ת"א: מבנה נטוש ענק הפך ל"מרכז קהילתי"
משתתפי המחאה ניקו מבנה ציבורי מזוהם העומד ריק שנים ארוכות במרכז העיר, והכריזו עליו כעל מרכז חברתי וקהילתי. אחד הפעילים: "במקום שהבניין יעמוד נטוש, אנו מחזירים אותו לתושבי השכונה". העירייה: "המבנה המיועד לגני ילדים ומוסדות חינוך"
מבנה ציבורי נטוש בלב תל אביב הפך היום (ב') למלא חיים לאחר שעשרות פעילים חברתיים המשתתפים במחאת האוהלים פלשו אליו והכריזו שהם חונכים את המקום כ"מרכז חברתי וקהילתי". "במקום שהבניין יעמוד נטוש, אנו מחזירים אותו לתושבי השכונה", אמר עומר ש"ץ, אחד הפעילים.
מחאת האוהלים - כותרות אחרונות:
מדובר במבנה עצום המשתרע על שטח של 3,000 מ"ר ברחוב דב הוז, שהוקם בתחילת שנות ה-40 של המאה הקודמת כפנימייה ובית ספר מקצועי דתי לבנות שהשתייך לארגון הסתדרות נשות מזרחי. הוא נבנה על מגרש שנרכש ונתרם למטרה זאת על ידי יעקב גזונדהייט, גואל אדמות שעלה לארץ ב-1923 מדרום אפריקה. בשנים 1977-1993 אירח המבנה את הסמינר למורות תלפיות. המבנה נטוש מזה שנים ארוכות ומשמש מחסה לנרקומנים וחסרי בית.
במהלך השבוע האחרון ניקו הפעילים וסידרו את המבנה, במטרה להחזיר אותו לשימוש הציבור ולהפוך אותו למרכז אמנות ותרבות. היום הם הגיעו אליו, מלווים באמנים, התמקמו על המרפסות וקראו: "העם בונה בניין קהילתי", "העירייה סגרה התושבים פותחים", ו"מבניין רפאים למרכז קהילתי".
"ברגע שהעירייה תשוב ותדאג לרווחת הציבור, ניתן לה לעשות את עבודתה ונתפנה", אמר ש"ץ. לביא זיטנר, פעיל נוסף, הוסיף כי "אנו מקווים שמהלך זה יגרום לעירייה להשמיש את הבניין בחזרה לטובת הציבור. מעתה ייקרא הבניין 'בית העם' לדיור קהילה ותרבות".
"העירייה מזניחה את החובה שלה"
השכנים, שעבורם המבנה מהווה מפגע מזה שנים, עודדו את הפעילים. חלקם אף הביאו מטאטים וסייעו לנקות את המקום ביחד עם ילדיהם. "זה פשוט לא יאומן שעיריית תל אביב מזניחה את החובה שלה כלפי הציבור וכלפי תושבי השכונה במשך זמן כל כך רב. המקום מתפורר במקום להוות אבן שואבת לכלל הציבור", אמרה ל-ynet רונה סגל, אחת הפעילות.
יעל ברדה, ממארגנות צעדת העגלות שנכחה אף היא במקום, אמרה ל-ynet כי היא מקווה שהמקום יתוחזק ויטופח. "הגיע הזמן שהעירייה וגם רשויות אחרות יבינו, שהן אמונות על נכסי ציבור ושזו הזנחה פושעת". היא הוסיפה כי היא מקווה שהעירייה תקים פעוטון בקומה הראשונה של הבניין. שלי דביר, תושבת השכונה ואם לילדה בת שנה וחצי, טענה כי "בשכונה הזו יש את אחוז הגנים הנמוך ביותר בכל העיר".
עיריית תל אביב הגישה תלונה במשטרה בעקבות הפלישה. מהעירייה נמסר בתגובה: "הפלישה אינה חוקית ומהווה עבירה פלילית. מעבר לכך, מדובר במבנה מסוכן והפולשים מסכנים את חייהם במחיר של פרובוקציה זולה.
"המבנה ברחוב דב הוז, הוא מבנה ציבורי המיועד לגני ילדים ומוסדות חינוך באזור בו יש עלייה במספר המשפחות הצעירות וכבר כיום יש בו מחסור בגני ילדים ומוסדות חינוך. אפשר לספור על שתי ידיים את מספר המבנים העירוניים שאינם בשימוש, כולם מיועדים לשימוש ציבורי".