סוף השביתה? הרופאים התכנסו לאשר הסכם
אחרי 157 ימי סכסוך עבודה, הליך הגישור עם האוצר הניב פריצת דרך. ההסתדרות הרפואית דנה בפרטי ההסכם, שטרם נחשפו. מחוץ לדיון מפגינים רופאים נגד ההסכם וברמב"ם יצאו מתמחים בצעדת מחאה: "אידלמן דהר להסכם בלי להתייעץ עם הרופאים"
שביתת הרופאים שוב נראית על סף סיום: אחרי שמונה ימים של הליך גישור ובתום יומיים של שיחות מרתוניות, התכנסה הבוקר (יום ד') מזכירות ההסתדרות הרפואית, לדיון באישור וניסוח סופי של סיכומים שעשויים להוביל לסיום סכסוך העבודה עם משרד האוצר, שנמשך 157 ימים.
שביתת הרופאים - עדכונים אחרונים ב-ynet:
מחוץ לבניין בו מתנהל תהליך הגישור התייצבו כ-50 רופאים מבתי החולים שיבא בתל השומר, איכילוב בתל-אביב, בילינסון בפתח-תקווה ומאיר בכפר-סבא ומפגינים נגד ההסכם המתגבש. לטענתם, לנציגי ההסדרות אין סמכות לסיים את השביתה. בבית החולים רמב"ם בחיפה נערכה אסיפה בהשתתפות כ-150 רופאים ולאחר מכן נערכה צעדת מחאה.
פרופסור יהודה אומן, הנמנה על חברי ועד הרופאים בבית החולים, תקף את יו"ר ההסתדרות ד"ר ליאוניד אידלמן ואת המזכירות. "הוא מוקף באומרי הן ודהר לעבר ההסכם בלי להתייעץ עם שאר הרופאים", אמר וציין כי הרופאים שוקלים את המשך צעדיהם, בין היתר על-ידי החלפת חברי מזכירות ההסתדרות הרפואית.
עוד בערוץ החדשות:
לפנות בוקר הגיעו הצדדים למעין פריצת דרך בארבעת הנושאים עליהם התכנסו לגישור והם: עליית שכרם של הרופאים, פריסת השכר, משך ההסכם ודיווח הנוכחות. ככל הנראה תוקפו של ההסכם המתגבש יהיה בין שמונה לתשע שנים, אך עדיין אין לכך אישור. לפי שעה, למרות ההפגנות מול הבניין בו נערך הליך הגישור וברמב"ם, נראה שרוב ציבור הרופאים מגבה את ההסכם המתגבש.
פרטי ההסכם שמובאים בפני נציגי ההסתדרות הרפואית עדיין אינם ידועים - החשאיות נשמרה לאורך כל הליך הגישור. במזכירות ההסתדרות הרפואית הסמיכו את אידלמן לחתום על ההסכם.
ניתן להניח שבעקבות מרתון של שיחות שנמשך אתמול במשך 36 שעות ברציפות ושאת הלילה האחרון בילו הצדדים יחד בתיווכו של המגשר, פרופסור יצחק פטרבורג, נמצאה נוסחה המקובלת על שני הצדדים.
במידה ונציגי מזכירות ההסתדרות הרפואית לא יסכימו על התנאים, ימשיכו הצדדים במשא ומתן על מנת להשלים את הפערים שייווצרו. ייתכן גם כי כדי להפעיל לחץ על האוצר להתקדם לעברם צעד נוסף במשא ומתן, יחזרו הרופאים לעיצומים במשך השבוע.
אתמול תם שבוע הגישור עליו הורה בג"ץ לצדדים, אך בשל האופטימיות ששררה התבקש בית המשפט לאפשר להם להמשיך בדיונים. היום נראה אם אמנם אלו הניבו הסכם שיסיים את השביתה הארוכה, וגם אם התנאים ירצו את המתמחים - שמאות מהם הכריזו על מרד בהסתדרות הרפואית הגישו מכתבי התפטרות שאמורים להיכנס לתוקף בתחילת החודש הבא.
כבר לפני שלושה שבועות הושגה בין הצדדים תוספת של אלף תקנים של רופאים לבתי החולים, שנועדו להקטין את מספר התורניות, וכן מענקים לרופאים בפריפריה. מהלכים אלה הוגדרו כ"פריצת דרך הסיטורית" על ידי יו"ר
ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, שסיים בעקבותיהם את שביתת הרעב שלו, אך התקבלו בזעם על ידי המתמחים.
בעוד פחות משבועיים, ייכנסו לתקוף מכתבי ההתפטרות של הרופאים המתמחים. במידה ויושג הסכם שיספק אותם בסופו של דבר, יצטרכו אלה למצוא דרך משפטית לחזור בהם מהתפטרותם. ללא קשר למשא ומתן, אמורים להתכנס הערב מינהל בתי החולים ומנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור רון גמזו, ולקיים הערכת מצב בעקבות ההתפטרות.