שתף קטע נבחר
 

אירופה נסגרה בירידות; דאקס הגרמני איבד 5%

המדד בגרמניה נסגר בירידות חדות על רקע תבוסה של מפלגתה של מרקל בבחירות אזוריות. קאק הצרפתי ירד ב-4.4% ופוטסי הבריטי נחלש ב-3.6% בהובלת מניות הבנקים על רקע תביעת ענק נגדם בארה"ב. מניית קרדיט סוויס איבדה 8.1%

המסחר באירופה נסגר היום (ב') בירידות חדות בהובלת מניות הבנקים. ברקע למסחר נתוני התעסוקה המאכזבים בארה"ב שגררו את וול סטריט לירידות חדות ביום שישי וכן משבר החוב בגוש היורו.

 

מדד דאקס הגרמני בכ-5%, מדד קאק הצרפתי איבד כ-4.4% ומדד פוטסי הבריטי ירד בכ-3.6%.

 

ביום שישי הגישה הסוכנות הפדרלית למימון דיור (FHFA) בשמם של פאני מיי ופרדי מק, השייכים כיום לממשל, 17 תביעות בבתי המשפט המקומיים והפדרליים במדינות ניו יורק וקונטיקט נגד בנקים. הסוכנות האשימה את הבנקים הללו בהטעייתן של סוכנויות המשכנתאות באשר למידת חסינות המשכנתאות שגיבו את הני"ע והנכסים שהם מכרו להן.

 

רויאל בנק אוף סקוטלנד הוא אחד מהבנקים שנגדם הוגשה תביעה ומנייתו מגיבה בירידות חדות. בנקים אירופים נוספים שנכללו בתביעות הם ברקליס, HSBC, דויטשה בנק וסוסייטה ג'נרל SA. מניית קרדיט סוויס איבדה היום 8.1%.

 

בוול סטריט לא יתקיים היום מסחר לרגל "לייבור דיי". ביום שישי נסגר המסחר בוול סטריט בירידות חדות לאחר פרסום נתוני התעסוקה שהראו כי לא נוספו לשוק האמריקאי משרות כלל בחודש אוגוסט.

 

מפלגתה של קאנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, ספגה את ההפסד החמישי בבחירות השנה לאחר שהיא נכשלה לשכנע מצביעים שהיא תוכל לטפל במשבר החוב בגוש האירו.

 

המפלגה הסוציאלית-דמוקרטית, מפלגת האופוזיציה הגדולה ביותר בגרמניה זכתה ל-36.1% מהקולות ונצחה בבחירות האזוריות, כך לפי תחזית של תחנת הטלוויזיה הגרמנית ZDF. זאת בעוד שהמפלגה של מרקל, איחוד הדמוקרטים הנוצרים זכתה ל-23.3% בלבד, התוצאה הגרועה ביותר שזכתה לה מאז 1990 לאחר האיחוד בין מזרח ומערב גרמניה.

 

מדד סקטור השירותים בבריטניה רשם את הירידה החדה ביותר באוגוסט מאז אפריל 2001. מדד פעילות סקטור השירותים המבוסס על סקר של מנהלי רכש ירד ל-51.1 מ-55.4 ביולי, כך פורסם היום בלונדון. אנליסטים צפו ירידה ל-54 כך לפי ממוצע התחזיות בסקר שערכה בלומברג

 

משבר החובות האירופי - הבעיה העולמית הבוערת

נשיא הבנק האירופי המרכזי ז'אן־קלוד טרישה הפציר באיטליה לאשר בהקדם את הצעדים הכלכליים הנחוצים לצמצום הגירעון התקציבי של המדינה, ובכך להרגיע את השווקים לגבי מסוגלותה של איטליה לפרוע חובותיה - כך דווח "הוול סטריט ג'ורנל".

 

בקשתו של טרישה הגיעה בעקבות שבועות ארוכים של דיונים בממשלת ברלוסקוני, שבמהלכם עלו ונפלו רעיונות לגיבוש חבילת קיצוצים בהיקף 45 מיליארד יורו שמטרתה לאזן את התקציב עד 2013. טרישה מבקש עתה לסתום את הגולל על התנודתיות המדאיגה שמעוררות ההודעות האיטלקיות בדבר צעדי צנע, שכן עד כה נגנזו כמה רעיונות סמוך לפרסומם.

 

ברלוסקוני מתמודד עם שביתה כללית שצפויה להתרחש מחר על רקע הדיונים בפרלמנט בחבילת הקיצוצים. הסנאט באיטליה יחל מחר בדיונים על התוכנית כאשר איגוד העובדים CGIL, האיגוד הגדול ביותר באיטליה, יקיים הפגנות ברחבי המדינה נגד התוכנית.

 

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, מסר כי "הירידות החדות באירופה מוכיחות כי משבר החובות של היבשת הישנה הוא הבעיה העולמית הבוערת. למעשה, המצב הפוליטי במדינות שאמורות לייצר פתרון למשבר, ובראשן גרמניה, רק מסתבך - מה שמרחיק עוד יותר את הפתרון המיוחל.

 

"המפלות הפוליטיות של מפלגתה של אנגלה מרקל הן ביטוי להתנגדות הגואה של הציבור הגרמני לחילוץ מדינות ה- PIIGS על חשבון משלם המיסים הגרמני. בנוסף, גם המדינות שנמצאות בקשיים - איטליה ויוון, מתקשות להסכים על הצעדים הנחוצים לשם התמודדות עם החובות האדירים שצברו והגעה לאיזון תקציבי. חשוב להזכיר כי הבנק המרכזי של אירופה דורש מממשלת איטליה לעמוד בתוכנית הקיצוצים המקורית כתנאי להמשך רכישת אג"ח ממשלת איטליה בשוק"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בורסת פרקנפורט
צילום: רויטרס
מומלצים