העליות שאחרי הסערה: נאסד"ק זינק ב-3.3%
דאו ג'ונס עלה ב-2.26%, ו-S&P 500 הוסיף 2.8% אחרי שנזקי הסופה איירין היו קטנים מהצפוי; הצריכה הפרטית עלתה ב-0.8% ביולי, גבוה משמעותית מהתחזיות; מניית בנק אוף אמריקה טיפסה ב-8.1% אחרי שהבנק הודיע שימכור את אחזקותיו בבנק סיני תמורת 8.3 מיליארד דולר
המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו היום (ב') בעליות חדות אחרי שנזקי הסופה איירין היו קטנים מהצפוי ונתוני הצריכה הפרטית הצביעו על זינוק של 0.8% בחודש יולי, מה שהקל על חששות המשקיעים מפני מיתון כפול בארה"ב.
מדד דאו ג'ונס עלה ב-2.26% ל-11,539.25 נקודות, מדד נאסד"ק עלה ב-3.32% ל-2,562.11 נקודות, ומדד S&P 500 עלה ב-2.83% ל-1,210.08 נקודות.
יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, אמר כי קובעי המדיניות בבנק המרכזי יבחנו מקרוב בחודש הבא האם עליהם לנקוט בצעדים נוספים בטווח הקרוב להתנעת הצמיחה הכלכלית בארה"ב. בנאומו בכנס קובעי המדיניות בג'קסון הול, ברננקי לא פירט אילו כלים עומדים בפני הבנק לעידוד הכלכלה, ונראה שהסיבה לכך היא שהבנק אינו ממהר לנקוט בפעולות חדשות.
הנזק מהסופה איירין יגיע ל-7 מיליארד דולר - הרבה פחות מההערכות הפסימיות שנשמעו בסוף השבוע; מתוך סכום זה, הנזק שקיים לגביו כיסוי ביטוחי יגיע ל-2-3 מיליארד דולר. כך מעריכים בפירמת הייעוץ Kinetic. עם זאת הנזק לטווח הארוך מהסופה עלול לגדול - בשל עלויות שכרגע קשה לאמוד אותן. בסוף השבוע הושמעו הערכות ולפיהן הנזק עלול להגיע ליותר מ-40 מיליארד דולר.
"השווקים המתעוררים צריכים למצוא דרכים נוספות להגן על עצמם ממשברים עולמיים מלבד צבירת אג"ח ממשלתיות אמריקאיות - כך סבור הכלכלן הבכיר אסוור פרסאד מאוניברסיטת קורנל שבמדינת ניו יורק. במחקר שהציג בפני קבוצת נגידי בנקים פדרליים שהתאספו בג'קסון הול בסוף השבוע האחרון, הדגיש פרסאד כי "אף שאפשר להפוך את האג"ח האמריקאיות לנזילות, הן אינן בטוחות".
עליות שערים נרשמו הבוקר במרבית בורסות אסיה שהגיבו לראשונה לנאום ברננקי בשישי. מדד ניקיי ביפן עלה ב-0.6% על רקע היבחרו של נודה לראשות הממשלה, האנג סנג בהונג קונג הוסיף 1.6%.
EFG יורובנק ארגסיאס ואלפא בנק, הבנקים השני והשלישי בגודלם ביוון, מתכוונים להתמזג ולהפוך לבנק הגדול במדינה. ברשות הבנק החדש יהיו נכסים בשווי 150 מיליארד אירו, יותר מ־2,000 סניפים, ופיקדונות בגובה 80 מיליארד אירו. הבנק החדש עתיד להיות אחד מ־25 הבנקים הגדולים בגוש היורו.
מאקרו
הצריכה הפרטית בארצות הברית עלתה מעל לציפיות ביולי, על רקע רכישות של מכוניות וצריכת חשמל לקירור הבתים. משרד המסחר האמריקני דיווח שהרכישות עלו ב-0.8%, העלייה הגדולה ביותר מאז פברואר, זאת לאחר ירידה של 0.1% ביוני, כאשר תחזיות האנליסטים ציפו לעלייה של 0.5%.
ההכנסה הפרטית טיפסה ב-0.3% ביולי - בהתאם לתחזיות אך הורידה את שיעור החיסכון לשפל של ארבעה חודשים, זאת לאחר עלייה של 0.2% בהכנסה חודש קודם לכן.
מכירות הבתים הקיימים בארה"ב רשמו צניחה בחודש יולי, לראשונה זה שלושה חודשים. התאחדות המתווכים בוושיגנטון מסרה כי מדד הבתים שתחת חוזה מכירה ירד ב-1.3%, לעומת עלייה של 2.4% בחודש שעבר. תחזיות הכלכלנים צפו ירידה של 1%.
מניות במרכז
קרן פורטיסימו הישראלית, שהובילה את הנפקתה של סודהסטרים בנאסד"ק, מכרה כ-11% מאחזקותיה בחברה - 250 אלף מניות. תאריך המכירה המשוער הוא ה-17 לאוגוסט. פורטיסימו היא מחזיקת המניות השנייה בגודלה בחברה, אחרי קרן פידליטי, עם אחזקה של 11.4%.
השקעה במניות בנק אוף אמריקה, הבנק הגדול בהיקף הנכסים בארה"ב, הניבה לברקשייר הת'אוויי, חברת ההשקעות של איל ההון וורן באפט, רווח של 1.3 מיליארד דולר ביום אחד. באפט סיכם ביום חמישי האחרון על רכישת 50 אלף מניות בכורה של הבנק תמורת 5 מיליארד דולר, ובנוסף רכש אופציות של המקנות לו את הזכות לקנות 700 מיליון מניות רגילות לפי מחיר של 7.14 דולר בתוך עשר שנים.
בנפרד, הודיע היום בנק אוף אמריקה כי הוא מוכר את מניותיו בבנק סיני תמורת 8.3 מילארד דולר. מניית בנק אוף אמריקה טיפסה ב-8.1%.
לאור הביצועים החלשים של טבע, שלא נפלה יחד עם החברות האינובטיביות מצוק הפטנטים, אבל ספגה מכה מהציפיות להחלפת הקופקסון בטיפולים החדשים, מאמינים במריל לינץ' כי חברת התרופות הגנריות הגדולה בעולם צריכה להעניק למשקיעים תשואת דיבידנד גבוהה יותר.
סיסקו הודיעה היום כי רכשה את חברת התוכנה הפרטית וורסלי תמורת סכום אותו לא חשפה החברה כדי להגביר את שיתופי הפעולה. סיסקו הודיעה כי היא מאמינה שלשוק שיתופי הפעולה יש ערך פוטנציאלי של 45 מיליארד דולר.