עיד אל-פיטר בלוב: "מרגישים שכל העולם בידינו"
אלפים באו אל כיכר החללים בטריפולי כדי לחגוג יחד את סיום חודש הרמדאן. "זה עיד אל-פיטר היפה והשמח ביותר ב-42 השנים האחרונות", סיפר סוחר מקומי. אשה בהיריון שוטטה בכיכר כלא מאמינה: "שמחה שבתי תיוולד לתוך לוב החופשית"
עיד אל-פיטר שמח במיוחד לאזרחי לוב: לראשונה זה 42 שנה ואחרי כחצי שנה של קרבות מרים חוגגים תושבי המדינה את חג שבירת צום הרמדאן כעם משוחרר ולא תחת השליט המודח, מועמר קדאפי.
החיים הראוותניים של משפחת קדאפי:
- כשאין בעל בית: עם קיאק ורובה בבריכה של קדאפי
- בבית קדאפי: פורנו גייז ותצלומי קונדוליסה רייס
- צפו: שליח ynet תחת אש ליד המתחם של קדאפי
- אב רצח 3 בנותיו שנאנסו על ידי אנשי קדאפי
מקום הימצאו של קדאפי עדיין אינו ברור ונאמניו ממשיכים להילחם עבורו בשלוש עיירות שטרם נכבשו: סירת המכותרת ממזרח ומערב, סבחה ובאני וואליד. המורדים הציבו אתמול אולטימטום לנאמני קדאפי להיכנע עד שבת ולא יעמדו תחת מתקפה. ואולם, דוברו של קדאפי, מוסא איברהים, דחה את ההצעה ואמר כי לא תהיה פשרה עם בוגדים.
אלפים התאספו בכיכר החללים (לשעבר הכיכר הירוקה) בטריפולי כדי לציין את סיום הרמדאן. "קדאפי גרם לנו לשנוא את חיינו. כעת, אנחנו פשוט מאושרים. הדיכוי והקיפוח שנמשך יותר מארבעה עשורים נגמר", אמר חאתם גורייש, סוחר בן 31 המתגורר בבירה. "זה עיד אל-פיטר היפה והשמח ביותר ב-42 השנים האחרונות".
פטימה מוסטפה, אשה בהיריון בת 28, שוטטה בכיכר בפנים מחוייכות. "זהו יום של חופש, אינני יכולה לתאר מה שאני מרגישה. זה כאילו שכל העולם בידי. אני שמחה שלא ילדתי עדיין, ובתי תגיע לעולם שבו לוב חופשיה".
במקביל, נמשכת ההתרוצצות המדינית על-מנת לסייע למורדים להקים כמה שיותר מהר ממשל מתפקד. שליח האו"ם ללוב, איאן מרטין, אמר כי המורדים עשויים להסתייע בקהילה הבינלאומית לצורך הקמת כוח שיטור, אולם אינם מעוניינים בפקחים או משקיפים. "זה מאוד ברור שהם מעוניינים להימנע מפרישת כוח בינלאומי על-ידי האו"ם או אחרים", אמר. עמדה זו של המורדים מסוברת ברצונם להוכיח כי נבואות הזעם של קדאפי על השתלטות קולוניאלית מחודשת בלוב - אינן מתממשות.
על משפחת קדאפי:
- עיישה - "השיפר של המזרח התיכון"
- האם הבת ש"נהרגה" עדיין בחיים?
- בבית הקדאפים: בריכות פאר ופורנו גייז
- "מעכשיו קראו לי מלך המלכים". סיפורי קדאפי
האבטחה בכיכר היתה גדולה. כלבי גישוש וצלפים הוצבו בניסיון למנוע מתקפה מצד נאמני קדאפי. "ייתכן שעוד נותרו כיסי התנגדות כאלה או אחרים בטריפולי, אך באופן כללי העיר בטוחה", אמר שר הפנים הזמני, אחמד דראט. "הקמנו צוות מיוחד שמטפל במשבר ובהשלטת הביטחון בטריפולי. המטרה שלנו היא להשליט צדק עבור כולם, כולל נאמני קדאפי".
עד-כה הכירו 50 מדינות בריבונות המועצה הלאומית הזמנית (NTC) בלוב. אחת המדינות החסרו ברשימה היא אלג'יריה, אליה נמלטו אשתו וכמה מילדיו של קדאפי. העיתונות באלג'יר דיווחה כי המקלט למשפחתו של קדאפי ניתנה מטעמים הומניטאריים, וכי שליט לוב עצמו אינו זכאי לה ויוסגר לבית הדין הבינלאומי אם ייכנס לאלג'יריה.
בתוך כך, מסרו כמה מדינות אירופיות כי ייתכן שהסנקציות המוטלות על לוב יוסרו כבר בסוף השבוע הקרוב. הפקת הנפט צפויה להתחדש בתוך שבועות ותחזור לתפוקה מלאה בתוך 15 חודשים. איטליה הודיעה כי תעביר למורדים סיוע בסך 500 מיליון אירו. מדובר בסכום הגבוה ב-150 מיליון אירו מהסכום עליו הכריז ראש הממשלה ברלוסקוני בשבוע שעבר.