לקראת "הוריקן היסטורי": רבע מיליון יפונו בניו יורק
נשיא ארה"ב קיצר את חופשתו כדי להגיע לבית הלבן לפני הסופה "איירין" שמאיימת על החוף המזרחי. 250 אלף תושבים בניו יורק התבקשו להתפנות, התחבורה הציבורית הופסקה והמנהרות ייסגרו. עשרות אלפי אנשי המשמר הלאומי בכוננות
מאות אלפים מתושבי ניו-יורק יצטרכו לעזוב את בתיהם: נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, קרא אמש (יום ו') לתושבי החוף המזרחי של ארה"ב להתייחס ברצינות לאיום שמהווה הוריקן "איירין", שצפוי להכות בשבת בחופי צפון-קרוליינה ולאיים על 65 מיליון איש המתגוררים בשבע מדינות. נתיב הסופה כולל גם את שולי הערים וושינגטון, פילדלפיה וניו יורק.
בשל הסופה, חברות התעופה האמריקניות עשויות לבטל מעל 6,000 טיסות פנימיות ובינלאומיות. מאות אלפי נוסעים עלולים להיות מקורקעים, בשל החשש מפגיעת הסופה בשדות תעופה ראשיים מוושינגטון ועד בוסטון.
עוד חדשות מהעולם ב-ynet:
- "משטר קדאפי טבח באסירים בזמן כיבוש טריפולי"
בניו יורק הוחלט לפנות יותר מ-250 אלף תושבים ולהשבית את מערכת התחבורה הציבורית כולה. לדברי ראש העיר, מייקל בלומברג, מדובר בצעד חסר תקדים במטרופולין. "מעולם לא הכרחנו תושבים להתפנות, ולא היינו עושים זאת גם כעת אם לא היינו חושבים שהסערה הזאת יכולה להיות רצינית מאוד", אמר במסיבת עיתונאים.
זו הפעם הראשונה שמערכת תחבורה ציבורית של עיר שלמה בארצות הברית מופסקת בעקבות סופות. החשש הוא מהצפת תחנות, בעיקר בחלק התחתון של מנהטן, אזור וול סטריט וגראונד זירו. ראש העיר ניו-יורק הודיע כי בכוונתו לסגור גם את הגשרים המובילים ממנהטן, מחשש שהרוח תעיף מכוניות מהגשרים.
חזאים התריעו כי "איירין" עלולה להיות סופה מהסוג שחווים פעם בחיים. בשל החששות, אובמה קיצר את חופשתו בחווה במרת'ס ויניארד ביום אחד, ויחזור לוושינגטון כדי להקדים את הסופה, הצפויה לעבור סמוך לחופי וירג'יניה ומרילנד ולגרום למזג אוויר סוער גם באזור בירת ארצות הברית.
הנשיא האמריקני שוחח עם כתבים במקום חופשתו והזהיר, כי קרוב לוודאי שהסופה הזו תהיה "מסוכנת באופן קיצוני. כל הסימנים מצביעים על כך שהסופה תהיה הוריקן היסטורי". צפי נזקי הסופה מוערכים ב-13 מיליארד דולר, וההערכה הזו ניתנה עוד לפני שההוריקן היכה בחופי ארצות הברית.
ניו יורק נערכת לתרחיש המסוכן ביותר
גם אם לא תהיה פגיעה ישירה בעיר ניו-יורק, "איירין" עלולה להביא להצפות מסוכנות בדרום מנהטן, לרבות אפשרות של הצפת תחנות הרכבת התחתית ומנהרות לינקולן והולנד, המובילות פנימה והחוצה מהעיר. אלף חיילים מהמשמר הלאומי יסייעו בעת הצורך והגשרים השונים כמו גם כבישים מהירים ייסגרו אם עוצמת הרוח תגיע ל-60 מייל בשעה (96 קמ"ש).
לפחות בחמש מדינות לאורך החוף המזרחי הוכרז מצב חירום, וחלק מהעיירות לאורך קו החוף פונו מיושביהן בצווים מיוחדים של מושלי מדינות. בתי הקזינו באטלנטיק סיטי נסגרו - בפעם השלישית בהיסטוריה בלבד.
שר ההגנה האמריקני, לאון פנאטה, אמר כי הצבא נערך לסייע לתושבים, במקומות שההוריקן צפוי לפגוע. הוא אמר כי גם 101 אלף מאנשי המשמר הלאומי נערכים לסייע. הפנטגון הודיע כי 225 משאיות, עמוסות במזון, תרופות וגנרטורים, הועמדו בכוננות בצפון-קרוליינה. 18 מסוקים הועמדו גם הם בכוננות.
ההוריקן "איירין" אמור להגיע לחופי צפון-קרוליינה, כשהוא טומן בחובו רוחות במהירות 180 קמ"ש. הוא יעבור ליד חופי מרילנד בראשון בבוקר במהירות 135 קמ"ש.
הרדיוס הסופה 500 ק"מ, ואת "פירותיה" אפשר להרגיש כבר בגשמים וברוחות בצפון-קרוליינה, עוד לפני שעין הסערה פגעה בחוף. גם מי שאינו בקו הישיר של הסופה, עלול לסבול מהפסקות חשמל ממושכות, נפילות עצים והצפות.