שתף קטע נבחר

 

מחאה על איסורי הלבוש בבתי"ס: "צדק אופנתי"

בעקבות המגבלות על לבושם, אמרו תלמידים בשוהם: "לא הגיוני לבוא עם נעליים סגורות ב-40 מעלות". ועד ההורים דווקא תומך: "זה לא אסון, לבוש פרובוקטיבי יוצר אווירה של חגיגה"

שנת הלימודים החדשה הביאה איתה גם שינויים רבים בבתי הספר ותקנונים המגבילים את הופעת התלמידים, אשר נחשפו ב-ynet, הובילו לתלונות רבות שהגיעו בימים האחרונים מכל רחבי הארץ. בתיכון העירוני בשוהם גם הפגינו עשרות תלמידים שקראו: "תנו לאצבעות לנשום, העם דורש צדק אופנתי". נתקלתם גם אתם בתקנון מגביל? כתבו לנו באימייל האדום .

 

תלמידים הביעו כעס על הגזירות החדשות במוסדות חינוך רבים, כפי שהגדירו אותן, בהן איסור על לבישת מכנסיים קצרים, חולצות בטן וחולצות גזורות, כפכפים, פירסינג, צבע בשיער לק ואודם.

 

אחידות בבתי הספר - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

תלמידים בתיכון גלילי בכפר סבא, היום (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
תלמידים בתיכון גלילי בכפר סבא, היום(צילום: עידו ארז)
 

בין היתר, נכתב בתקנון כי "אין להופיע בחולצה גזורה ו/או בחולצה קצרה חושפת גוף (חולצת בטן). אין להופיע בגופיות. מתחת לחולצת בית הספר לא תיראה כל חולצה אחרת, יש להגיע עם מכנסיים ארוכים או מכנסיים קצרים עד גובה הברך. אין להגיע עם צמודונים (טייטס קצרים), מותר להגיע בחצאית שמגיעה לפחות עד הברכיים".

 

"כשהטמפרטורה בחוץ היא 40 מעלות, אז לא הגיוני להגיע לבית הספר בנעליים סגורות ומכנסיים ארוכים", אמר אחד התלמידים. "פה זה לא איראן, זה בסדר לדרוש תלבושת אחידה ולאסור על הגעה לבית הספר עם תחתוני בוקסר או חולצה קרועה שכל החזייה בחוץ, אבל לא צריך להגזים, אסור לשכוח שאנו מדינה ליברלית שכל אחד חופשי ללבוש מה שהוא רוצה".

 

"לא מגיעים לים עם נעלי עקב" 

לעומת התלמידים המפגינים בשוהם, אמר יואב, הורה לאחד הילדים בתיכון ונציג ועד ההורים, כי "אני בעד תלבושת אחידה אשר מפקסת את התלמידים ומכניסה אותם למסגרת. כך התלמידים לא עסוקים בבוקר באיזה מותג ללבוש ואת מי להרשים. זה לא אסון שהילדים ילבשו מכנסיים עד גובה הברך ולא יחשפו איברים, ועדיף ללבוש סנדלים ולא כפכפים, כי לבוש פרובוקטיבי יוצר אווירה של חגיגה, המתבטאת גם בהישגי התלמידים".

 

תלמידים בכפר סבא. "חייבים להיות כללי לבוש לבתי הספר" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
תלמידים בכפר סבא. "חייבים להיות כללי לבוש לבתי הספר"(צילום: עידו ארז)
 

גם בתיכון גלילי בכפר סבא נאסר על התלמידים להגיע לבית הספר במכנסיים קצרים או בחולצות עם מחשוף עמוק או כפכפים. מנהל בית הספר, ד"ר רמי אמיתי, הסביר שהילדים צריכים לכבד את בית הספר ופריטי הלבוש הללו יוצרים תחושה של זלזול במוסד החינוכי. "כפי שאנו לא מגיעים לחתונה עם כפכפים ולחוף הים עם נעלי עקב, כך חייבים להיות כללי לבוש גם לבתי הספר", אמר ל-ynet.

 

עדי נאמן, נציגת הנהגת ההורים בתיכון בבאר טוביה, הפרידה בין מכנסיים קצרים למכנסונים. "ברגע שתלמידה מגיעה עם חולצת בטן ללימודים, זה מקרין אחר כך גם על היחס שלה, וכאמא חשוב לי שהילדים ילכו ללימודים בצורה נאה ומכובדת".

 

מנגד, פסל פרופסור אדיר כהן, ראש החוג לחינוך במכללת עמק יזרעאל, את העיסוק בתלבושת אחידה וטען שהיא "יוצרת סוג של מדים וניסיון של האחדה ויצירת גוון אחיד של התלמידים. לטעמי, אין שום קשר בין תלבושת אחידה לסדר וניקיון. אם מחזירים את המכנסיים הארוכים, אז הצעד הבא יהיה חובת חבישת כובע וז'קט". לדברי כהן, "הלבוש הוא סוג של יצירתיות והגשמה עצמית ובמקום להגביל את הביטוי העצמי של הילדים יעשו נכון בתי הספר אם יחנכו את הילדים לצניעות וערכים, ולבוש שהוא לא מנקר

עיניים".

 

ד"ר יצחק קדמן, יו"ר המועצה לשלום הילד שתומך בתלבושת אחידה, אמר כי "הא מסייעת למניעת הקצנת הפערים החברתיים בין התלמידים. עם זאת, בתי הספר צריכים לזכור שזה שהם אינם מוסדות דמוקרטיים גם לא הופך אותם למוסדות דיקטטוריים - כדי לא ליצור תחושה של תסכול וכפייה בקרב התלמידים, ההחלטות באשר לקוד הלבוש חייבות להתקבל בהידברות ובמשותף עם התלמידים".

 

מעיריית שוהם נמסר בתגובה: "ביום פתיחת שנת הלימודים, ארגנו תלמידי כיתות י"ב בשוהם מחאת אוהלים תחת הכותרת 'העם דורש צדק אופנתי'. מחאתם היתה נגד דרישת בית הספר להקפיד על הופעה מכובדת, שאינה כוללת מכנס קצר וכפכפי ים. המחאה התנהלה ברוח טובה, תוך שכל התלמידים לובשים תלבושת תקנית ונושאים כרזות עם הרבה הומור. צוות בית הספר קיבל את המחאה ברוח טובה ושיבח את התלמידים על הדרך החיובית בה פעלו. הובטח להם כי במהלך השבוע הקרוב יתקיים דיון עם מועצת התלמידים. טענותיהם יישמעו והם יקבלו הסברים. הדיאלוג יתקיים בצורה מכבדת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה. מכנסיים קצרים בבית הספר
צילום: הרצל יוסף
מומלצים