שתף קטע נבחר

 

בית הדין קבע: התפטרות המתמחים לא חוקית

הרופאים הצעירים כבר נטשו את בתי החולים, אך בית הדין הכריע לטובת המדינה וקבע כי הצעד הקולקטיבי אינו חוקי. המתמחים חזרו לעבודה והבטיחו: נגיש מיד מכתבי התפטרות אישיים

כמה שעות אחרי שמכתבי ההתפטרות של כ-700 רופאים, מרביתם מתמחים, נכנסו הבוקר (יום א') לתוקפם, בית הדין הארצי לעבודה פסק לטובת המדינה - וקבע כי ההתפטרות קולקטיבית ומהווה צעד ארגוני בלתי חוקי, וכי מכתבי ההתפטרות חסרי תוקף ובטלים.

 

מאבק המתמחים, כותרות אחרונות:

 

עוד בערוץ החדשות :

"אי התייצבות לעבודה מהווה נטישה בלתי מאושרת של העובדים את מקום עבודתם, על כל המשתמע מכך", נכתב בפסק הדין. בית הדין הוסיף ואסר על המתמחים לנקוט בצעד ארגוני כלשהו, "שיש בו הפרת ההתחייבות בהסכם הקיבוצי (עם ההסתדרות הרפואית)". נקיטת צעד כזה, על פי ההחלטה, "תיחשב כהשתתפות בשביתה בלתי חוקית ובלתי מוגנת".

 

 

הבוקר בבית החולים איכילוב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 על פי ההחלטה, "אפילו היה ניתן תוקף משפטי למכתבים, ספק עדיין אם היה מקום מצדנו לאישור התפטרותם של כאלף מתמחים ביום אחד, כאיש אחד, מתוך התעלמות מצרכי מערכת הבריאות, חרף זכותם להתפטר". במה שנראה כחלון הזדמנויות עבור המתמחים, הדגישו השופטים כי "חובת תום הלב אפשר שהיתה מחייבת הפסקת עבודה מודרגת על פי תפקיד המתמחה, סבלם ונזקם של חוליו נוכח המועד בו החליט להפסיק עבודתו".

 

היערכות מוקדמת בבית החולים שיבא (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
היערכות מוקדמת בבית החולים שיבא(צילום: עופר עמרם)
 

 

נוכח ההחלטה, הרופאים המתמחים שהגישו מכתבי התפטרות ייאלצו לחזור לעבודתם, ואם לא יעשו זאת יעברו על החוק. עוד לפני כן הבטיחו רבים שיתפטרו שנית באופן אחר - על מנת להגביר את הלחץ על מקבלי ההחלטות לפתוח מחדש את ההסכם שנחתם בין האוצר להסתדרות הרפואית. "זו פגיעה בחופש העיסוק שלנו", אמרו לאחר ההחלטה.

 

בבית החולים מאיר בכפר-סבא, שרופאיו הובילו לא פעם את המאבק, חזרו 80 המתמחים המתפטרים לעבודה. הם הדגישו את היותם "אזרחים שומרי חוק", והבהירו כי "נגיש את מכתבי ההתפטרות כל אחד באופן פרטי".

 

אסיפת המתמחים המתפטרים ליד בית החולים "מאיר" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
אסיפת המתמחים המתפטרים ליד בית החולים "מאיר"(צילום: עידו ארז)

 

עשרות מתמחים התכנסו הבוקר באזור בית החולים ל"מפגש חברים" והמתינו להחלטת בית הדין. רובם הגיעו בלבוש יום-יומי ולא בבגדי העבודה. אחד מהם התייצב במדי צה"ל. בין המתמחים, היו גם ד"ר אתי פיורה, מתמחה לגניקולוגיה ובעלה, ד"ר ירון ברין, שמסיים התמחות באורתופדיה. בני הזוג, להם שני ילדים, אמרו כי יחזרו לעבודה בכפוף להחלטת בית הדין. "אנחנו אזרחים שומרי חוק, והנה ירון הולך היום למילואים כי הוא שומר חוק. מיד כשנחזור נגיש מכתב התפטרות נוסף", הדגישה פיורה.

 

מוקדם יותר היום, החלו הרופאים המתמחים שתיכננו לסיים את עבודתם להעביר את המחלקות לידי הרופאים המומחים, שכבר נערכו במתכונת חירום, בשל החוסר הצפוי בכוח אדם.

 

כחלק מהיערכות בתי החולים להתפטרות המתמחים, כמעט בכל בית חולים חלק מהרופאים הבכירים שובצו ליותר שעות עבודה, וגם המתמחים שנשארו תוכננו לעבוד יותר כדי למלא את חסרונם של המתפטרים. כמו כן, משרד הבריאות הנחה את המנהלים לבטל חופשות ולנסות לשחרר רופאים ממילואים.

 

מתמחים מחוץ לבית החולים מאיר, היום (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מתמחים מחוץ לבית החולים מאיר, היום(צילום: עידו ארז)
 

הרופאים הבכירים במחלקות הביעו מודעות לכך כי מצב כזה, בו המתמחים אינם נמצאים במחלקות, יכול להימשך רק ימים ספורים בלבד. פרופ' אהוד גרוסמן, מנהל מחלקה פנימית ג' בבית החולים תל השומר, הסביר לפני החלטת בית הדין: "לרופא בכיר אין את היכולת לעשות את העבודה של המתמחים. זה כמו לבקש מאדם בן 60 לרוץ על הג'בלאות כי החייל שובת. גם אם נצמצם את העבודה, זה לא יוכל להחזיק יותר מכמה ימים".

 

פרופ' ארנון אפק, סגן מנהל בית החולים שיבא, אמר כי הרופאים במחלקות יתנו מענה למקרים הדחופים. "נמשיך את התפעולים הדחופים ונמשיך לתת מענה לכל מקרה קריטי אך אנחנו מודעים למצב שבו כ-137 מתמחים לא יגיעו החל

מהיום לעבודתם".

 

ד"ר גיל הר-זהב, אחד המתמחים שהעביר את האחריות במחלקה שלו לידי הרופאים המומחים, לימד אותם בין היתר לעבוד בשיטה ממוחשבת שנכנסה למערכת רק בשנים האחרונות. "זה עצוב לעזוב ככה, לא רצינו שזה יקרה, וחבל שלמדינת ישראל היה חודש שלם להתכונן ולהיערך ליום הזה וכמו שאנחנו רואים עד להחלטת בית הדין, כל המתמחים לא יודעים מה קורה איתם".

 

גם שר האוצר, יובל שטייניץ, התייחס לנושא ואמר טרם כניסתו לישיבת הממשלה כי "לא יכולה להיות אנרכיה שכולנו נסבול, כולל העובדים, וזה מה שאמר בית המשפט. כל שביתה תהיה פגיעה בחולים, ואין לזה תוקף חוקי. כולנו חיים במדינת חוק, גם אני, כשר אוצר, מכבד את החוק גם כשלא נוח לי וגם המתמחים צריכים לכבד את החוק באותה מידה".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 04/09/2011 08:34

 

בהכנת הידיעה השתתפו רענן בן צור, יואב מלכה, רונן מדזיני ויואב זיתון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המתמחים נוטשים המחלקות
צילום: ירון ברנר
מאות מתמחים הגישו מכתבי התפטרות
צילום: בן קלמר
מומלצים