AM-PM פעלה בלילה - הדייר שגר מעליה יפוצה
בחור ששכר דירה מעל למרכול של הרשת טען, כי למרות שהחנות אמורה היתה לפעול עד 01:00 בלילה, בפועל היא פעלה 24 שעות ביממה, כך שגם לפנות בוקר פרקו משאיות סחורה במקום. ביהמ"ש פסק לו פיצוי של 6,000 שקל
בחור שהתגורר בשכירות ברחוב שנקין בת"א בקומה ראשונה על עמודים במשך כשנה, טען כי מתחת לדירה פעל מרכול של רשת AM-PM. במשך 24 שעות ביממה, זאת למרות שרישיון העסק שניתן לו, כלל היתר לילה עד לשעה 01:00 וגם זאת עד לתאריך מסויים בלבד.
לפסקי דין נוספים בנושא השכרת ומכירת דירות
בתביעה שהגיש לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב הוא טען, כי הפעלת המרכול מעבר לשעות הפעילות המותרות גרמה לו מטרד, כאשר הרעש שהיווה חלק מהפעילות השוטפת של המרכול בשעות הלילה הפריע את שנתו. בנוסף הוא טען, כי בשעות הבוקר המוקדמות, בין 03:00 ל-06:00, פרקו משאיות סחורות ממשאיות שחנו מתחת לדירה, ואף הגיש לבית המשפט תיעוד מוסרט של פריקת סחורות ממשאיות אל פתח המרכול המדובר. בגין מטרד זה, דרש התובע פיצוי.
מטעם רשת AM-PM נטען בין היתר כי היה על התובע לפנות לעירייה בעניין, אך אף נציג אשר היה או עבד בעסק בתקופה הרלבנטית לא התייצב בבית המשפט.
הרשת הפרה ברגל גסה את הרשיון
השופטת כוכבה לוי קיבלה את התביעה לאחר שקבעה כי אמנם רישיון העסק לעבודת לילה של החנות היה עד השעה 01:00 בלבד, ומנגד, לא העלתה הרשת טענות הגנה ראויות. בפסק הדין נקבע, כי טענת התובע לעניין מטרד לא נסתרה, אם כי העובדה שכתב התביעה הוגש כארבעה חודשים לאחר שהתובע עזב את הדירה גורעו במעט מחומרת המטרד, מה גם שהוא לא פנה באופן רשמית בתלונות לרשת עצמה.
"יחד עם זאת, אינני מתעלמת מהעובדה שהנתבעת ראתה לעצמה לנכון להפר ברגל גסה את הוראת רישיון ניהול העסק שקיבלה ואת חובתה החקוקה להפעיל את עסקה אך ורק על פי הרישיון, ובוודאי שלא בשעות שאינה רשאית לקיים עסק פעיל", כתבה השופטת.
עוד ציינה השופטת, כי אין לקבל את טענת הרשת לפיה היה על התובע לפנות לעירייה, שכן בצד חובת העירייה לדאוג לתושבי העיר, חייבת הרשת עצמה לנהל את עסקה בהתאם לרישיון שקיבלה. משהופרו תנאי הרישיון והוכח כי לתובע נגרם מטרד, חויבה הרשת לפצות אותו ב-6,000 שקל.
לעיון בפסק הדין
לאתר המשפט הישראלי פסק דין