האוניברסיטאות בישראל צנחו בדירוג העולמי
אף אוניברסיטה ישראלית לא נכנסה לרשימת ה-100 הטובות בעולם בדירוג QS. העברית צנחה למקום ה-120, אוניברסיטת ת"א במקום ה-173 והטכניון אפילו לא בין 200 הראשונות
מפלה בדירוג QS של 500 האוניברסיטאות המובילות בעולם: אף אוניברסיטה ישראלית לא נכנסה לרשימת ה-100 היוקרתית. על-פי הדירוג, האוניברסיטה העברית בירושלים ירדה ב-11 מקומות מהשנה שעברה, עד למקום ה-120.
ישראל בעוד מדדים בינלאומיים:
- העברית במקום ה-57 בדירוג אוניברסיטאות בינ"ל
- מדד השלום: איסלנד הכי שלווה, ישראל בתחתית
- דירוג מאה ההוגים: שר טורקי שביעי, גרוסמן 89
אוניברסיטת תל-אביב צנחה ב-45 מקומות אל המקום ה-173 ברשימה. מי שרשם את הנפילה הגדולה ביותר הוא הטכניון בחיפה, שנפל 61 מקומות אל המקום ה-220. יתר האוניברסיטאות הישראליות לא דורגו ברשימה. למקום הראשון בדירוג הגיעה אוניברסיטת קיימברידג' הבריטית, שהקדימה את הרווארד, המכון הטכנולוגי MIT, אוניברסיטת ייל ואוקספורד, בהתאמה.
למרות הצניחה, באוניברסיטת תל-אביב דווקא הביעו סיפוק מהמיקום ברשימה. לטענתם, במדד שבחן את מספר הציטוטים של מאמרים אקדמיים ביחס למספר אנשי הסגל, הם דורגו במקום ה-14 ברשימה, אחרי MIT ולפני שורה ארוכה של אוניברסיטאות מובילות בעולם.
עוד בערוץ החדשות:
- עשרות ישראלים שנחתו בטורקיה נחקרו: "השפלה"
- המבקר: אבדוק ביסודיות הפרסומים בפרשת הרפז
- מחאה על איסורי הלבוש בבתי"ס: "צדק אופנתי"
גם באוניברסיטה העברית הביעו שביעות רצון מהמיקום בדירוג. "האוניברסיטה העברית גאה להמשיך להיות מוסד המחקר המוביל במדינת ישראל, כפי שקובע דירוג ה-QS לשנת 2011. גם השנה מדורגת האוניברסיטה בין מאה המובילות (במקום 83) במדד החשוב ביותר הבוחן את מספר הציטוטים להם זוכים המאמרים של אנשי הסגל, דבר המצביע על ההכרה הבינלאומית לה הם
זוכים".
עוד נמסר: "מדדים אחרים של דירוג QS המתייחסים, למשל, למספר הסטודנטים הזרים אינם מעידים על מצוינות אקדמית ולפיכך פחות משמעותיים. האוניברסיטה העברית שומרת על רמת המצוינות שלה כפי שמעיד דירוג שנגחאי, הנחשב לדירוג האובייקטיבי ביותר, בו עלתה השנה האוניברסיטה ב-15 מקומות בהשוואה לשנה שעברה והגיעה למקום ה-57, הגבוה ביותר מאז החל להתפרסם הדירוג בשנת 2003".
רק לפני שבועיים זכתה האקדמיה הישראלית לשבחים בעקבות הדירוג המכובד שהשיגה האוניברסיטה העברית ברשימת 500 האוניברסיטאות הטובות ביותר בעולם, שערכה אוניברסיטת ג'יאוטונג בשנגחאי שבסין – מקום 57. אוניברסיטת תל-אביב, מכון ויצמן והטכניון נכללו ברשימה של האוניברסיטאות המדורגות 102 עד 150.