ח"כים ערבים לאפריקנים: סבלתם, תמכו בפלסטין
בעוד הממשלה מנסה לשכנע את מדינות העולם לא להכיר בפלסטין, נפגשו חברי הכנסת טיבי, צרצור וסוויד עם שגרירי מדינות אפריקה וקראו להם לתמוך בפלסטינים בהצבעה באו"ם. "נפנה גם לאירופים", אמר טיבי ל-ynet
מדינות דרום אמריקה כבר הכריזו על הכרתן במדינה פלסטינית , ועתה נמצאות על הכוונת מדינות אפריקה. אולם בזמן שבישראל גוברות ההכנות לקראת ההצבעה באו"ם על הכרה בפלסטין, היו אלה דווקא חברי כנסת ערבים שפנו לשגרירי המדינות האפריקניות בישראל, וקראו להם להתייצב לצד הפלסטינים.
מדינה בדרך - הכותרות האחרונות:
- הקרב על ספטמבר: הדו"ח של מופז יישאר חסוי?
- שגריר ספרד ננזף וטען: "אין החלטה על פלסטין"
- לפני ספטמבר: קרב על פלסטין - במרכז אמריקה
- דו"ח ישראלי חשאי: לא צפויה אלימות בספטמבר
שלושה חברי כנסת מהסיעות הערביות, אחמד טיבי, איברהים צרצור וחנא סוויד נפגשו הבוקר (ה') עם 12 נציגים ממספר מדינות אפריקניות, וביקשו מהם לתמוך בבקשה הפלסטינית להתקבל כחברה באו"ם. הח"כים יזמו את הפגישה בניגוד לעמדת הממשלה, שמשקיעה בימים אלו מאמצים בקמפיין הפוך וקוראת למדינות העולם להתנגד לבקשה.
"עמי אפריקה סבלו מדיכוי וכיבוש, ונאבקו למען חירות וחופש", ציין ח"כ טיבי במהלך הפגישה בשגרירות דרום אפריקה ברמת גן, "לכן תמיכתכם בבקשה הפלסטינית היא בעלת משקל מורלי. פלסטין זקוקה לכם כיום. נתניהו וליברמן מטעים את העולם", הוסיף, "אל תיענו ללחצים שלהם״.
עוד בערוץ החדשות:
ח״כ צרצור פנה לנציגים ואמר כי "תמיכת אפריקה חשובה לנו, ובאנו להאיץ בכם כדי שהתמיכה תהיה כוללת בספטמבר". לדברי סוויד, לתמיכת מדינות אפריקה יש חשיבות אדירה, " כיוון שיש ממשלה סרבנית בישראל. העצמאות היא זכות לכל העמים". בסיומה של הפגישה, הוסכם כי השגרירים ימליצו לאיחוד האפריקני לתמוך בפלסטינים. "אפריקה עומדת מאחורי הבקשה ותומכת בה״, אמר אחד מהם.
"מדיניות ישראל הרת אסון"
עוד טרם הפגישה, הסביר ח"כ טיבי, כי נוכח הקמפיין הרחב שמנהלת ישראל נגד הפנייה לאו"ם, לא נותר להם אלא לפעול באותה הדרך. "הבקשה הפלסטינית היא בקשה לגיטימית", אמר ל-ynet, "זו בקשה שהיא מחויבת המציאות, היא זכות יסוד של העם הפלסטיני ותרגום ישיר של חזון שתי המדינות. המאבק של ראש הממשלה ושר החוץ נגד הבקשה הזו והמסע שהם מנהלים באפריקה, אירופה ודרום אמריקה חייב להיכשל.
"לא יכול להיות 'רוב מוסרי', כפי שמכנה אותו נתניהו, נגד הבקשה. ההכרעה המוסרית היא לומר כן לפלסטין כחברה ה-194 באו"ם", המשיך טיבי, שציין כי הוא וחבריו אינם חוששים לצאת נגד הממשלה. "אנחנו פועלים באופן הכי ברור שיש, נגד מדיניות שהיא הרת אסון. ישראל חייבת לשים קץ לכיבוש ולאפשר הקמתה של מדינה פלסטינית. אם לא בהסמכה, אז זה ייכפה עליה".
טיבי, שכבר שוחח עם שגריר דרום אפריקה על הנושא בארבע עיניים, הבהיר כי הפגישה היום אינה מציינת את תום מאבקם. "אנחנו פועלים מתוך שכנוע פנימי וזאת העמדה שאנו מציגים גם בכנסת וגם מול הדיפלומטיים הזרים״. לדבריו, הח"כים הערבים ייפגשו גם דיפלומטים מאירופה ומדרום אמריקה, "במיוחד אל מול ממשלה שמקדשת את ההתנחלויות ומסכלת את חזון שתי המדינות".
חבר הכנסת דני דנון, מאידך, מתח ביקורת קשה על הח"כים בעקבות הפגישה היום: "ב-2006 בשארה טיווח את החיזבאללה, לפני שנה וחצי הם תמכו ברודן הלובי (מועמד קדאפי - מ"א) והיום הם פועלים כגיס חמישי מתוך מוסדות ישראל. מקומם לא בכנסת, מקומם בפרלמנט הפלסטיני".