, מצלם אותן וזונח אותן כאילו לא צפה מעולם ב"צעצוע של סיפור". מטרתו של סלינקצ'ו היא לגרום לאנשים לשים לב יותר לסביבה בה הם חיים, אך גם לחשוב על אורח החיים המנוכר בעיר הגדולה. זה נשמע מאד מלנכולי, אך למעשה עבודותיו עטויות בנימה הומוריסטית, זאת בכדי לגרום לאנשים להזדהות עם כפיליהם הקטנים.
האמן, כריסטופר בופולי (Boffoli), משתמש אף הוא בדמויות מיניאטוריות המציגות סיטואציות כמעט יומיומיות. אך במקום לפתח אצל המיניאטורות שלו חרדת נטישה, הוא מפצה אותן באוכל. המון אוכל. בראיון ל-Mymodernmet, בופולי אומר שבילדותו אהב לבנות מודלים של כלי רכב ומסילות רכב ושתמיד התעניין בהפרשי גדלים. במיוחד כאלה הנוצרים בהצבת אובייקט כלשהו לצד אדם. הבחירה בהתמקדות במזון הייתה טבעית מבחינתו מאחר וזהו מכנה משותף רחב מאד בקרב אנשים רבים, אך גם מאחר ואוכל נראה נהדר כשהוא מגיע בצבעים מגוונים וטקסטורות שונות. לא משנה כמה העולם יכול להיות מרכב ואפילו מלוכלך, הכול תמיד נראה נקי ומושלם כשמתסכלים על העולם מלמעלה.
אניה מרקוביץ' היא אמנית שפועלת בגרמניה ומעבירה חלק ניכר מזמנה ביצירת אוריגמי מינאטורי. את יצירותיה היא מציגה במוזיאונים של פיות יער וגמדים קסומים, ואם תהיו ממש בשקט תוכלו תשמעו אותם מתלחששים בחריץ המנעול.
אמנים רבים משתמשים בעיפרון כדי ליצור אמנות, אך עבור דלטון גטי (Ghetti), נגר בהכשרתו, זה יהיה בזבוז של עופרת. גתי מכין פסלונים מיניאטורים כבר למעלה מ-25 שנה. באתר OddStuffMagazine, הוא אומר כשהחל לעסוק בפיסול, הוא היה מכין עבודות גדולות מאד, אך לאחר תקופה החליט שהוא רוצה לאתגר את עצמו בכך שינסה ליצור עבודות קטנות ככל ניתן. אף מילה על פרויד.
נסיים עם דבר קטן וחמוד אחרון; מסור.