אסוס U36SD: הפנתר השחור
הנוטבוק שמגיע בימים אלה לישראל מציע חבילה מצויינת הכוללת משקל נמוך (1.66 ק"ג), דק מאוד (19 מ"מ), לצד חומרה מתקדמת ואיכותית
שוק מחשבי ה-13.3 אינץ' זוכה בתקופה האחרונה לפריחה גם בשוק העולמי וגם אצלנו. הם היו שם גם קודם, אבל רבים העדיפו לרכוש את המחשבים הניידים עם מסכי 15.6 אינץ' הגדולים והתאכזבו ברוב המקרים מגודלו ומשקלו כשהיו צריכים לנייד אותו ממקום למקום. גם המחשבים הקטנטנים עם מסכי 10.1 ודומיהם קורצים רק לפלח שוק ספציפי שאיכות וגודל המסך פחות חשובות לו.
סקירות נוספות:
אסוס ממשיכים להרחיב את היצע המחשבים הניידים שלהם בישראל והביאו את ה-U36SD שזכה לשבחים רבים ברחבי העולם.
מבט ראשון
כשפותחים את אריזה המחשב ומסתכלים עליו מלמעלה, לא תתרגשו יותר מדי. צבעו שחור משעמם משהו, כשהלוגו של אסוס מתנוסס עליו בגאווה. הכל שיגרתי עד שמרימים את ה-U36SD ומחזיקים אותו בידיים. אי אפשר שלא להתפעל ולהתרשם ממשקלו הקליל (1.44 ק"ג בלבד) ומהעובדה שאנשי אסוס הצליחו להכניס את כל החומרה המפוארת שלו (אליה נגיע בהמשך) לתוך עובי של 19 מ"מ בלבד.
צבעו השחור והמשעמם משהו, בשילוב עם הדקיקות והקלילות הזו, מביאים למצב של רגשות מעורבים. הוא לא יסובב ראשים ברחוב או ברכבת כמו המקבוק אייר למשל, אבל אתם יודעים באמת מה הוא שווה וכמה הוא נוח לנשיאה ולשימוש, ובשורה התחתונה, זה מה שחשוב.
חומרה:
אחרי שהתפעלנו, הגיע הזמן לבדוק קצת נתונים טכניים ולראות מה נמצא מתחת למכסה המנוע של המחשב. הדגם שקיבלנו לסקירה כולל מעבד Intel i5 2410M; אחד הדגמים הטובים והאיכותיים כיום בעולם המעבדים, זיכרון 6GB DDR 3 וכונן קשיח בנפח 640GB. תוסיפו לכך כרטיס מסך איכותי עליו נדבר בהמשך, וקיבלתם חבילה קרובה לשלמות, לפחות על הנייר.
אסוס לא ויתרו גם על כל היציאות החשובות במחשב. תמצאו כאן מגוון חיבורים רחב כמו USB 3.0 ו-USB2.0, חיבור VGA לטובת מסך חיצוני, HDMI, מיקרופון, אוזניות, יציאת רשת וקורא כרטיסים. בהחלט מרשים למחשב דקיק וקל כל כך, אבל לא משהו שלא תמצאו במחשבים דקיקים אחרים. חשוב לציין שמחשב אין כונן DVD וזה בהחלט יכול להוות חיסרון משמעותי.
מסך:
על פניו מדובר במסך 13.3 אינץ' מסוג HD LED די סטנדרטי שתומך ברזולוציה של 1366x768, אבל בפועל הבהירות והצבעים שמסך זה מפיק, פשוט מצויינים. גם כשיצאנו עם המחשב החוצה תחת שמש ישירה, המסך לא התבלבל והמשיך להפיק בהירות מספיק גבוהה לעבודה.
גם את ההשתקפויות המרגיזות כמעט ולא תמצאו כאן, אלא במקרים ממש בודדים. בסך הכל המסך עושה יופי של עבודה, בהיר מספיק אבל לא ברמה כזו שיציק לכם בעיניים ומוציא צבעים חיים, חדים ונהדרים.
מאחורי הקלעים תמצאו שני כרטיסי מסך. לא אחד, שניים. הראשון הוא כרטיס גרפי מובנה ואליו מצטרף כרטיס נפרד מדגם nVIDIA GeForce GT520M 1GB. טכנולוגיית Optimus מבית nVIDIA דואגת לכך שהמחשב עובר אוטומטית בין שני הכרטיסים, בהתאם לשימוש. לצורך העניין, אם למשל גלשתם באינטרנט ובדקתם סטטוסים בפייסבוק או ציוצים בטוויטר, המחשב יעבוד עם כרטיס הרשת המובנה והאיטי יחסית ובכך יחסוך אנרגיה ובעיקר חיי סוללה. אם תפעילו משחק או תשתמשו בתוכנת עריכה כלשהי, הכרטיס העוצמתי ייכנס לפעולה.
סוללה:
המחשב מגיע עם סוללת שמונה תאים 5600mAh שאמורה לספק, לפחות לפי הנתונים הרשמיים של אסוס, כ-10 עד 11 שעות עבודה רציפות. נכון, פירסומים לחוד ומציאות לחוד, אבל תופתעו שהנתונים לא רחוקים מהאמת. בזכות טכנולוגיית Optimus שכתבנו בסעיף הקודם, בעבודה רגועה עם המחשב דרך רשת אלחוטית הכוללת גלישה, צפייה בסרטונים ביוטיוב ועוד, הצלחנו לסחוט את הסוללה עד לרמה של 8 וחצי שעות. זה מרשים, מאוד מרשים.
כשהתחלנו להתעסק קצת בתוכנות גרפיקה ואפילו להפעיל כמה משחקים שאוהבים להכביד על כל מחשב, קיבלנו 5 שעות של עבודה. יחסית למחשבים אחרים שסקרנו, גם כאן התוצאות מרשימות מאוד. שימוש ממוצע יחזיק לכם בסביבות 7 שעות. יופי.
אחת ה"מחלות" הקשות של מחשבים ניידים, במיוחד קטנים, קשורה בהתחממות בזמן עבודה מאומצת או בטעינה. הופתענו מאוד לגלות שהמחשב כמעט ולא מתחמם, לפחות בהשוואה לאחרים שעבדנו איתם. יכולנו להניח אותו על הברכיים בהנאה (יחסית), מבלי לחשוש מהשלכות קטסטרופליות בעתיד.
שימוש יומיומי
כבר בהדלקה הראשונית של המחשב, אפשר להתחיל ולהבין את עוצמתו. מערכת ההפעלה חלונות 7 פרו עולה בתוך שניות. לאסוס יש יישום חביב מאוד שנמצא על שולחן העבודה ומראה בצורה גרפית נחמדה כמה כוח משתמש המעבד בכל רגע נתון. זה אולי נחמד בדקות הראשונות, אבל אחר כך קצת מציק לעין ואפשר להמר שתדאגו לחסום אותו לצמיתות.
אם כבר מדברים על דברים חביבים שמביא היצרן, לחיצה על הכפתור השמאלי העליון במחשב (להבדיל מכפתור ההפעלה הראשי בצידו הימני) במצב "שינה", תעלה את מצב קיצורי הדרך. כאן תוכלו למעשה להיכנס לקיצורי הדרך שבחרתם או למשחקים החביבים שמגיעים עם המחשב, בדרך קלה ופשוטה, ללא הצורך להיכנס לחלונות ולהפעיל אותם. נחמד, שימושי ובהחלט עוזר.
אבל לא הכל ורוד. אם עד עכשיו דיברנו רק בשבחי המחשב ויכולותיו הנפלאות, בשימוש יומיומי מתגלות שתי בעיות. אמנם לא קריטיות, אבל מרגיזות. המקלדת במחשב לא בנויה בצורה נוחה כל כך ובצידה הימני המקשים מעט קשיחים יותר. מי שרגיל להקלדה עיוורת מהירה, מוטב שייקח יום או יומיים הסתגלות.
משטח העבודה (פד) מגיב במהירות ובזריזות לאצבע, אם כי הוא מעט מחוספס ביחס למחשבים אחרים שסקרנו. לא משהו שאי אפשר להתרגל אליו תוך דקות, אבל בהתחלה זה מרגיש מעט לא נוח. גם צמד הלחצנים מתחתיו עושים בסך הכל עבודה טובה אבל הם מעט נוקשים. שוב, כמו במקלדת, הצד הימני של הלחצן מעט קשה יותר מהצד השמאלי והסיבה לכך ממש לא מובנת. אותו משטח תומך במולטי טאץ', כך שגלילת מסמך ארוך תהיה קלה ומהירה.
בשורה התחתונה:
ה-U36SD של אסוס הוא ללא ספק אחד המחשבים הניידים הטובים שנתקלנו בהם. השילוב בין דקיקות מדהימה, קלות בלתי נסבלת וחומרה מהמתקדמות בשוק, לא יכולות לתת למשתמש חבילה משתלמת ואיכותית יותר. במהלך העבודה לפעמים שכחנו שאנחנו עובדים על מחשב נייד 13.3 אינץ', וההרגשה הייתה כמו נייח עוצמתי ביותר, כזה שפותח וסוגר חלונות במערכת ההפעלה לפני שהספקנו למצמץ.
הוא קפיצי מאוד, פעלתן, ומריץ במהירות והגבורה כל מה שהרצנו עליו. החסרונות שציינו ניתנים להסתגלות בתוך מספר ימים ולאחריהם הכל ייראה יפה, מהיר ויעיל יותר. הנייד של אסוס אולי לא סקסי ומושך את העין כמו המקבוק אייר של אפל, אבל הוא ללא ספק יכול לתת לו פייט של ממש בכל מה שקשור למהירות עבודה, נוחות וביצועים.
מה שעלול להרתיע רבים הוא מחירו של המחשב, העומד על 5,000 שקלים. במחשבה ראשונה גם אנחנו חשבנו שהמחיר מופרז, אבל כשהסתכלנו ברשת במחירים של המחשבים המתחרים, גילינו שברוב המקרים הם יקרים יותר ולפעמים גם משמעותית. קשה להכתיר את האסוס בתור תמורה טובה למחיר כשמדובר בסכום כזה, אבל אם יש לכם את האמצעים - הוא המומלץ ביותר.
אהבנו: קל מאוד, דק מאוד, חיי סוללה מצויינים, מסך נהדר, ביצועיסט של ממש
לא אהבנו: מקלדת דורשת הסתגלות, משטח מעט מחוספס, מראה אפרורי
מחיר: 4,999 שקל
אחריות: שלוש שנים במעבדות Asus בישראל