המסחר בוול סטריט נסגר בעליות אחרי יום תנודתי
דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו ב-1.3%, נאסד"ק הוסיף 0.9%. ההזמנות למוצרים בני קיימא זינקו ב-4% ביולי, גבוה מהתחזיות. מזכיר ה-OECD: "אירופה לא בדרך למיתון נוסף". אנליסטית הבנקים הבכירה, מרדית' וויטני, העריכה כי בנק אוף אמריקה לא זקוק לגיוס הון בטווח המיידי
מדד הדאו ג'ונס עלה ב-1.29% ל-11,321 נקודות, הנאסד"ק עלה ב-0.88% ל-2,468 נקודות ו-S&P 500 עלה ב-1.31% ל-1,178 נקודות.
מדד S&P 500 התחזק ב-3.4% אתמול ורשם את הראלי החד ביותר מאז ה-11 באוגוסט. הרקע לעליות שלשום היה אופטימיות בנוגע להשקת תוכנית הרחבה כמותית נוספת מצד הבנק המרכזי בארה"ב.
הכלכלן הראשי של HSBC, סטפן קינג פרסם סקירה לגבי מצב הכלכלה האמריקנית. קינג כותב כי "אנחנו מתקרבים למצב בו המדיניות המוניטרית חדלה להשפיע על הכלכלות". קינג לא צופה מיתון באופק אך יחד עם זאת מעריך שהנתונים הכלכליים כבר מעידים על חולשה מבנית בכלכלות המפותחות.
הזהב צנח במסחר בניו יורק, בדרך לרשום את הירידה החדה ביותר מזה 18 חודשים על רקע ספקולציות שהשווקים הפיננסיים מתייצבים, מה ששוחק את משיכתו של הזהב כמפלט מבטחים.
בינתיים, שר האוצר של יפן, יושיהיקו נודה החליט לחשוף חבילה של צעדים שיסייעו לבלום את ההתחזקות החדה של הין היפני. בתוך כך חשף נודה קו אשראי של 100 מיליארד דולר במטרה לסייע לחברות יפניות להוציא לפועל רכישות ברחבי העולם.
אנטוני קרסנזי, המשנה לנשיא פימקו והאסטרטג הראשי שלה: "לפדרל ריזרב אין הרבה ברירות. הבנק המרכזי יכול לשקול מספר אופציות שנמצאות על השולחן, אבל מי שמצפה ליישום מהיר של התוכניות עלול להתבדות".
ראש ממשלת צרפת, פרנסואה פיון, אמר כי צרפת לא תעמוד ביעד הצמיחה שלה השנה או בשנה הבאה והודיע על תוכנית קיצוצים של 11 מיליארד אירו (15.9 מיליארד דולר).
"אירופה לא נמצאת בסיכון לכניסה למיתון נוסף, ואף גוש אירו יספח לעצמו חברות חדשות", אמר אנחל גוריה, מזכיר ארגון ה-OECD. "אני חושב שעוד מדינות יצטרפו לגוש היורו", אמר גוריה בראיון טלויזיוני.
מחירי הבתים בארה"ב ירדו ב-5.9% ברבעון השני של 2011 בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה, הירידה החדה ביותר מאז 2009. זאת מכיוון שבתים שעוקלו נוספו למלאי הנכסים למכירה, כך לפי סוכנות מימון הדיור הפדראלית.
הגירעון התקציבי של ארה"ב צפוי להיות 1.3 טריליון דולר בשנה שתסתיים ב-30 בספטמבר, ירידה בהשוואה לתחזית של 1.4 טריליון דולר שפורסמה באפריל, עקב קיצוץ בהוצאות הממשל, כך הודיע אתמול משרד התקציב של הקונגרס.
מאקרו
הזמנות למוצרים בני קיימא בארצות הברית עלו מעבר לתחזיות בחודש יולי, בהובלת זינוק בביקוש למטוסים ומכונים שפיצו על ירידה בציוד עסקי.
משרד המסחר האמריקני דיווח שההזמנות למוצרים שיכולים לשרוד לפחות שלוש שנים, עלו ב-4%, העלייה הגבוהה ביותר מזה ארבעה חודשים, לאחר שנפלו ב-1.3% ביוני. תחזית האנליסטים ציפו לעלייה של 2%. לא כולל קטגוריות התחבורה המועדת לתנודתיות, ההזמנות עלו ב-0.7%.
מניות במרכז
אחרי הירידה החדה במניית בנק אוף אמריקה (עלה בכ-11%) מתחילת השנה והחששות לגבי היציבות הפיננסית של הבנק מעריכה היום אנליסטית הבנקים הבכירה, מרדית' וויטני כי הבנק לא זקוק לגיוס הון בטווח המיידי. יחד עם זאת העריכה וויטני כי הבנק יגייס הון בטווח הארוך יותר, אך בצורה סדורה.
ישראליות בוול סטריט
במחלקת המחקר של אופנהיימר ממשיכים להאמין במניית סודהסטרים (עלתה בכ-3.95%) כהשקעה טובה, וזאת חרף הירידה החדה במחיר המניה. באופנהיימר רואים את הירידה החדה במחיר המניה כהזדמנות כניסה.