שתף קטע נבחר

 

המאהל הירושלמי מתקפל, בת"א "ארגון מחדש"

המטבח ואוהל הסטודנטים פונו, נערים התייצבו במקום בבי"ס, האוהלים מתכנסים בצפון שדרות רוטשילד - אך מובילי המאבק לא מתקפלים: "יש כאן אנשים שאין להם לאן ללכת". בבירה יאספו את הציוד בשביל "מפגש לעשייה חברתית משמעותית"

מחאת האוהלים - לאן? יום אחרי הפגנת ההמונים הגדולה, שמשכה מאות אלפי בני אדם לעצרות והפגנות ברחבי הארץ, מנסים מובילי המאבק האזוריים והארציים כאחד לענות על שאלה מרכזית אחת: איך מתרגמים את האנרגיה לשינוי ממשי בשטח? בינתיים, בירושלים הודיעו היום (א') על קיפול.

 

מחאת האוהלים - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

ב' נשאר אוהל? היום ברוטשילד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחרי כשמונה שבועות בשטח, תחילה בכיכר צה"ל ובהמשך בגן הסוס, יחל פירוק המאהל הירושלמי. מובילי המחאה בבירה אומרים כי האוהלים ויתר הציוד במקום ייאספו במטרה להכשיר את גן הסוס כ"מקום מפגש לעשייה חברתית משמעותית, בו יתקיימו מדי שבוע הרצאות, מליאות והפגנות כחלק מהמשך המאבק לצדק חברתי".

 

מי שלא מתפנה בינתיים הם מחוסרי הדיור. כ-12 משפחות מהמאהלים בגן סאקר ובגן העיר בבירה, בצירוף משפחות נוספות, פלשו לבניין נטוש של האוניברסיטה העברית בקריית יובל, והתבצרו בו מאז יום חמישי. במאהלים ובבניין מתגוררותגם אמהות חד-הוריות וזכאים לדיור ציבורי שמחכים כבר שנים בתור לדירה. מחוסרי הדיור והארגונים דורשים "רפורמה מקיפה בשכר המינימום, במדיניות הקצבאות ובתחום הדיור הציבורי".

 

בתל-אביב ניכרו הבוקר שינויים קטנים בשדרות רוטשילד, שם הוזנקה לפני כחודשיים מחאת האוהלים. דרום השדרה מכיל פחות אוהלי שינה, וגם בחלקה הצפוני, הסמוך לתיאטרון הבימה, הוחלפו חלק מהאוהלים במתחמים ציבוריים. לשינוי הגדול ביותר אחראים הסטודנטים, שפירקו את האוהל. בהתאחדות הסטודנטים ציינו כי השהייה במאהלים אינה עוד עיקר המחאה, ושמעתה יוקדשו מירב המאמצים לקידום הערכים והדרישות העומדות בבסיסו של המאבק.

  

מאהל המחאה בתל אביב, הבוקר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מאהל המחאה בתל אביב, הבוקר(צילום: ירון ברנר)

 

גם המטבח המפורסם שהאכיל מאות אנשים מדי יום פונה לטובת מתחם מקורה, בו מוצגת תערוכה על פניה השונים של המחאה החברתית, המתפקדת כמרכז מידע לימודי שכבר מוכן לימי החורף הרטובים.

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים נואם בעצרת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

למרות הצהרות מנהיגי המחאה, רבים מפעילי השטח אומרים כי שדרות רוטשילד לא יפונו. "יש כאן שתי קבוצות עיקריות: אנשים חסרי בית שאין להם לאן ללכת וקבוצת אידיאליסטים, שחייבים להישאר כאן אם הם רוצים להפוך את מתחם האוהלים למרכז קהילתי", אמר ל-ynet יואב פקטה, אחד מנציגי המאהל.

 

פקטה הוסיף כי משיחות ומישיבות בשטח, "אף אחד לא באמת הולך לפנות את האוהל שלו". הוא הודה כי השדרה עוברת ארגון מחדש והכנות לקראת החורף, אך הדגיש כי "חייבים לזכור שיש פה אנשים שאין להם פיתרון ועד שהממשלה תספק להם כזה, אנחנו לא ננטוש אותם".

 

שדרות רוטשילד אחרי המחאה הגדולה. תלמידים במקום מפגינים? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שדרות רוטשילד אחרי המחאה הגדולה. תלמידים במקום מפגינים?(צילום: ירון ברנר)

 

כבר ביומו הראשון של המרכז הלימודי, ניתן היה למצוא במקום עשרות תלמידים, שהעדיפו את המאהל על פני הכיתות. נוי נוימן, רותם פורמן, עומר דיליאן ונועה דניאל, שמיניסטים מתנועת הנוער "המחנות העולים", עומדים מאחורי המחאה, המתנגדת לדחיסתם בכיתות "כמו סרדינים". על פי נוימן, "בבית הספר לא מלמדים אותנו מה זו הפרטה וגם לא מה זה צדק חברתי".

 

לדברי דיליאן, "הודענו לכל המורים שהיום אנחנו לומדים במאהלים. חלק מהם קיבלו את זה נהדר וחלק לא כל כך, אבל אנחנו חשבנו שזה מספיק חשוב כדי להסתכן בחיסור מבית הספר ומסתבר שרבים מהתיכוניסטים חשבו כמונו, כל הכיתה שלנו החליטה להצטרף ויש כאן ברוטשילד גם תלמידים משכבות י' וי"א".

 

הופעת הדג נחש בעצרת המחאה בכיכר המדינה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המהלך, המוגדר על ידי אילן גזית, מזכ"ל מחנות העולים, כ"שיעור האזרחות החשוב ביותר בחייהם של התלמידים", צפוי, לדבריו, לסחוף בסופו של יום אלפי תלמידים ברחבי הארץ.

 

התלמידים למדו ב"בית הספר של המהפכה", אותו מנהלת בחודשים האחרונים זהבה ברקן, מרצה לחינוך וסוציולוגיה בסמינר הקיבוצים. "החבר'ה הצעירים האלה מבינים טוב מאוד שההפרדה בין מה שקורה בבית הספר למתרחש בחוץ לא עובדת יותר", אמרה ל-ynet. "אותם מעניין מה שקורה ברחוב. הנוער הזה לומד כאן את כל מה שהוא צריך לדעת בשביל להמשיך ולשפר את עתיד כולנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עצרת ההמונים בכיכר המדינה
צילום: בן קלמר
מאהל המחאה ברוטשילד
צילום: ירון ברנר
מאות האלפים בכיכר המדינה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים