שתף קטע נבחר

 

איירין מכה בחוף המזרחי: 400 אלף בלי חשמל

סופת ההוריקן ממשיכה להתקרב לניו יורק, וראש העיר פנה לתושבים באזורים המועדים לפגיעה, להתפנות מיד: "להישאר זו טיפשות". באזור בוטלו יותר מ-8,000 טיסות. הסופה כבר פגעה בווירג'יניה ובצפון קרוליינה, שם נהרגו גולש ואדם שנפגע מענף

ניו יורק לא מחכה לאיש, פרט להוריקן איירין . בתפוח הגדול נמשכות היום (שבת) ההכנות לקראת פגיעתה של הסופה הגדולה המאיימת על החוף המזרחי של ארצות הברית, וראש העיר מייקל בלומברג פנה לתושבים ועודד אותם לעזוב את העיר: "הזמן לעזוב הוא עכשיו. להתעלם מההנחיות יהיה טיפשי". באזורים דרומיים יותר בהם כבר היכתה הסופה, כ-400 אלף איש נותרו ללא חשמל.

 

ארה"ב סוערת - הכותרות האחרונות:

 

ההוריקן הגיע לאדמת צפון קרוליינה ב-7:30 הבוקר (צילום: AP) (צילום: AP)
ההוריקן הגיע לאדמת צפון קרוליינה ב-7:30 הבוקר(צילום: AP)

 

375 אלף מתושבי ניו יורק כבר נדרשו להתפנות, רובם תושבי המקומות הנמוכים בדרום העיר שמועדים להצפות וחשופים לפגיעת ההוריקן. באזור A, שנדרש להתפנות, נכלל באטרי פארק שעל שפת נהר ההדסון, שצמוד לאזור הפיננסי בעיר, קוני איילנד שליד ברוקלין, ואזור רוקוואי בקווינס, שבו ממוקם נמל התעופה הבינלאומי קנדי. לתושבים במקומות האלו הונפקו צווי פינוי שתוקפם מהלילה בחצות, שעון ישראל.

 

"אל תחכו שמזג האוויר יחמיר, אל תחכו לגשם", אמר בלומברג בהודעה מצולמת על הסופה, שגודלה בצילום לווייני שווה לגודל יבשת אירופה כולה. "זאת הולכת להיות סופה רצינית, סופה מסכנת חיים. תפסיקו לחשוב שזה משהו שאנחנו יכולים לשחק איתו".

 

צילומי נאס"א: כך זה נראה מתחנת החלל

"על התושבים להתפנות מיידית", חזר ואמר בלומברג, והבהיר כי התחבורה הציבורית בעיר תמשיך לפעול עד 19:00 שעון ישראל. "אם האנשים לא יתפנו בשעתיים הקרובות וירצו להתפנות בעתיד הם יצטרכו למצוא פתרונות לעצמם – כלי רכב פרטיים, ברגל או במוניות. לכן כדאי להתחיל להתפנות כעת, ולא לחכות עד שיהיה מאוחר מדי".  

 

הוא קרא גם לבעלי העסקים להתפנות, והבהיר כי כל מוקדי התרבות והבילוי וכן החופים יהיו סגורים למשך כל סוף השבוע. "לכל הגולשים - אל תסתכנו, למרות הריגוש שבתפיסת גלים גבוהים", הפציר בלומברג. "זאת לא בדיחה. אני מקווה שכל הפעולות האלו יתבררו כלא הכרחיות, אבל אל תקחו את הסיכון".

 

בלומברג לתושבים: "זה לא חמוד לומר שאני חזק יותר מכל סערה"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ראש העיר ניו יורק, שבה 5,900 גורדי שחקים, קרא גם לכל מי שגר בגובה של למעלה מקומה עשירית להתרחק מהחלונות. " לא בטוח גם להיות בפארקים", הוא הוסיף, "הסיכון לנפילת עצים גבוה". בלומברג הזהיר גם כי ייתכן שבעירייה יאלצו ליזום הפסקת חשמל כללית, והזרם לא בהכרח יתחדש מיד עם שוך הסערה. "אם מים מלוחים יפגעו בכבלי החשמל, יגרם נזק כבד. ביום ראשון, אחרי שההוריקן יעבור, תהיה לנו עבודה רבה בשיקום הנזקים", הוא העריך. 

 

בגודל של אירופה (צילום: AP) (צילום: AP)
בגודל של אירופה(צילום: AP)
 

 

התושבים באזורים המאוימים על-ידי הסערה, הונחו גם לקנות מים ומזון, ולמלא אמבטיות במים לשירותים מחשש להפרעות באספקת המים והחשמל. מהמרכז הלאומי להוריקנים במיאמי נמסר כי הרוחות הגיעו למהירות מרבית של 137 קמ"ש ונחלשו ביחס לאתמול, אז נמדדו רוחות במהירות 161 קמ"ש. עם זאת, הם הזהירו כי הסופה עדיין נחשבת רבת-עוצמה ותמשיך להיות מסוכנת בעודה חולפת צפונה לעבר ניו אינגלנד.

 

גולש נהרג

בסך הכל כשני מיליון בני אדם בחוף המזרחי נדרשו לעזוב את בתיהם. הסופה איירין כבר פגעה מוקדם יותר בווירג'יניה שם נהרג גולש בן 22, ובצפון קרוליינה, שבה נהרג אדם לאחר שרוח חזקה הפילה עליו ענף. עד כה כ-400 אלף נותרו ללא חיבור לחשמל בשל נזקים.

 

הרוח והגשם בצפון קרוליינה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הרוח והגשם בצפון קרוליינה(צילום: רויטרס)

 

השרה לביטחון המולדת ג'נט נפוליטנו, העומדת בראש ההיערכות הלאומית לטיפול בנזקי הסופה, הזהירה כי למרות היחלשות ההוריקן, עדין מדובר ב"סערה גדולה ומסוכנת". היא ביקשה להבהיר לתושבי החוף המזרחי כי עליהם להתייחס לעניין במלוא הרצינות.

 

מתכוננים בניו יורק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מתכוננים בניו יורק(צילום: AFP)

 

נפוליטנו השתתפה הבוקר בתדרוך לנשיא אובמה בבית הלבן, שכלל גם את ראש הסוכנות הפדרלית לטיפול במצבי חירום ובכיר ממשל אחרים. אובמה קיבל תידרוך על עוצמת הסערה, מסלולה והיערכות החירום לסיוע בהתאוששות לאחר הפגיעה.

 

היסטוריה: הסאבוויי נסגרת

רשויות ניו-יורק הורו גם על סגירת הרכבת התחתית (הסאבוויי), שנחשבת הגדולה במדינה – לראשונה בשל אסון טבע. גם יתר התחבורה הציבורית הושבתה, וכן בוטלו כלל המופעים בברודווי ואירועי ספורט רבים. במנהטן הורגש מחסור במזון, לאחר שרבים פשטו על המדפים ואגרו לחם ומצרכים נוספים.

 

ניו יורק לפני הסערה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ניו יורק לפני הסערה(צילום: רויטרס)

 

הטיסות היוצאות לניו יורק הופסקו כבר בצהרי היום (שעון ניו-יורק), וההמראות יימשכו עד שעה 22:00. נמל התעופה בפילדלפיה ייסגר בשעה שש בערב. מועד חידוש הטיסות בכל שדה תעופה בהתאם לקצב התקדמות הסופה. סך-הכל בוטלו היום ומחר 8,337 טיסות, ומספרן עוד צפוי לעלות. עיקר הביטולים נרשמו היום בנמל התעופה קנדי בניו יורק, בו בוטלו 871 טיסות. עוד 836 טיסות בוטלו בנמל התעופה הבינלאומי ניוארק, ואילו בלה גווארדיה, בולטימור ופילדלפיה, בוטלו בכל אחד מהם בין 250 ל-385 טיסות.

 

עוזבים את ניו יורק בגלל הסופה. "לא לחכות עד שיהיה מאוחר" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עוזבים את ניו יורק בגלל הסופה. "לא לחכות עד שיהיה מאוחר"(צילום: AFP)

 

השבתת התנועה השפיעה גם על הנוסעים לישראל וממנה. מאל-על

נמסר כי בוטלו טיסות 001 ו-027 מנתב"ג לניו-יורק, שהיו אמורות להמריא הערב, וכן טיסות 028 ו-026 מניו-יורק לישראל. בנוסף, בוטלו גם טיסות 085 ו-091 של קונטיננטל מישראל לניו-יורק, וכן 797 של יו אס איירווייז לפילדלפיה ו-269 של דלתא לניו-יורק. כולן היו אמורות להמריא היום או הלילה. נוכח הביטולים המסיביים, אלפי בני אדם נאלצו ללון בבתי מלון, שהתמלאו במהרה עד אפס מקום.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מייקל בלומברג. "הסופה מסכנת חיים"
צילום: רויטרס
החופים נסגרו, גולש נהרג בצפון קרוליינה
צילום: AFP
מומלצים