יום לפני: חסרים מאבטחים במוסדות חינוך
בדיון של הוועדה בכנסת, 24 שעות לפני פתיחת שנת הלימודים תשע"ב, התברר כי חסרים 78 מאבטחים בירושלים, 25 בבני ברק ו-10 בראשון לציון. הסיבה: חברות אבטחה התפרקו, והשכר המשולם מקשה על גיוס שומרים. מחר תתגבר המשטרה את נוכחותה בבתי ספר שבהם חסרים מאבטחים
עשרות מאבטחים חסרים במוסדות החינוך בישראל. עובדה זו התבררה הבוקר (יום ד') במהלך דיון שקיימה ועדת החינוך של הכנסת. ח"כ זבולון אורלב ביקש לדעת האם יש מחסור במאבטחים והתשובות שקיבל נשמעו תמוהות לנוכח העובדה שנותרה פחות מיממה לפתיחת השנה. בחלק מהמקרים, התפרקו חברות אבטחה. בירושלים יש קושי בגיוס ולכן העלו את שכר השעה למאבטחים שם.
ישיבת ועדת החינוך של הכנסת מועברת בשידור חי ב-ynet.
חוזרים ללימודים - כתבות אחרונות:
- קפיצה לגובה: התיכונים שזינקו בנתוני הבגרות
- סופרים קלוריות: האדונית והרוכל ייאבקו בהשמנה
- משרד החינוך ביטל סגירת הכיתות בחינוך המיוחד
- העיוורים שבים ללמוד בלי ספרים: "תחושה קשה"
עוד בערוץ החדשות:
אריה מור, האחראי על הביטחון במשרד החינוך, ציין כי בעקבות בדיקה שערכו התברר כי באשקלון היו חסרים 57 מאבטחים, "פעלנו קשות מול חברת האבטחה להחזיר אותם, בבני ברק מתוך 140 מאבטחים שצריך חסרים 25 מאבטחים בגלל חברה שהתפרקה. בירושלים יש בעיה קשה - חסרים 78 מתוך 550 מאבטחים". הוא ציין כי בשנה שעברה העלו את שכר השעה למאבטחים באזור קו התפר וכך הצליחו לגייס מאבטחים נוספים".
נציג המשרד לבטחון פנים, עופר לוטן, הוסיף לרשימה הזו את ראשון לציון, שבה חסרים 10 מאבטחים, באזור קיבוץ גבעת ברנר ובמועצה אזורית סמוכה חסרים 6 מאבטחים: "יש פער שאנחנו מכירים ותוקפים ישר. כמובן שחוץ מזה שחסרים מאבטחים, מתגברים שם את נוכחות משטרת ישראל". המשטרה תציב מחר מחסומים ותתגבר את נוכחותה בסביבות בתי הספר. חדרי המצב במטה הארצי ייפתחו וכן ייפתח חדר מצב במרכז השלטון המקומי, שבו ייאסף מידע לגבי האבטחה האזרחית.
בפתח הישיבה התייחס מנכ"ל משרד החינוך, שמשון שושני, למיגון בתי הספר בדרום הארץ, העלולים להיפגע מרקטות שנורות מרצועת עזה. "האחריות על אבטית העורף איננה מוטלת על משרד החינוך, אלא על פיקוד העורף", אמר שושני, "אני רק יכול לציין ששר החינוך ואנוכי קיימנו ישיבה עם מטה משרד החינוך בדרום. כל מוסדות החינוך בדרום שהם בקו הראשון כולם ממוגנים, כולם ערוכים, אין בעיות שאנחנו מכירים אותן".
הוקצה כסף למיגון
שושני הזכיר כי לגבי המעגל השני של יישובי קו העימות בדרום יש החלטת ממשלה, לפיה מוסדות מיגון בהם ימוגנו באופן הדרגתי. "לפי האינפורמציה שהועברה לנו הוקצה סכום של שלושה וחצי מיליון שקל לתכנונים השונים. כל מוסדות החינוך בדרום, ואני לא מדבר כרגע על ההיבט הביטחוני שאינו בתחום משרד החינוך, מוכנים לפתיחת שנת הלימודים על פי ההנחיות שנמסרו לנו", אמר שושני. "במחוז הדרום, לצערי הרב, יש ניסיון רב בהיערכות מסוג כזה, ומחוז הדרום בכל מקרה חירום יפעיל מערכות חינוכיות שהתנסינו בהן בעבר, ובהצלחה די מרובה".
לפחות בכל הקשור לתחושת הביטחון של התלמידים יש, לדברי משרד החינוך, בשורות טובות. לפי נתונים שנאספו במשרד מ-1,300 בת ספר, בשנת הלימודים שעברה חלה ירידה חדה - בשיעור של 20% - במקרי האלימות בבתי הספר. במספר התלונות על תקיפה מינית חלה ירידה של כ-27%. עוד עולה כי נרשמה הפחתה של כ-21% בשימוש בסמים בקרב
תלמידים ושל כ-18% במקרים של שתיית אלכוהול.
הנתונים נאספו במסגרת תוכנית שהחלה לפני כשנתיים בכ-1,300 בתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים - כשליש מכלל מוסדות החינוך בישראל. הם סומנו ככאלה שבהם יש שיעורי אלימות גבוהים, ושיש צורך לחזק בהם את תחושת המוגנות של התלמידים. במסגרת התוכנית נערכו הדרכות צמודות לבתי הספר והוצמד טיפול אישי לתלמידים עם בעיות התנהגות קשות.