שתף קטע נבחר
 

מאבטחי השרים תובעים: לא קיבלנו שעות נוספות

81 מאבטחים מחברת מיקוד תובעים 14 מיליון שקל בטענה כי מעסיקם הפר חוקי עבודה רבים ולא שילם להם כנדרש. "נעשה לנו עוול. נתנו למדינה את כל מה שאנחנו יכולים ולא קיבלנו את הגמול הראוי"

81 מאבטחי שרים בממשלת ישראל, המועסקים בחברת השמירה והאבטחה מיקוד, הגישו הבוקר (ב') תביעה בסך 14 מיליון שקל לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב. התביעה מכוונת נגד המעסיק הישיר של העובדים, מיקוד, ונגד מזמין השירות - מדינת ישראל. העובדים טוענים בתביעה כי עבדו לא קיבלו שעות נוספות.

 

 

על פי התביעה, המאבטחים עובדים ללא הפסקה במשך ימים שלמים, לעתים אף יומיים או שלושה. בתביעה נטען כי לא שולמו להם על כך שעות נוספות וזכויות נוספות וכי מדובר, לכאורה, בהפרה של חוק שעות עבודה ומנוחה וגם של חוקים סוציאליים.

 

בנוסף, המאבטחים טוענים כי לעתים לא שולמו להם דמי חופשה, הבראה, ימי מחלה, חגים, תעריפי שבת ותשלום על משמרות וימי אימון. לפי התביעה, המאבטחים הוותיקים יותר מקבלים שכר לפי היקף עבודתם, אך מאבטחים שהחלו לעבוד מאז שנת 2009 מקבלים שכר יומי גלובלי גם על יום עבודה של 25 שעות.  

 

המאבטחים התארגנו בוועד עובדים במסגרת ההסתדרות הכללית כבר בשנת 2008, אך כעת הם עברו להסתדרות הלאומית. זאת, לטענתם, לאחר שההסתדרות הכללית לא הצליחה לגרום למדינה להחזיר להם את מה שלדעתם מגיע להם. בתביעה נכתב כי המאבטחים פנו פעמים רבות לחברת מיקוד, אך לא קיבלו את מבוקשם.

 

"נתנו הכל ולא קיבלנו תמורה"

"אנחנו דורשים פיצוי על הפרת החוק ועוגמת הנפש שנגרמו לנו", אמר ד', סטודנט שמאבטח את אחד השרים. "נעשה לנו עוול. נתנו למדינה את כל מה שאנחנו יכולים ועמדנו בכל משימה בצורה מקצועית, ולא קיבלנו על כך את הגמול הראוי. אנחנו מגיעים לעבודה ברגע שמזעיקים אותנו, ומפסידים לימודים.

 

"יש בינינו גם אנשים עם משפחה שעובדים ימים שלמים וארוכים ולא מקבלים על כך תמורה ראויה. הרגשנו שאנחנו לא מקבלים שירות מספיק מההסתדרות הכללית. כיוון שבחוזה העבודה שלנו נכתב שאנחנו לא יכולים לפנות לשרים ולבקש את עזרתם בעניינים אישיים, לא היתה לנו ברירה אלא להתארגן ולתבוע".

 

בתביעה נכתב כי "מיקוד היא מפרת זכויות עובדים שיטתית, הפועלת בשיטת 'מצליח', שניתנו נגדה עשרות פסקי דין על הפרת זכויות עובדים, שתלויות ועומדות נגדה שתי תביעות ייצוגיות על אי תשלום פנסיה ואיחור בתשלום שכר. בשנת 2007 החליטה המדינה להעביר לחברה את האחריות לתשלום שכר המאבטחים לחברת אבטחה, בהנחה שניתן יהיה להפר את זכויות העובדים מבלי שתתן על כך את הדין. בכך הפכה מיקוד, הלכה למעשה, לשליח לדבר עבירה של המדינה".

 

עוד נכתב כי "התובעים הם לוחמים קרביים עזי נפש המגנים על שרי המדינה בגופם. מדובר באנשי מקצוע מהטובים בעולם, שרואים בעבודתם שליחות ומבצעים אותה במסירות אין קץ. למרות זאת, הפקירה אותם המדינה כבני ערובה, בידי מיקוד, וכל מאמצי המבטחים להביא את המדינה לתקן את העוול, עלו בתוהו. המדינה היא זו שקובעת את תנאי העסקתם של המאבטחים, דואגת להכשרתם, מחליטה מי מהם יפוטר וקובעת את הסטנדרט המקצועי שבו הם נדרשים לעמוד. עתה היא נדרשת לשלם את המחיר על מחדליה".

 

בטי מצר לוי, סמנכ"ל האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות הלאומית, אמרה כי "מדובר בקבוצת עובדים איכותית ומסורה ביותר לעבודתה, שהשכילה להבין שעליה לאבטח את זכויותיה כעובדים. אנחנו נפעל להסדרה הולמת של זכויותיהם ולהתאמת שכרם למציאות עבודתם, ונתחיל בתביעה, המבוססת על רצונם לקבל את הגמול שהם זכאים לו על פי דין".

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "המכרז שפרסמה המדינה נעשה בכפוף לכל חוקי העבודה הרלוונטיים וצווי ההרחבה החלים על ענף האבטחה.

בנוסף, משרד האוצר מפעיל ביקורת באמצעות משרדי רו"ח חיצוניים, הבוחנים את תשלומי השכר המשולמים בפועל, עד כדי בחינה ברמת המאבטח הבודד. ממצאי הביקורת לא העלו ליקויים מהותיים. אולם בעקבות כתב התביעה שהוגש על-ידי המאבטחים, נלמד את הנושא הספציפי ונגיב במסגרת ההליך המשפטי".

 

עד כה לא התקבלו תגובות חברת מיקוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השרים בישיבת ממשלה. מאובטחים על ידי עובדים מנוצלים?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים