טלוויזיית LW570 של LG: שחור טוב, לא מהמם
טלוויזית ה-LED של LG מדגם 42LW570 אמנם קורצת עם אוסף תכונות טכנולוגיות מתקדמות ומחיר הוגן יחסית למתחרים, אבל קיימת עדיין תחושת החמצה
הטרנד האחרון בעולם הטלוויזיות הוא ה-"חוכמה" – Smart TV, אלו מסכים שמסוגלים לבצע עוד כמה וכמה פעולות מלבד להציג שידורים רגילים. גם חלק מהסדרות החדשות של LG מגיע עם אותה בינה חדשה המאפשרת: לגלוש באופן חופשי באינטרנט, להתקין אפליקציות שונות ולנגן קבצי מדיה מהרשת. בנוסף, סדרת ה- Cinema 3D מגיעה עם משקפי תלת ממד פסיביים. אנו נבדוק במה הם שונים מהאקטיביים.
עוד בדיטאון:
- הרמקולים של אבנר - פרוייקט מפואר של עשה זאת בעצמך
- סיכום אירוע השקת טושיבה CEVO
- הבדלים בין מסך טלוויזיה LCD או פלזמה אמריקאי מול ישראלי
מראה טלוויזית ה-42 אינץ', כדרכה של LG, מקבל כאן פן עיצובי שיוצא במעט מקו השגרה. הפס העליון והתחתון במסגרת המסך מגיעים בגימור ברונזה עם נגיעה של גוון חום סגול, בעוד הפסים בצדדים שחורים, כמו גם מעמד הטלוויזיה. המסך דק, כדרכם של מסכי LED (כ- 3 ס"מ). החיבורים מאחור רובם מופנים כלפי הצד, מה שמאפשר להצמיד את המסך לקיר, אבל עדיין נותרו משום מה כמה שפונים לאחור, כמו כניסת קומפוננט שניה וחיבור קומפוזיט. דגם זה מגיע עם ציפוי מט קדמי ובהשוואה לאילו המבריקים, מתמודד טוב יותר עם השתקפויות אבל גם משפיע על מראה הצבעים בתמונה.
ים של תפריטים
לחצן Q.MENU (תפריט מהיר) בשלט מעלה פס קיצורים בתחתית המסך לתפריטים כמו שינוי מצבי תמונה, יחס רוחב-גובה, מצב שמע, חיסכון באנרגיה ועוד. בכדי להגיע לתפריט ההגדרות המלא, יש להיכנס למסך ה- Home.
תפריט ה- Home הוא המעניין יותר ומאגד תחתיו את כלל התכונות המתקדמות של המסך. זהו מסך בית מודרני למראה, המחולק למספר מקטעים. בצד ימין למעלה מוצג הערוץ האחרון בו צפינו,ותחתיו כניסה לשלושה תפריטים: רשימת כניסות, תפריט הגדרות ראשית של הטלוויזיה ומדריך השידורים של ערוצי DTT.
עד כאן החלק המסורתי יותר, ומכאן נעבור למוד של טלוויזיה חכמה: הטור אמצעי מציג תכני אינטרנט המכונים "פרמיום", ובראשם אפליקציית וואלה. נתן להציג כאן תכנים נבחרים כמו יוטיוב, פייסבוק, טוויטר ועוד. הטור שמאלי מציג רשימת מקורות מדיה בשיתוף רשת, בין אם מדובר בשרת Plex או DLNA או מקורות נוספים, כמו כוננים קשיחים חיצוניים שמתחברים לשקעי ה- USB במסך.
הפס התחתון בתפריט הבית, מציג כמה אפליקציות, אם כי חנות האפליקציות המלאה של LG איננה זמינה עדיין.
דפדפן אינטרנט
הדפדפן במסך מאפשר גלישה חופשית, בדומה לגלישה מהמחשב בבית. הקלדת כתובת אתר (URL) מתבצעת בעזרת מקלדת גרפית המופיעה על המסך בשלוש שורות ובחירה בעזרת לחצני החיצים. למען האמת זה לא ממש נורא להקליד ככה – כל עוד לא מדובר בכתובת ארוכה מדי.
כאשר מבקשים לחפש בגוגל למשל, ניתן לעבור בין מקלדת אנגלית לעברית. עם המסך מגיע גם שלט – עכבר Magic Motion שמאפשר להצביע על האותיות המבוקשות ולסמן אותן מהר יותר.
בדף הבית של הדפדפן יופיעו תמונות מקדימות של אתרים אותם הוספנו למועדפים, יש גם אפשרות להיכנס להיסטורית הגלישה. בזמן הגלישה, מופיע מצביע בדמות חץ ירוק שמתחלף לדמות כף יד כשהוא עומד מעל קישור. השליטה עליו נעשית בעזרת חיצי השלט וניתן גם לבצע זום בערכים של 75%-150%.
באופן כללי, הגלישה באינטרנט עובדת חלק, אבל לא ניתן למשל לצפות בסרטוני וידאו בחלק מהאתרים וגם קבצי פלאש לא תמיד מופיעים על המסך. גלישה באתר dtown מציגה מראה תקין באופן כללי (למעט בעיית קלה בחלק העליון השמאלי של דף הבית). באנרי פלאש למשל, מוצגים בחלק מהמקומות אך באחרים חסרים משום מה. יש בתפריט הגדרת "בטל הבזק" וכדאי היה להסביר למתרגם כי מדובר בגרפיקת פלאש ולא בפלאש של מצלמה.
ניגון קבצי מדיה – USB ורשת
הטלוויזיה מגיעה עם סטרימר פנימי וחיבור רשת חוטי (עם אפשרות לדונגל אלחוטי). לאחר חיבור של דיסק קשיח, ניתן לשוטט בתיקיות ולבחור הצגה של קבצי וידאו לחוד, אודיו ותמונות או את כל הסוגים יחד. מבדיקת פורמטי וידאו, התגלה כי לא ניתן לנגן מהדיסק קבצי Blu-ray, וגם לא AVCHD של מצלמות וידאו HD. הנגן הפנימי הציג בהצלחה קבצי וידאו רגילים DivX או HD מסוג MP4, קבצי MKV ב- 1080p התנגנו, אבל ללא תמיכה בפסקול DTS ושני קבצים מתוך 20 לא עבדו בכלל בטענה כי "קובץ זה אינו חוקי".
יש תפריט הגדרות מקיף ונוח לשימוש שמאפשר לשנות גודל תמונה, בחירת שפת כתוביות SRT, סנכרון של הכתוביות, שינוי גודל ומיקום שלהן והכל כמובן בעברית ועם תמיכה בכתוביות עברית שעובדת תקין מלבד סימני פיסוק שמוצמדים לצד ימין במקום שמאל, כנדרש. ניתן לצפות בתמונות JPEG באופן נוח וגם להאזין לקבצי אודיו MP3, שם יופיע גם שומר מסך באורות דיסקו צבעוניים בתוך מסגרת קטנה נעה על המסך.
תלת ממד עם משקפיים פסיביים
עיקרון התלת ממד, בו משתמשים רוב יצרני המסכים, מתבסס על משקפיים אקטיביים (כולל מסכי פלזמה של LG), שמהבהבים את העדשות שלהם כ- 100 פעמים בשנייה כשהם מסונכרנים עם התמונה במסך. אך במסכי ה- LCD LED של LG, פנתה החברה לשימוש בפילטר FPR. זהו משטח מקטב הממוקם בחזית המסך, ובשפה פשוטה נתאר את זה כפילטר שיודע לקטב קרני אור באופן כזה שרק פילטר תואם במשקפיים יוכל להציג אותם. תמונת עין ימין מקוטבת באופן שונה מזו של שמאל וכך כל עין מקבלת רק את הערוץ שלה.
למעשה, אין בשיטה זו זליגת ערוצים כיוון שכל תמונה מוצגת לכל עין בנפרד ולא תלויה בסנכרון עם המשקפיים או קצב רענון כזה או אחר. יש לזה גם חיסרון – רזולוציה נמוכה יותר במצב תלת ממד מהמשקפיים האקטיביים.
אלמנט הנוחות במשקפיים הפסיביים עולה מדרגה לעומת אלו האקטיביים. האור הסביבתי כבר אינו מפריע לצפייה, אין בעיה עם חלון פתוח, ריצודי נורות ניאון בבית או הפרעות אחרות וגם המשקפיים לא נדרשים לחסום אור חיצוני בצדדים שלהם וזה בהחלט משחרר את הצופה מהמטרדים האלה.
זוויות הצפייה במישור האופקי הן בלתי מוגבלות באופן מעשי ואין בעיה לצפות בסרט תלת ממד מכורסה בצד הסלון. במישור האנכי יש מגבלה ואם תתקרבו למסך כשאתם עומדים ומסתכלים עליו מזווית גבוהה, תראו כפילויות בתמונה. גם אם תרצו לשכב על השטיח ולצפות בסרט מזווית נמוכה, תתקלו באותה הבעיה.
המשקפיים קלים (אין להם סוללה פנימית או מעגל חשמלי) וגם זולים (כ- 40 ש"ח לזוג במקום 450 ש"ח למשקפיים אקטיביים).
איכות תמונת 3D
בשיטה זו, כאשר עוברים למצב תלת ממד, המסך מציג שורה אחת הכוללת את תמונת עין ימין והשורה שאחריה תציג את תמונת ערוץ שמאל וחוזר חלילה. ניתן לראות בתמונה שורה כן שורה לא, כך זה מוצג לכל עין ברזולוציית 1920x540 זאת לעומת משקפיים אקטיביים, שם כל עין מקבלת תמונת 1920x1080. אבל, כמו תמיד, מה שחשובה היא התוצאה בפועל. אגב, בעיית הרזולוצייה עם סרטי Full HD תיפטר במעבר למסכים עם רזולוציה גבוהה יותר שתוכל להציג Full HD לכל עין בנפרד.
בפועל, אפקט התלת ממד יפה מאוד ממרחק צפייה של 3 מטרים, ללא זליגות ערוצים נראות לעין, אלא במקרים מועטים מאוד (שבהם הזליגה קשורה לאיכות הפקת התוכן עצמו ולא למסך). לתחושתי האישית, העיניים והמוח מתאמצים פחות במהלך הצפייה מאשר במשקפיים אקטיביים. בסעיף איכות הצבעים והשחור, דווקא כאן מקבלת התמונה אפקט מבריק שאינו קיים בתמונת דו ממד. מי שמעוניין, קיים מנגנון המרת דו ממד אל תלת ממד שיכול להמיר כל שידור חי לתלת ממד. לפעמים זה נראה משכנע, בפעמים אחרות פחות.
לסיכום פרק התלת ממד נאמר כי זו אופציה טכנולוגית מעניינת בהחלט, עם יתרון של נוחות עבור המשתמש במחיר הפסד ברזולוציה. לא בטוח שהוא יטריד ממש את המשתמש "הממוצע", אם כי ווידאופיל שמחפש לראות כל פיקסל במסך, זה בהחלט יפריע.
איכות תמונה - דו ממד
בתפריטי כיול התמונה ב- LW570, יש כמה מצבים מוכנים מראש. למשתמש הממוצע, נמליץ על מצב סטנדרטי או קולנוע בעלי גוונים מדוייקים יותר, אם כי בעל עוצמת תאורה (ניתנת לכיוון) שמתאימה יותר לצפייה בלילה. יש גם שני תפריטי כיול מתקדם "מומחה" ISF, עם שליטה נפרדת ומפורטת על צבעי היסוד, שינוי גאמא ועוד. יש אפשרות שליטה על מנגנון עמעום ה- LED בשלוש רמות וגם שליטה על מנגנון החלקת התמונה TruMotion, כולל התאמה אישית. דגם זה תומך גם ב- 100Hz.
שידורי HD
תאורת ה- LED בדגם זה ממוקמת במסגרת המסך (EDGE), אבל היא דינמית ועוצמת הנורות משתנה במקטעים על פי התוכן המוצג באותו הרגע.
בדוגמה קיצונית זו, בה מוצג גוף מואר (דג) על רקע שחור, ניתן להבחין ששטחו האמצעי של המסך (שנמתח בין שני הצדדים) מואר יותר מהקצוות למעלה ומטה. תמונה זו צולמה בחשיפה ממושכת, בכדי להדגים את האפקט ובצפייה רגילה, יהיה קשה יותר להבחין בו.
למרות המנגנון הדינמי, רמת השחור כאן אינה מהמצטיינות. השחור טוב אבל לא מהמם. עקב חסרונו של ציפוי קדמי מבריק בטלוויזיה, גווני הצבע כאן הם מט ולא מבריק.
שידורי SD
כאן, תמונה מעט רכה באופיה, בקו אמצע שנמצא בין ריכוך הפגמים בשידור מול פירוט. מומלץ להוריד כל מיני עיבודי תמונה דינמיים בתפריט ולהישאר עם המינימום ההכרחי. מנגנון התמונה מחדד, אבל אפשר היה להחליק עוד יותר את הרעשים כתוצאה מדחיסת השידור הישראלי. דרך שידורי ה- DTT, איכות התמונה משופרת כאשר היא גם מפורטת וגם חלקה יותר לעין.
במסך זה אין מצב מתיחה חכמה. בחיבור אנלוגי או דרך מקלט ה- DTT, יש גם מצב רחב שמבצע זום על התמונה, אבל מוציא מהמסגרת את לוגו הערוץ וחלק מהכתוביות. מקלט ה- DTT הפנימי הוא מבורך ומציג גם לוח שידורים מלא של הערוצים החינמיים, בעברית.
סיכום
המסך הזה השאיר רושם טוב של מוצר גדוש יכולות ובמחיר הולם יחסית למתחרים, אבל עם תחושה מסויימת של החמצה. יש בו אוסף מרשים של תכונות טכנולוגיות מתקדמות של ימינו, אך הייתי שמח לתוספת שחור ועוד פרטים בחלקי התמונה הכהים. בנושא הצבעים, ניתן להגיע לרמת דיוק טובה מאוד והם יראו טבעיים לעין, אבל לא יבריקו למי שאוהב את האפקט.
ה- LG LW570 מגיע עם טיונר DTT ותמיכה מלאה בעברית, כולל בדפדפן האינטרנט ובאפליקציות מקומיות, אבל יש לשפר את נושא התמיכה בניגון חלק מפורמטי קבצי הווידאו.
תלת ממד "פסיבי" התגלה כפיתרון מעניין בהחלט כאשר הוא נוח לעין ולמוח (וגם זול מבחינת משקפיים) למרות שמדובר על הפחתה ברזולוצייה מול השיטה האקטיבית. האפקט עדיין משכנע ומאפשר לצפות במסך עם פחות מגבלות סביבתיות של תאורה למשל. כל לקוח פוטנציאלי צריך בסופו של דבר,
להתרשם מכך בפועל בחנות ולהחליט אם האיכות טובה מספיק עבורו.
אהבנו: שלל תכונות טלוויזיה חכמה, תלת ממד נעים לעין, מחיר משקפי תלת ממד, צבעי תמונה לא מוגזמים, תמיכה מלאה בעברית, טיונר DTT, דפדפן אינטרנט לגלישה מהמסך.
לא אהבנו: רמת שחור, תמיכה לא מושלמת בניגון קבצי וידאו, רזולוציה לא מלאה ב- 3D.
מחיר: 7,990 ש"ח
אחריות: 3 שנים מלאות של ח.י.