שתף קטע נבחר
 

מריל לינץ': סיכוי של 80% למיתון כפול בארה"ב

בעקבות הורדת דירוג האשראי של ארה"ב על ידי סוכנות S&P והתנודתיות בשוק ההון. סטנדרד אנד פור'ס שלמה עם ההחלטה: "צפויה האטה בצמיחה של ארה"ב, לפיכך חזרה לדירוג AAA אינה צפויה בעתיד הקרוב"

הסיכוי למיתון כפול בארה"ב גבוה מ-80%, לאור ההידרדרות במדדים הכלכליים של המדינה - כך על פי בנק ההשקעות מריל לינץ'. המודל משקף את המחיר שספגה ארצות-הברית בעקבות הורדת דירוג האשראי שלה על ידי S&P, הטלטלות בשווקים האירופיים והתנודתיות בשוק ההון.

 

 

ליתר ביטחון, הצוות הכלכלי של מריל לינץ', שנרכש ב-2008 על ידי בנק אוף אמריקה, התריע כי יש צורך בנתונים נוספים על מנת שיוכל להעלות את התחזית הכוללת הרשמית שלו לרמה כה גבוהה.

  

עם זאת, הנתונים העגומים שפרסמו באחרונה הבנק הפדרלי של פילדלפיה ואוניברסיטת מישיגן הספיקו למריל לינץ' כדי להעלות את התחזית שלה לסיכוי שכלכלת ארה"ב תתכווץ ב-12 החודשים הקרובים מ-35% ל-40% בתחילת החודש.

  

הפדרל ריזרב של פילדלפיה דיווח בשבוע שעבר כי נתוני מגזר הייצור במדינה היו הנמוכים מאז מרץ 2009. על פי סקר שפרסמו החודש תומסון רויטרס ואוניברסיטת מישיגן, אמון הצרכנים נמצא ברמתו הנמוכה ביותר מאז מאי 1980. 

 

הבנק הפדרלי של פילדלפיה חזה באופן מדויק ארבעה מתוך שבעת המיתונים האחרונים בארה"ב. הסקר הוותיק של אוניברסיטת מישיגן צפה נכונה שלושה מתוך שמונת המיתונים האחרונים.

 

S&P: זה לא אומר שארה"ב לא תוכל לשלם חובותיה

במקביל, סוכנות דירוג האשראי סטנדרד אנד פור'ס (S&P) טוענת כי אלה שיוצאים נגדה בשל ההחלטה להוריד את הדירוג של ארה"ב נוטים ב"פישוט יתר" של המצב, ואף הוסיפה כי משקיעים רבים הסכימו עם פעולתה.

  

דיוויד בירס, ראש חטיבת דירוג המימון הציבורי של ממשלות בסוכנות הסביר כי השווקים הגיבו לתחזית צמיחה איטית יותר לכלכלה העולמית. במסיבת עיתונאים שערך בסינגפור הדגיש כי החברה אינה מוטרדת מההתנגדות להחלטה.

  

צפויה האטה בצמיחה של ארה"ב, אמר בירס, לפיכך חזרה לדירוג AAA אינה צפויה בעתיד הקרוב. כמו כן, הוא הוסיף כי הביקוש ביפן נותר חלש, והסוכנות מחכה לפרסום תוכנית הקונסולידציה הפיסקאלית של המדינה. לדבריו, המדינות באסיה עדיין נלחמות בלחצים אינפלציוניים והדירוג של האזור עשוי להיפגע בשל המצב בארצות הברית ואירופה.

  

דבריו נאמרו בתגובה לביקורת שהוטחה בסוכנות על ידי המשקיעים, כולל וורן באפט, המשקיע המצליח בעולם, שטען כי הדירוג של ארצות הברית צריך להיות AAAA, ושההחלטה אינה משקפת אפשרות שארצות הברית לא תוכל לשלם את החובות שלה. 

 

שווי השוק של המניות בעולם צנח ב-7.6 טריליון דולר בין ה-5 באוגוסט וה-12 באוגוסט, זאת לאחר שסוכנות הדירוג החליטה להוריד את הדירוג המושלם של ארצות הברית ברמה אחת, על רקע הכישלון הפוליטי להפחית את גירעונות השיא של המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מריל לינץ'. יש צורך בנתונים נוספים
צילום: איי פי
S&P. מגיבה לביקורת של וורן באפט על הורדת הדירוג של ארה"ב
מומלצים