שתף קטע נבחר

 

סוני HX920 - ספינת תענוגות

ספינת הדגל של סוני מציעה תמונה חדה מאוד, שחור עמוק וצבעים נפלאים. עם תג מחיר של 30 אלף שקל, אולי תשקלו להתפשר קצת ולרכוש את אחת המתחרות הזולות יותר

לכל חברה יש דגם דגל משלה, כזה שמיועד לייצג את כלל ההישגים ויכולות היצרן וכמובן גם במחיר שאינו שווה לכל נפש וכיס. דגם העל החדש של Sony הוא ה-HX920 בטכנולוגיית LED LCD ובגודל 55 אינץ', שמגיע עכשיו לישראל ומציע מקבץ שלם של תכונות מתקדמות מתחום הטלוויזיות.

 

עוד בדיטאון:

 

 

 

מונוליט

מסך זה מעוצב בסגנון "מונולטי" של סוני: לוח שחור עם זכוכית Gorilla Glass, חלק לגמרי (חזית אחידה) ומבריק, והוא עומד על רגל שטוחה בגימור אפור מוברש. גם השלט מתאים בעיצובו עם חזית קעורה וגוף שחור עם שוליים וגב שחורים, מבריקים ומוברשים. למרות שהוא מה שמכונה "מסך Full LED" שכולל מערך נורות LED מפוזר על שטח הגב ולא רק במסגרת, המסך עדיין שומר על גזרה דקה יחסית של 3.8 ס"מ. על אותו גב שטוח ממוקם מערך חיבורי הטלוויזיה, שכולל ארבע כניסות HDMI 1.4, חיבור רשת, USB ומגוון נוסף של חיבורי אודיו-וידאו מקובלים, כולל כניסת סקארט אירופאית.

 

כפי שהזכרנו, חזית ה-HX920 מבריקה והתמונה המשתקפת בה מקבלת גוון אדמדם-זהבהב. בפועל, גם כאשר החדר היה מואר בגלל דלת יציאה פתוחה למרפסת, ניתן היה לצפות בשידורי הטלוויזיה. יש השתקפויות, אבל הן לא מונעות המשך צפיה וגם איכות השחור נשמרת.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

תפריטי המסך שונים מאלו של השנה שעברה, אבל עיקרון ההפעלה נשאר דומה: לחצן HOME בשלט מעלה שורה אופקית ארוכה של קיצורי דרך, כשבחירה בכל אחד מהם מציגה רשימה אנכית של תפריטים, כמו תפריטי הגדרות, ניגון מדיה, גישה לאינטרנט ועוד. לחצן Options בשלט מעלה שורת תפריטים המיועדת עבור פעולות נבחרות כמו תפריט כיול תמונה, תלת מימד, תמונה בתוך תמונה וכו'.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

LED עם עמעום מקומי

ה-HX920 משתייכת לחבורה אליטיסטית מצומצמת של מסכי LCD בעלי מנגנון LED עם עמעום מקומי (Local Dimming). בשיטה זו, מחולק המסך לכמה וכמה אזורי הארה (סוני לא מפרטת את מספרם) וכל אחד מהם נשלט עצמאית ע"י מעבד המסך ומשנה את עוצמת התאורה שלו בהתאם לתוכן (תמונה) המוצג עליו. מסכים אלה מסוגלים להציג את ניגודיות מציאותית בזכות ה-LED Dynamic Control U. רמת השחור אליה מסוגלת ה- HX-920 היא מוחלטת, אם כי היא תלויה בגבולות איזור ההארה. כלומר, אם בתוך אותו אזור הארה מופיע עצם בהיר יותר, כל האזור הזה יהיה בהיר יותר משחור מוחלט, אם באזור לידו מוצג רק שחור, אז הוא יהיה מוחלט.

 

בדוגמה הבאה, ניתן לראות את אופן פעולת מנגנון ההארה הדינמי. התמונה צולמה בחשיפה ארוכה יותר מהרגיל והתוצאות הוקצנו יותר כדי להדגים את האפקט (במציאות זה לא נראה כה בולט). בדוגמה זו, האזור מעל ללוגו הערוץ הבוהק, בהיר יותר משאר האזורים לצידו.

 

באופן כללי, ניתן לומר כי המנגנון הזה פועל באופן יעיל כאשר הוא עוקב באופן זריז אחר ההתרחשויות בתמונה ומדליק, מכבה או משנה את עוצמת ההארה בכל אחד מאזורי ההארה השונים. יש למנגנון גם תופעות לוואי מסוימות - למשל, אם המסך שחור לגמרי אך באחד ממקטעיו יופיע לוגו או טקסט באותיות לבנות, כל אזור ההארה סביבם יהיה בהיר יותר, מה שגורם להילה מסויימת סביב אותן אותיות (Blooming).

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

במבט מהצד, תופעה זו בולטת יותר מאשר צפיה בזוית ישרה יותר מול המסך. אם מסתכלים ממש מהצד, למשל בקטע שמופיע בסופו של סרט קולנוע – נגללות שורות הקרדיטים באותיות לבנות על רקע שחור. ניתן לראות כיצד אזורי ההארה נדלקים כאשר השורה מגיע אליהם ונכבים שוב לאחר שהיא עברה וממתינים לבוא השורה הבא. במסך שהגיע לסקירה, לא נתגלו זליגות אור וגם העננות הייתה נמוכה, למעט במצב בו כל התאורה דלקה ברמה חזקה למדי.

 

שידורי SD

המסך גדול ומרחק ישיבה של פחות מ-3 מטרים מהווה אתגר לא פשוט להסתיר את כל פגמי השידור. ה-HX920 עובדת קשה ומחליקה את העניינים כאשר היא משחזרת גם צבעים בוהקים למדי גם במצב זה. הפעלת מנגנון Reality Creation מחדדת את התמונה באופן מלאכותי וניכר, אבל מכניסה גם רעשי לוואי ותופעות Deinterlacing בלתי רצויות. לכן המלצתי היא להגדיר את המנגנון הזה ככבוי במצב SD.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

למרבה השמחה, יש טיונר פנימי של שידורי DTT, שקולט את חמשת הערוצים החינמיים שמוצגים באיכות טובה יותר באופן ניכר מאשר שידורי הוט או יס וזה מורגש מאוד בתמונה כאשר הרבה יותר מהנה לצפות במצב הזה בהם. חיבור סקארט מסייע לבעלי ממירים שאינם HD להעביר תמונה טובה יותר.

 

בדומה לשאר יצרני הטלוויזיות היפניות, גם דגם זה אינו מציג אותיות עבריות בלוח שידורי DTT ואנו מקווים כי מצב זה יתוקן במהרה בימינו. דרך חיבור ה- USB במסך, ניתן לחבר כונן קשיח חיצוני בעזרתו אפשר להקליט תוכניות מערוצי ה-DTT (אבל לא מערוצי יס או הוט כי הם מוצפנים). תפריט מצבי מתיחת התמונה כולל זום רגיל או רחב וזום עם השארת מקום לכתוביות, כמו גם מצב FULL עליו התקבענו בסופו של דבר.

 

שידורי HD

למנוע עיבוד התמונה X-REALITY Pro אותו פחות אהבנו ב-SD, יש השפעה ניכרת על תכני HD והוא מקנה מראה מבריק – זגוגיתי לתמונה. כאשר חומר הווידאו טוב (איכותי מבחינה טכנית), מקנה מנוע ה- Reality תוצאה מבריקה מאוד לתמונה. היא חדה ובוהקת לעין. השחור שחור מאוד, כמו למשל במכוניות נעות על הכביש. אך בחלקים התמונה הכהים, זה בא לפעמים על חשבון פירוט מסויים. לא מדובר בהעלמת פרטים מוגזמת, אבל מנגנון ההארה הדינמית מחשיך בכדי לשפר את אפקט השחור ובדרך בולע מעט פרטים.

 

במבחן הג'קט של ג'יימס בונד, השחור עמוק מאוד ולמרות הטענות הקודמות על מחסור קטן בפרטים, כאן הקפלים בשרוולו של בונד ועניבת הנבל בשתי החליפות השחורות יוצאים החוצה בזכות הגדרת גאמא.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

מנגנון החלקת התנועה בדגם זה, Motionflow XR800, מנגנון הכפלת הפריימים הוא 200Hz במקור ושילוב של הבהוב התאורה האחורית נותן אפקט של 800 הרץ. ניתן לכוון אותו לכמה דרגות, מהן Smooth מביא להחלקה הניכרת ביותר, אך עם תופעות לוואי של הילה סביב דמויות נעות ו- Clear plus מכניס גם את הבהוב התאורה לעניין מה שמעדן את ההחלקה וגם את תופעות הלוואי.

 

תלת ממד

עם דגם זה, מגיעים שני זוגות משקפי תלת ממד מהסדרה החדשה TDG-BR250. המשקפיים מגיעים עם שקית בד לאחסון וכבל USB עבור הטענה בחיבור למסך. ביחס למשקפיים אקטיביים, הם לא כבדים במיוחד, אבל עיצובם אינו מעורר השראה מיוחדת וזרוע הצד רחבה במיוחד בכדי לחסום אור חיצוני מלהפריע בצד בעת צפיה.

 

זמן טעינת המשקפיים קצר יחסית: כ-20 דקות שמספיקות לשעות צפיה רבות, אות סינכרון המשקף עם המסך (IR) יציב מאוד, גם אם מפנים את הראש לצד כזה או אחר הוא אינו מופרע בקלות וגם אם כן, מבט חזרה אל המסך ישיב אותו מהר.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

אפקט התלת ממד יפה לעין וזליגת הערוצים קטנה בהרבה מזו שנצפתה ב-NX710. אין הרבה כפילויות מעצבנות לדווח עליהן. המסע של אליס בנבכי יער הפטריות של ארץ הפלאות צבעוני עד מאוד ומלא חיים. במצב 3D מנגנון ה-LED הדינמי אינו פועל ועצמת ההארה מתגברת, מה שמוריד מאיכות השחור וגם תפריט הגדרות הווידאו מצטמצם במצב זה.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

אינטרנט בטלוויזיה

חיבור הרשת הפנימי במסך (יש קווי וגם אלחוטי מובנה) מאפשר גישה לכ-20 ערוצי תוכן אינטרנטיים בטלוויזיה, מה שמכונה אצל סוני BRAVIA Internet Video. זה יכול להיות למשל ערוץ Dailymotion שמציג קליפים וסרטוני וידאו שנים, חלקם גם באיכות HD. חיפוש, אחר סרטוני יוטיוב למשל, נעשה בעזרת לחצני השלט, כאשר כל אחד מהם מייצג מספר אותיות, בדיוק כפי שמקלידים הודעות טקסט למשל בטלפונים סלולריים רגילים.

 

דפדפן אינטרנט לגלישה חופשית

זהו דפדפן אופרה. כאן יש הפתעה נעימה ולמרות שתמיכה בעברית איננה מוצהרת באופן רשמי, הדפדפן מציג כמו שצריך את שפת הקודש – לפחות באתרים המקודדים בשיטת יוניקוד, אבל זה מכוון לקריאה בלבד. לא תוכלו להקליד טוקבקים מהשלט או לחפש בגוגל ישירות מהשלט (לשם כך, אפשר להשתמש במקלדת וירטואלית אשר מסופקת ע"י גוגל למשל). תפריט ה-Options מאפשר להכניס כתובת אתרים (באותה הקלדה על לחצני השלט), לעבור בין חלונות פתוחים, להוסיף אתרים לרשימת מועדפים (למרות שכאן כבר אין תמיכה בשמות בשפה העברית), לשנות גודל פונטים או לבצע זום לתמונה ועוד.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

הניווט בדף מתבצע בעזרת לחצני החיצים ודילוג בין עצמים שונים בעמוד האינטרנט או בעזרת לחצני הצבעים בשלט שמדלגים למשל דף למטה או למעלה, בנוסף, לא נראה שיש תמיכה בגרפיקת פלאש באתרים – מה שחוסך מהעין את מראה הבאנרים, אבל גם מוריד פונקציונליות אחרת כמו הזרמת וידאו ישירה מאתרים. בנוסף, יש תפריט ווידג'טים, מציג בצד כל מיני ישומונים כמו עדכונים מחשבון פייסבוק או טוויטר.

 

מצלמת Skype לשיחות וידאו

דגם זה, כיאה למעמדו ומחירו, מגיע עם מצלמת סקייפ, אותה יש להתקין על מרום מסגרת המסך ולחברה לאחת מכניסות ה- USB. לאחר כניסה לתפריט Skype והכנסת שם משתמש וסיסמה, יפתח בצד ימין של התמונה חלון עם תפריטי התוכנה, ממנו ניתן להתקשר אל אחד מאנשי הקשר ברשימה שלכם. בעת ביצוע השיחה, אפשר לראות על חלון גדול במסך את הצד השני וצד ימין אתכם בקטן. איכות הצליל והתמונה תלויים במהירות האינטרנט וגם בציוד של הצד השני. מצלמת הטלוויזיה פעלה טוב גם בחדר עם מנורת תאורה בודדה ולא חזקה (אם כי לא נראה שמדובר על איכות HD) והאפליקציה פעלה באופן תקין. בזמן צפיה בשידורי טלוויזיה, כאשר מתקבלת שיחה דרך המסך, ניתן לבחור האם לקבל אותה כשיחת וידאו או קול בלבד, או לדחות אותה.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

ניגון קבצי מולטימדיה – לא מלהיב

ה-KDL-55HX920 מסוגלת לנגן ולהציג קבצי מולטימדיה שונים דרך חיבור הרשת (DLNA) וגם כניסת ה- USB אליה מחברים דיסק און קי או דיסק קשיח חיצוני. הצגת תמונות מתנהלת בדרך המקובלת, כולל אפשרות הצגת מצגת תמונות וקבלת מידע EXIF מפורט עליהן. ניגון קבצי וידאו הוא הפחות מרשים בחבורה, המסך סירב להכיר בדיסק המדיה בו אני משתמש לביקורות מסכי טלוויזיה ובנסיונות אחרים, הכיר בקבצי WMV ו-MPEG אך לא בקבצי MKV, שלא לדבר על תמיכה בכתוביות SRT עם עברית, כך שמי שרוכש מסך יקר זה, יצטרך להוסיף לחבילה גם סטרימר חיצוני לשם ניגון מוצלח של קבצי מולטימדיה.

 

ילדים וחיסכון בחשמל

סוני, כהרגלה, מכניסה למסך כל מיני פטנטים מקוריים, כמו למשל אזהרה כנגד התקרבות יתרה של ילדים למסך. בכל פעם שהבת שלי קיפצה קרוב מדי למסך, התמונה הוחשכה והודעת אזהרה "אנא תפוס מרחק" הופיעה. אפשר להגדיר כי במקרה בו עוזבים הצופים את החדר, התמונה תוחשך ותוך פרק זמן קצר, יכבה המסך לגמרי. ניתן לבטל תכונות אלו בתפריט ההגדרות. דגם זה, למרות גודלו, מתגלה כחסכוני למדי, עם צריכה של 113 וואט בלבד למסך מכויל (לגודל מסך של 55").

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

סיכום

בסופו של יום, כאשר אדם חוזר מהעבודה ומעוניין להתעדכן בחדשות העולם או לצפות בסרט מעניין, ה-HX920 תעניק לו חווית תמונה משובחת, כזו שמצדיקה את התואר "מסך דגל" - עם תמונה חדה ומפורטת, שחור עמוק ושאר צבעים עזים וחיים. מבחינת תמונה, היו לנו כמה הערות בטקסט, אך לא דברים מהותיים בעניין. בשאר הפרמטרים, הביצועים בתלת ממד היו טובים, מצלמת הסקייפ עבדה כהלכה, דפדפן האינטרנט התגלה כאיטי למדי ולא מושלם כמו גם התמיכה בניגון קבצי מולטימדיה ברשת.

 

במחיר התחלתי של 29,990 שקל, יש ל- HX920 מתחרים כמו הטושיבה CEVO בעלת מנגנון LED דינמי דומה במחיר נמוך יותר, פלזמה פנסוניק VT30 וגם סמסונג D8000. אלה הן טלוויזיות שאינן מתכוונות לעשות לה חיים קלים. בהשוואה, לא תקבלו ממסכי ה-EDGE LED שחור וניגודיות מוצלחים כמו של הסוני (אך גם המחיר יהיה זול יותר) ומול הפלזמות המובילות, ל-HX920 יהיה יתרון ברמת השחור המוחלטת, אך הפירוט בחלקי התמונה הכהים וזוויות הצפייה יהיו פחותים לעומתן.

 

אהבנו: איכות תמונה – חדות וצבעים, מנגנון LED  דינמי והצגת שחור, עיצוב, חיבור רשת קוי ואלחוטי, מצלמת Skype מצורפת.

לא אהבנו: ניגון חלקי של קבצי מולטימדיה מרשת ו- USB, אין תמיכה בכתוביות עברית SRT, מחיר יקר מול המתחרים.

מחיר: 29,990 שקל, כולל מצלמת Skype ושני זוגות משקפי תלת מימד.

אחריות: ישפאר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איכותית ומדהימה, אבל יקרה מאוד
צילום: ליאור קורן, dtown.co.il
מומלצים