שתף קטע נבחר

 

ביניש נתנה אור ירוק לגדר ההפרדה מדרום לי-ם

העליון הסיר את הצו שמנע את הקמת הגדר בוואלג'ה: "הפגיעה בעותרים עומדת ביחס מידתי לתועלת הביטחונית"

"אור ירוק" להקמת הגדר בוואלג'ה. בית המשפט העליון דחה היום (ג') את עתירת מועצת הכפר ותושביו, שטענו כי תוואי גדר ההפרדה מדרום לירושלים פוגע בפעילותם החקלאית. "היחס סביר ומידתי", קבעו השופטים. בעקבות ההחלטה, הוסר צו הביניים מדצמבר 2010 שמנע את הקמת הגדר.

 

גדר ההפרדה - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

עימותים באזור גדר ההפרדה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עימותים באזור גדר ההפרדה(צילום: AFP)

 

הקמת הגדר באזור הכפר, שחלקו הצפוני מצוי בתחום שיפוטה המוניציפאלי של ירושלים וחלקו הדרומי בשליטה פלסטינית, הובילה למאבק ממושך ולהפגנות ועימותים רבים באזור התוואי, האורך 700 מטר. לאחר שנים של מחלוקת משפטית קבעו שופטי בג"ץ - הנשיאה, דורית ביניש והשופטים אשר גרוניס ועוזי פוגלמן - כי "פגיעתו של תוואי הגדר בעותרים עומדת ביחס סביר ומידתי לתועלת הביטחונית הרבה המופקת מהקמת תווי הגדר".

 

בעתירתם, טענו תושבי הכפר כי תוואי הגדר בו החלו עבודות הבנייה פוגע בבית הקברות הישן ביישוב, במעיין עתיק הנמצא

במקום ומשמש במשך מאות שנים את התושבים לחקלאות, ועקב הבנייה יישאר בצידה הישראלי, וכמו כן, יפגע בעשרות דונמים של אדמות חקלאיות ויגרור.

 

מנגד, טענו זרועות הביטחון כי התוואי הינו אחד ממקטעיה האחרונים של הגדר, אשר נועדו למנוע חדירת מחבלים לירושלים מתוך שטחי האזור, וכי גדר הביטחון נועדה להגן על חייהם של אזרחי המדינה. כמו כן, הם טענו כי המקטע המדובר מהווה נקודת תורפה ביטחונית ומצדיק את הפגיעה המידתית, לדבריהם, בתושבים.

 

"היינו יכולים להגיע בהליכה אפילו לכנסת"

כצפוי, זעמו הפלסטינים בכפר וולאג'ה על ההחלטה. שירין אל-אעראג', ממנהיגי ועד המאבק נגד תוואי הגדר, ציינה בשיחה עם ynet כי היו לתושבים ציפיות נמוכות שבית המשפט יפסוק לטובתם. "בית המשפט שוב פעל בעד הכיבוש בגדה המערבית ונגד הצדק. אם לומר את האמת, לא חשבנו שהוא ינהג בצדק איתנו, אבל לא צריך בית משפט עליון כדי להבין עד כמה תוואי הגדר בנוי בצורה טיפשית".

 

התושבים קיוו כי תוואי הגדר ישונה ויורחק בכ-350 מטרים. "זה היה יעיל יותר וזול יותר, אבל מה שהם באמת מנסים לעשות זה להפוך את החיים שלנו לבלתי אפשריים. הם סוגרים 2,300 איש (מספר תושבי הכפר - א.ל) בתוך כלוב. מה שישראל עושה זו אלימות מדינתית".

 

טענת זרועות הביטחון, לפיה תוואי הגדר המוצע נועד למנוע חדירת מחבלים לתוך ירושלים משטחי האזור, בוטלה אף היא

על ידי התושבים. "במשך 60 השנים האחרונות, לא היינו מעורבים ולו פעם אחת בטרור. אם היינו רוצים - היינו יכולים להגיע בהליכה אפילו לכנסת".

 

אעראג' הדגישה את ההשלכות של לחץ כזה על התושבים הפלסטינים. "כאשר אין לנו לאן ללכת כי סוגרים אותנו מכל כיוון, אתם בעצם דוחפים אותנו לאלימות ובסוף זה עלול להתפוצץ".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עבודות באזור תוואי הגדר
צילום: החברה להגנת הטבע
מומלצים