התחלה חדשה: מתכונים עם לוביה טרייה
הלוביה מוכרת לכולם בתור השעועית עם העין השחורה, אבל לא כשהיא טרייה, אז צבעה ירוק עז, טעמה עדין והיא נחשבת סגולה לשגשוג והצלחה. מרב ברזילי מאחלת לכם שנה מוצלחת במיוחד עם 3 מתכונים ירוקים
לפני שה-Black eyed peas היו להקת היפ-הופ, הם היו סתם לוביה- שעועית שחורת העין. בצורתה הטרייה היא מופיעה בתרמילים ירוקים וארוכים, ובצורתה היבשה, כגרגרי שעועית לבנים בעלי נקודה שחורה, שנותנים לה את שמה היפה. בשנים האחרונות יש לה עדנה במטבחי שף למיניהם, ויש לכך סיבות טובות: היא אסתטית מאוד, בשרנית, טעימה ומזינה מאוד (היא עתירת סידן ו-וויטמין A).
הלוביה, ולא השעועית המצויה (שמקורה בדרום אמריקה), היא ככל הנראה השעועית הנזכרת במשנה והרוביא הנזכרת בתלמוד. בזכות השם הזה, המרמז על המילה "ריבוי", היא נבחרה להיות אחד מסימני ליל ראש השנה, בו מברכים "יהי רצון מלפניך ה' אלהינו ואלהי אבותינו שירבו זכויותינו". המנהג היהודי הזה היגר לדרום ארצות הברית ביחד עם יהודים ספרדים שהגיעו לשם במאה ה-18, ואומץ על ידי המקומיים, שנוהגים עד עצם היום הזה, כסגולה לשגשוג והצלחה, לאכול שעועית שחורת עין בבוקר השנה החדשה.
דוכני השווקים עמוסים בימים אלה בתרמילים הארוכים והירוקים האלה, וזה הזמן להתחיל להתאמן לקראת סעודת ראש השנה: לקחת מהם מלוא חופניים, לזרוק לסיר ולהתענג על הטעם הנפלא.
סלט אסייתי ירוק
המרכיבים:
200 גרם לוביה
5 עלי מנגולד חתוכים
חופן עלי תרד טריים
2 שיני שום, פרוסות
1 בצל, פרוס דק
1/2 כפית ג'ינג'ר, קצוץ דק
כף שמן זית
כף שמן שומשום
2 כפות סויה
כף מיץ לימון
1/2 כפית סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מבשלים את הלוביה בתוך סיר עם מים רותחים כ-3 דקות או עד שהיא כמעט רכה. מוציאים ומסננים.
- מאדים בשמן זית את הבצל הפרוס, הג'ינג'ר והשום עד שקיפות.
- מוסיפים את המנגולד, התרד והלוביה ומקפיצים על אש חזקה למשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הסויה ואת שמן השומשום ומקציפים כ-2 דקות.
- מוסיפים מיץ לימון וסוכר ומגישים חם. מומלץ להגיש לצד אורז מלא.
פסטה עם לוביה, אפונה ופטה עזים
המרכיבים:
500 גרם פסטה לינגויני או ספגטי מחיטה מלאה250 גרם לוביה טריה
1/2 כוס אפונת גינה עדינה (אפשר להשתמש בקפואה, אין צורך לבשל מראש)
50 גרם פטה עזים או גבינת עיזים קשה אחרת שאוהבים
1 זוקיני, חתוך לקוביות
שן שום, פרוסה
1 כרשה קטנה, פרוסה לעיגולים
1/2 כוס שמן זית איכותי
מלח גס, פלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את הלוביה בסיר גדול עם מים רותחים משך כ-3 דקות עד שהיא כמעט רכה.
- מוציאים את הלוביה מהסיר ומבשלים במים הרותחים את הפסטה 2 דקות פחות מההוראות הרשומות על האריזה ומוציאים מהמים.
- מאדים בשמן זית את הכרשה ושן השום עד לשקיפות.
- מוסיפים את הזוקיני ומאדים כ-2 דקות.
- מוסיפים את הלוביה המבושלת, אפונת הגינה והירוקים, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים 2 דקות על אש חזקה.
- מוסיפים מלח גס, פלפל שחור ומפזרים מעל את גבינת הפטה, מגישים מיד.
סלט עלים עם לוביה ועגבניות שרי
המרכיבים:
1/2 חסה (8-10 עלים יפים)
חופן עלי בייבי
20 עגבניות שרי, חצויות
100 גרם לוביה
חופן שקדים, פרוסים קלויים
50 גרם גבינת ריקוטה באפלו או מוצרלה (אופציונאלי)
לרוטב:
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום, קלופות וכתושות
כפית מלח
מעט פלפל שחור
כף דבש
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומזליפים את השמן זית בהדרגה פנימה.
- מבשלים את הלוביה בסיר עם מים רותחים למשך כ-5 דקות עד שהיא רכה.
- מניחים בקערה את כל מרכיבי הסלט, מוסיפים את הרוטב ואת הלוביה, מפזרים מעל את השקדים והגבינה ומגישים.
- מרב ברזילי היא בעלת משק ברזילי
- מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה