שתף קטע נבחר
 

יצירותיו של פאול בן חיים במרכז "חג המוזיקה"

מיטב התזמורת, ההרכבים הקאמרים והסולנים הפועלים בארץ ישתתפו גם השנה באירועי חג המוזיקה הישראלית. במהלכו יוענקו פרס רה"מ לקומפוזיטורים ופרסי שרת התרבות לביצוע

חג המוזיקה הישראלית ייפתח ב-1 באוקטובר ויציע גם השנה חמישה ימים של יצירה קאמרית ישראלית מגוונת. אירועי חג המוזיקה, הפתוחים לקהל ללא תשלום, ייפתחו בירושלים וינדדו לתל אביב, חיפה ובאר שבע. מקום מיוחד יוקדש השנה ליצירתו של המלחין פאול בן חיים.

 

במהלך חמשת ימי החג יבוצעו בין היתר רביעיית כלי הקשת שחיבר המלחין בשנת 1937; הסוויטה "מחזות ישראל" בביצוע התזמורת הקאמרית הישראלית, המקהלה הקאמרית של תל אביב ומקהלת מעיין; וכן הסימפוניה מס. 2, בביצוע התזמורת הפילהרמונית הישראלית תחת ניצוחו של עומר ולבר.

התזמורת הקאמרית הישראלית תבצע את פאול בן חיים (צילום: שרה-נעמי פולטשק) (צילום: שרה-נעמי פולטשק)
התזמורת הקאמרית הישראלית תבצע את פאול בן חיים(צילום: שרה-נעמי פולטשק)

 

הפוקוס המיוחד הוא סנונית ראשונה מתוך מיזם חדש שמטרתו לתת מדי שנה במסגרת "חג המוזיקה" מקום של כבוד ליצירה של מלחין ישראלי נבחר. במסגרת זו יבוצעו יצירותיו על ידי מיטב התזמורות וההרכבים הקאמריים הפועלים בארץ.

 

קונצרט הפתיחה של הפסטיבל, שמתקיים באופן מסורתי באולם הנרי קראון בתיאטרון ירושלים, יארח כמדי שנה את התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור. בפתיחה יבוצעו בין היתר היצירה "אבשלום" מאת לאון שידלובסקי (במלאת 80 למלחין) והיצירה "אומרים ישנה ארץ" מאת נעם שריף, לרגל קבלת פרס ישראל. כמו כן, יבוצעו בקונצרט גם "עתיד עתיק" יצירתו של רונן שפירא לגיטרה חשמלית, חליל ותזמורת והקונצ'רטו מס. 2 מאת מרק לברי.

ולבר ינצח על הפילהרמונית בסגירת אירועי החג (צילום: דן פורגס) (צילום: דן פורגס)
ולבר ינצח על הפילהרמונית בסגירת אירועי החג(צילום: דן פורגס)

 

מנהלו האמנותי של "חג המוזיקה", ד"ר מיכאל וולפה, מציג הפעם מנעד רחב של מלחינים מגילאים שונים, סגנונות ומסורות אתניות מגוונות. "השתתפות כה רבה של יוצרים ומבצעים, היא לב ליבו של החג, שמאפשר מפגש בלתי אמצעי בין המוזיקה הישראלית המקורית לבין צעירים ומבוגרים, דרך חשיפה מרגשת לאיכויות מוזיקאליות גבוהות שהתפתחו ומתפתחות בארץ", אומר וולפה, שחותם אחרי שש שנים את תפקידו.

 

כבשנים עברו, לא נפקד גם השנה מקומם של סימפוזיונים שיפגישו בין יוצרים, מבצעים וחוקרים שידונו בנושאי השעה במוזיקה הישראלית. כך בין היתר שיח על יצירתו של פאול בן חיים; רב שיח על שורשיהם המוזיקאליים של המלחינים ראובן סרוסי, אלה מילך-שריף וזהר שרון; סימפוזיון בהנחייתו של עודד זהבי על רב תרבותיות ורב סגנוניות במוזיקה הישראלית. במהלך ימות החג יוענקו פרסי הביצוע מטעם שרת התרבות ופרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים.

 

השנה יתארח "חג המוזיקה" לראשונה בעיר דימונה שם תבצע הסינפונייטה הישראלית באר שבע מבחר עיבודים חדשים של תלמידי האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ללחניו של נחום היימן לשירים מאת נתן אלתרמן, לאה גולברג, נתן יונתן, רחל שפירא, יורם טהרלב ואהוד מנור.

 

כמו כן תבוצע הפואמה "באר שבע" מאת מקס שטרן, שנכתבה בהשראת פיוטים על המדבר והקונצ'רטו למנדולינה ולתזמורת מאת אנה סגל. בקונצרט ישתתפו בין היתר גם נגן המנדולינה, שמואל אלבז וזמרי המחלקה לשירה רב תחומית של האקדמיה למוזיקה בירושלים.

 

את אירועי חג המוזיקה הישראלית תנעל התזמורת הפילהרמונית, שחוזרת להשתתף בו אחרי שבע שנות היעדרות ותבצע בכורה עולמית ליצירה "תרועה לישראל" מאת מתי קובלר ואת הקונצ'רטו לוויולה מאת ינעם ליף.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פאול בן חיים. פוקוס מיוחד על יצירתו
צילום: דוד רובינגר
לאתר ההטבות
מומלצים