י-ם מגלה את השמש: קולטים סולאריים בבתי ספר
עשרות מוסדות חינוך ומרכזים קהילתיים ברחבי העיר יפתחו את שנת הלימודים החדשה עם תוספת ירוקה - מערכות סולאריות על הגגות. הצפי: כ-2.5 מגוואט חשמל בשעה
כ-50 בתי ספר ומרכזים קהילתיים בירושלים עתידים לפתוח את שנת הלימודים כשעל גגותיהם פאנלים סולאריים. בפרויקט הסביבתי הושקעו 35 מיליון שקל. על פי ההערכות, ההשקעה אמורה להחזיר את עצמה בתוך פחות מ-10 שנים.
- הממשלה אישרה תוכנית האנרגיות המתחדשות ירוק? לא בטוח - אנרגיה סולארית פוגעת בטבע
- הערים הגדולות באולטימטום לקבלנים: בנו ירוק
הפרויקט של העיריה להתקנת כ-50 מערכות פוטו-וולטאיות יצא לדרך לפני כחודשיים. עד כה הותקנו מערכות סולאריות בכ-24 מוסדות חינוך, ביניהם דנמרק, קשת, בית חינוך, גימנסיה, גאולים, פולה בן גוריון, דרכי נעם ונעורים.
את הפרויקט מנהלת מוריה, החברה לפיתוח ירושלים, בשיטת רכישה הכוללת תכנון, התקנה, הפעלה ואחזקה על ידי קבלן זוכה במכרז. חברת החשמל אישרה את הקמת המערכות ואת ההתקשרות עם מוריה לתקופה של 20 שנה. ממוריה נמסר, כי התקנת כל המערכות וחיבורן לרשת החשמל צפויה להסתיים במהלך השבוע הראשון של ספטמבר.
הפאנלים הסולאריים יאפשרו לייצר חשמל מאור השמש ולמכור אותו לחברת החשמל. במוריה ציינו כי כל מערכת מייצרת כ-50 קילוואט בשעה, וכל המערכות יחד צפויות להפיק כ-2.5 מגוואט חשמל בשעה. על פי ההערכות, כל מערכת תייצר 82 אלף קילוואט בשנה, ולמעשה תכניס למעלה מ-100 אלף שקל, לפני הוצאות תחזוקה.
במכרז זכו 3 חברות: גרינטופ, נקסטקום וענבר אנרגיה סולרית, מקבוצת פ.ק. גנרטורים, שכבר החלה בהקמת המערכות הסולאריות ועתידה להתקין מערכות בהיקף כספי של כ-10 מיליון שקלים.
בחלק ממבני הציבור בהם יותקנו המערכות, תותקן גם מערכת תצוגה לתפוקת המערכת, שתציג בזמן אמת את ביצועי המערכת על גבי שאשר יוצב במיקום מרכזי במבנה. בנוסף, במסגרת הפרויקט תשולב בכל בתי הספר גם מערכת לימודית להעשרת התלמידים בתחום האנרגיות המתחדשות.
"הפאנלים הסולאריים מצמצמים באופן משמעותי את השימוש בחשמל המיוצר באמצעים מזהמים וכך תורמים להפחתה בכמות פליטות גזי החממה", מסרה סגנית ראש העיר לתכנון וסביבה, נעמי צור. "עיריית ירושלים חתומה על אמנת פורום ה-15 המחייבת אותה להפחית את הפליטות בעשרים אחוז עד לשנת 2020. תפקידנו כעירייה הוא לעשות כל שניתן בכדי להביא אותנו ליעד הזה".
- הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה ירוקה