"שוטרים מצרים הסירו דגל ישראל מבית השגריר"
מזכ"ל הליגה הערבית גינה את הסרת הדגל מבניין השגרירות, אך הדגיש כי מצרים עדיין יכולה "לקטוע את היחסים". הבוקר דווח על תקרית גם בבית השגריר. איש דת במדינה: יש להרוג כל ישראלי הנמצא על אדמת מצרים
עוד דגל כחול לבן בקהיר מורד לדרישות הקהל. כוחות הביטחון המופקדים על השמירה סביב בית שגריר ישראל ברובע מעאדי בקהיר נענו לבקשות עשרות המפגינים והורידו את דגל ישראל מעל לבית. כך דיווח העיתון "אל-יום א-סאבע". על פי הדיווח, הדבר "שימח עשרות מהשוהים במקום". עוד דווח כי כוחות הביטחון המצריים הטילו סגר ביטחוני סביב בית השגריר וסגרו את הרחובות המובילים אליו.
המשבר ביחסי ישראל מצרים - כותרות אחרונות ב-ynet:
- המתח בין ישראל למצרים: העוזר של קלינטון בקהיר
- חטיפה בסיני? "ים מצד אחד, שומרים מצד שני"
- אסור לסכן את השלום עם מצרים - פרופ' יורם מיטל
עוד בערוץ החדשות:
- מצוד אחר קדאפי: "הניצחון האמיתי - כשיילכד"
- בדרום מנסים לחזור לשגרה: "עדיין לא רגועים"
- מרגול סירבה להשיב לחוקרים: "השפלתם אותי"
גם אוהדי קבוצת הכדורגל המצרית "אל-אהלי" שרפו את דגל ישראל, כך דיווחה סוכנות הידיעות הגרמנית. על פי הדיווח, השריפה בוצעה בשעת משחקה של קבוצתם, על מדרגות האיצטדיון.
בנוסף, פסק איש דת במדינה כי יש להרוג "כל ישראלי הנמצא על אדמת מצרים, וזאת בתגובה על הרג הקצינים המצריים סמוך לגבול עם ישראל". כך דיווח היומון המצרי "א-שורוק".
ד"ר סלאח סולטאן, מרצה להלכה מוסלמית באוניברסיטת קהיר ויו"ר "ועדת ירושלים" באיחוד חכמי הדת המוסלמייים, פסק כי "זכותו של כל מוסלמי הפוגש ציוני להרוג אותו, וזאת לאחר שישראל הרגה את הסכם 'קמפ-דיוויד' וסיימה אותו סופית". הוא הוסיף כי ישראל מתגרה במצרים באמצעות פגיעה בחיילים באמצעות מטוסיה. "העם המצרי לא מבדיל היום בין הדם המצרי לדם הפלסטיני", אמר בהפגנה בה השתתף אתמול מול שגרירות ישראל בקהיר.
זהו אינו איש הדת המצרי הפוסק כך בימים האחרונים. לפני שלושה ימים פסק איש דת מצרי המזוהה עם תנועת "האחים המוסלמים", ספוואת חיג'אזי, כי "דמו של שגריר ישראל במצרים מותר". כך דיווח אתר האינטרנט המצרי "אל-יום א-סאבע". חיג'אזי אמר עוד כי "המהפכות הערביות ובמיוחד מהפכת 25 בינואר (במצרים) הן תחילת הדרך לשחרור ירושלים מידי הציונים".
במקביל, לצד איומים דיפלומטיים ומדיניים, נשמעים גם קולות אחרים. מזכ"ל הליגה הערבית, נביל אל-ערבי, גינה את הורדת דגל ישראל מעל הבניין בו שוכנת השגרירות בקהיר, ואמר כי "אין לאיש זכות לעשות זאת". עם זאת, הוסיף אל-ערבי כי "מצרים יכולה לגרש את השגריר, לסגור את השגרירות או לקטוע את היחסים". אל-ערבי אמר את הדברים אמש כשיצא את קהיר לדוחא, בירת קטאר, כדי להשתתף בדיוני ועדת המעקב לתהליך השלום שתדון בצעדים הבאים לקראת הכוונה הפלסטינית לפנות אל האו"ם בחודש ספטמבר.
אמש דיווחו כלי תקשורת במצרים מפי גורם צבאי כי המועצה הצבאית העליונה בשלטת במצרים שוקלת להניף מחדש את דגל ישראל במיוחד בשל העובדה שהחוק הבינלאומי מחייב כל מדינה להגן על השגרירויות שנמצאות בשטחה וכי היא מחכה שהרוחות במצרים יירגעו. אותו גורם ציין כי המועצה הצבאית במצרים "שוקלת את העמדה המצרית בדקדקנות לאחר שצעיר מצרי הוריד את הדגל מעל המבנה בו שוכנת השגרירות".
רשות חדשה בסיני
על רקע המשבר הדיפלומטי החמור שגרר הפיגוע בדרום בשבוע שעבר והטענות כי איבדה שליטה ביטחונית על המתרחש בסיני, מצרים הודיעה על תוכנית חדשה לפיתוח חצי האי.
הקבינט המצרי אישר להקים רשות חדשה לפיתוח, כדי להגביר את ההשקעה באיזור ולשפר את הביטחון בו. הרשות תזכה לתקציב מיוחד ותפעל כגוף עצמאי שמטרתו לתכנן פרוייקטים לפיתוח האזור. הממונה על הרשות ידווח ישירות לראש הממשלה המצרי, עיסאם שרף.
במקביל קרא הקבינט לנקוט בצעדים להבטחת הזדמנויות שוות לאוכלוסייה הבדואית באי, שטוענת במשך שנים כי השלטון בקהיר מבודד אותה בכוונה. הקבינט הודיע כי הוא פועל להבטיח כי הבדואים יוכלו לרכוש אדמה בסיני ולבנות עליה, בניגוד למצב כיום, וכי בין היתר בכוונת הממשלה להקים בסיני שלוחה של אוניברסיטה.
לאחרונה פועלים כוחות מצריים רבים באזור נגד קבוצות חמושות, שניצלו את המהפכה במדינה כדי להגביר את שליטתן בחצי האי, ובין היתר פגעו בצינורות המעבירים גז לירדן וישראל.
השיא הגיע באירועי הפיגוע בדרום בשבוע שעבר, במהלכו נהרגו שמונה אזרחים ישראלים אך גם חמישה חיילים מצרים.
האירוע עורר במצרים דיון האם ניתן יהיה להחזיר את הביטחון לאי ללא השקעה רצינית בפיתוחו. שר הביטחון, אהוד ברק, טען לאחר הפיגוע כי "האירוע משקף את היחלשות האחיזה המצרית בסיני ואת התרחבות פעילות גורמי הטרור".
הפיגוע גרר משבר דיפלומטי חמור, כשבמצרים זעמו על הטענות ועל מותם של החיילים המצרים, ואף איימו להחזיר לקהיר את השגריר בישראל אם זו לא תתנצל רשמית על האירוע ותחקור אותו. באותו ערב פרסם ברק הודעת התנצלות, בה נכתב כי "ישראל מצרה על מותם של השוטרים המצרים במהלך הפיגוע בגבול".