שתף קטע נבחר

 

ישראלים בניו יורק: "הוריקן? כזה יש בבאר-שבע"

הרוחות מתגברות והתושבים מסתגרים בבתים, אבל לא כולם חוששים. "אטמנו הכל, אבל בינתיים אנחנו רואים רק עצים זזים ברוח". גם כתבנו נקלע לסערה ונערך עם מים, נרות ומצב רוח טוב

בחוץ שומעים את שריקת הרוח והגשם, עצמים מתנגשים בקירות הבניינים מדי פעם, אבל אני לא מודאג. אני מתגורר בדאון טאון של מנהטן, קילומטר אווירי מהחוף, בבניין בן שלוש קומות. התארגנתי מבעוד מועד על מים, אוכל ויין טוב, וכיסיתי את החלונות בנייר דבק, כמו במלחמת המפרץ.

 

צפו בדיווח של רפי ברבירו מניו יורק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כשתגיע הסופה עוד כמה שעות, אני משער שאהיה בסלון דבוק לטלוויזיה, ובמקרה הצורך אכנס למרחב המוגן בדירה - השירותים, שהם החדר היחיד בלי חלון. אני משער שבקרוב יתחילו גם הפסקות החשמל, אבל זה יקרה כבר כשיעלה האור. בכל אופן, אני מצויד בנרות, פנסים ומצב רוח טוב. עברנו את פרעה, נעבור גם את זה.

 

בלי סאבווי, ברודווי וסנטרל פארק. ניו יורק סגורה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם ישראלים רבים אחרים בניו יורק הסתגרו בבתים לקראת בואה של סופת ההוריקן איירין, וגם הם שותפים לתחושה כי בארץ חווינו סיכונים גדולים יותר. "אנחנו לא חוששים מהסופה, אלא חוששים שלא תהיה סופה", סיפר ל-ynet דביר אסולין, איש יחסי ציבור ומנהל אמנים המתגורר בעיר. "השקענו בזה כסף, ציידנו את כל הבית בקניות, אטמנו הכל, ועכשיו אנחנו דבוקים למסך ורוצים לראות עד כמה הסופה הזו רצינית".

 

ארה"ב סוערת - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

התושבים עוד מתלבטים: להתפנות או לא?

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדבריו, בינתיים בטלוויזיה הסופה לא נראית כזו דרמטית. "אני פותח את החלון ורואה עצים זזים ברוח. אם זה הוריקן, אז עברתי 5,000 הוריקנים כשגרתי בבאר שבע. זה לא ברמה כזו היסטרית ואנחנו לא יושבים בחרדה, אבל נערכנו לגרוע מכל. הצטיידנו באוכל ושתייה למספר ימים. בקווינס ובניו ג'רזי נותרו עשרות אלפים ללא חשמל, באטלנטיק סיטי הוצאו צווי פינוי כמעט לכולם וכל בתי הקזינו נסגרו. זו הפעם השלישית בהיסטוריה שנפסקת שם פעילות ההימורים".

 

התושבים אולי לא מפחדים, אבל הרשויות מסרבות לקחת סיכון. "מה שקרה כאן היום מעולם לא קרה במנהטן", העיד אסולין, "חנויות נסגרו מהבוקר, כולל רשתות כמו סטארבקס ודומיה, שפתוחות אפילו בימי חג. גם הבודדות שנותרו פתוחות, סגרו את הדלתות בחמש בערב". אולם לדבריו, לא כולם ביטלו את תוכניותיהם. "אחר הצהריים עדיין הייתה תנועה ערה של בני אדם ברחוב, עברנו ליד הפלזה וראינו חתונה בעיצומה".

 

החנויות התכסנו ניילונים. "תור מטורף להיכנס לסופר" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
החנויות התכסנו ניילונים. "תור מטורף להיכנס לסופר"(צילום: AFP)

 

"כרגע מי שנמצא בחוץ זה רק כוחות ההצלה וכתבי טלוויזיה, שנראים כמו 'טלטאביז', עם ביגוד מגן בצבע אדום מכף רגל ועד ראש", המשיך אסולין. "אתמול בסופר היה תור מטורף שנמשך עד קצה הרחוב, רק כדי להיכנס. בתוך הסופר היה בלתי אפשרי לזוז, ורק היה חסר שוטר שיכוון את התנועה. לחמים לא נשארו, הכל היה ריק לחלוטין. לא אוכל ולא מים, רק מוצר אחד נשאר בשפע ואיש לא נגע בו – אוזני המן".

 

"יכולת לראות פאניקה בעיניים"

לטענת אסולין, ההיערכות המסיבית של רשויות ניו יורק היא תוצר של הפקת לקחים מסופת השלגים שפקדה את העיר בדצמבר 2010 ושיתקה אותה למשך ארבעה ימים. "ראש העיר נתפס אז לא מוכן, עם המכנסיים למטה, וחטף על זה קיתונות של ביקורת. איך יכול להיות שבשנת 2010 ניו יורק לא יכולה להתמודד עם סופת שלגים? הפעם הם החליטו לא לקחת סיכון ובמקום שהסופה תשתק את העיר, הם שיתקו אותה מבעוד מועד".

 

הרכבת התחתית סגורה. "איש לא יודע מה יקרה" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הרכבת התחתית סגורה. "איש לא יודע מה יקרה"(צילום: EPA)

 

גם שרית קרפ מתל אביב, שהגיעה לניו יורק לפני כשבוע וחצי, הבחינה בהכנות ובהיסטריה שפשוטה בעיר לקראת הסופה. "כולם היום היו ברחובות עם שקיות גדולות, ואיש לא באמת ידע מה הולך לקרות. יכולת לראות את הפאניקה אצל אנשים בעיניים", סיפרה ל-ynet. עם זאת, גם קרפ מציינת כי לא כולם שותפים לתחושת הבהלה. "הייתי כאן גם בזמן רעידת האדמה שאירעה לפני כמה ימים, ולא הרגשנו כלום. לכן אני ועוד מספר ישראלים ציניים, כבר לא לקחנו ברצינות את ההוריקן. בינתיים באמת לא קורה הרבה, זה לגמרי חורף ישראלי.

 

"זה רק מתחיל", היא מבהירה, "ואולי בהמשך זה יהיה נוראי יותר. כרגע בחדשות אין ממש מה לדווח, הם מנסים בכוח למלא את האוויר בכותרות כי בינתיים הכל שקט יחסית. אומרים שזה

יגיע לשיא מחר בבוקר או בצהריים, כך שצריך פשוט לחכות ולראות". קרפ עצמה לא מתחרטת על שנקלעה לניו יורק דווקא בזמן אסון טבע. "זה מגניב בעיני, איפה אני יכולה לחוות הוריקן בארץ? זו חוויה שאני אספר לנכדים".

 

375 אלף מתושבי ניו יורק התבקשו להתפנות מבתיהם והרשויות פתחו עבורם כ-71 מקלטים ציבוריים. ההוריקן הקטלני גבה את חייהם של 10 אנשים עד כה, אבל במרילנד החליטו כי הרשויות יפסיקו להיענות לפניות חירום למוקד 911, בגלל הרוחות העזות. בנוסף, גרם ההוריקן לניתוק כשלושה מיליון בתים מרשת החשמל, והאמריקנים אומרים כי הפסקות חשמל עשויות להימשך "ימים, אם לא שבועות".

 

בהכנת הידיעה השתתף בועז פיילר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גשם בניו יורק. "כמו חורף ישראלי"
צילום: AP
שקי חול בכניסה לאחת החנויות
צילום: עתליה כץ
טיימס סקוור. "חוויה לספר לנכדים"
צילום: רויטרס
מומלצים