35 אלף הורשעו בטרור מאז 11.9, טורקיה מוליכה
לפי דו"ח שחיברו בסוכנות הידיעות AP, בעשור שחלף מאז אסון התאומים נעצרו לפחות 120 אלף בני אדם בחשד לפעילות טרור. טורקיה וסין מובילות את רשימת המרשיעות
הכל עניין של הגדרה: על רקע ציון עשור למתקפת 11 בספטמבר ול"מלחמה בטרור" שפרצה בעקבותיה, ריכזה סוכנות הידיעות AP נתונים מ-100 בנוגע להרשעת פעילי טרור. מעיון בנתונים מתברר שהגדרת המושג "טרוריסט" שונה ממדינה למדינה וכתוצאה מכך מאז אירועי 11.9 הורשעו ברחבי העולם לפחות 35 אלף בני אדם בפעילות טרור. טורקיה וסין מובילות את הרשימה בהרשעת מתנגדי משטר בפעילות טרור.
עשור למתקפת 11.9 - כותרות נוספות ב-ynet
- FBI: אל-קאעידה ינסה לבצע פיגוע במטוסים קטנים
זהו דו"ח ראשון מסוגו ולפיו עשרות מדינות השתמשו ב"עילת הטרור" כדי לעצור מתנגדי משטר. בעשור האחרון נעצרו קרוב ל-120 אלף חשודים ברחבי העולם.
טורקיה מובילה את רשימת ההרשעות של מתנגדי משטר בפעילות טרור עם 12,897 מורשעים. אחריה נמצאת סין, שעל בסיס הגדרת טרור כ"סיכון המצב הביטחוני" הרשיעה יותר מ-7,000 פעילים. כמו מרבית המדינות בעולם, גם סין עדכנה את חוקי הטרור בעקבות הפיגועים בארצות-הברית.
עוד בערוץ החדשות:
- דפני ליף בג'סי כהן: "ההוכחה שהמחאה לא תמה"
- אולמרט צפה בהפגנת ה-400 אלף: "התרגשתי"
- חיים של 24/7: איך נראית קריירה של מתמחה?
בטורקיה חוקי הטרור נועדו בעיקר כדי לבלום את המאבק הכורדי לעצמאות. בשנת 2006 רועננו שם החוקים ומאז חלה עלייה משמעותית במספר העצורים. נאסיה טוקובה, כורדית במוצאה ואם לשניים, נידונה לשבע שנות מאסר בעקבות שלט מחאה שהניפה. מאחר שהיא אנאלפביתית כלל לא ידעה מה כתוב בו.
לפי הדו"ח, כיום מהווה פקיסטן את מוקד המלחמה בטרור של ארצות-הברית, בעיקר בגלל היותה החממה הגדולה בעולם לטיפוח וייצוא של טרוריסטים. בעשור שחלף מאז אירועי 11.9, השקיעו האמריקנים מיליארדי דולרים בתקווה לשיתוף פעולה פורה עם השלטונות הפקיסטניים, אך ההצלחה נבעה בעיקר מארבעה מבצעיים צבאיים
מוצלחים.
עם זאת, בעוד מספר המעצרים קפץ מ-1,552 בשנת 2006 ל-12,886 ב-2009, הרי שרק 10 אחוזים מהעצורים בפקיסטן על עבירות של טרור הורשעו בסופו של דבר. האמריקנים, שהובילו את המלחמה בטרור, עצרו בעשור שחלף 2,934 חשודים והצליחו להרשיע 2,568 – פי 8 לעומת העשור הקודם.