שתף קטע נבחר

 

מהנגב לטורקיה: 49 הואשמו בגניבת מתכות

משטרת מחוז הדרום לכדה בחודשים האחרונים עשרות גנבי מתכות, חלקם גנבו גם דלק סילוני. כמה הם הרוויחו?

צוות החקירה המיוחד שהוקם לפני כחצי שנה במחוז הדרומי במשטרה כדי לשים סוף לתופעת גניבת המתכות הצליח לפגוע באופן משמעותי בכנופיות. בחודשים האחרונים הוגשו 49 כתבי אישום נגד חברים בכנופיות השונות, לצד בקשה למעצר עד תום ההליכים. במשטרה מעריכים כי הנאשמים עומדים מאחורי יותר ממאה גניבות וגרמו נזק ישיר של שבעה מיליון שקלים. מדינת היעד של המתכות הגנובות היתה במקרים רבים טורקיה.

 

גניבת מתכות - מכת מדינה:

 

צפו: כך פעלו גנבי המתכות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מתחילת 2011 נרשמו בדרום 310 אירועים של פגיעה במתקני תשתיות. הגופים העיקריים שנפגעו הם חברת החשמל, בזק, מע"צ, מקורות ורכבת ישראל. בנוסף, גנבי התשתיות גנבו גם דלק סילוני מקצא"א (קו צינור אילת אשקלון).

 

צוות החקירה המיוחד הוקם במהלך חודש מרס, בעצה אחת עם השר לביטחון פנים והמפכ"ל. על הכוונת היו כנופיות מהמגזר הבדואי, אבל במהלך החקירה גילו במשטרה כי גם נשים יהודיות, חלקן ממשפחות מצוקה, סייעו לעבריינים תמורת סיוע כלכלי.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

לדברי פקד ניבי אוחנה, קצין המודיעין של יחידת ההונאה המחוזית, "עבירת התשתיות לא דומה לעבירות רכוש אחרות, כמו גניבת רכב או פריצה". במשטרה אומרים כי אחת הכנופיות נהגה לחפור באדמה כדי להגיע לצינור הדלק, לרתך אליו ברז - ולשאוב עשרות אלפי ליטרים. עו"ד שלום פיניאה, המייצג את אחד הנאשמים, טוען מאידך כי "לא מדובר בפגיעה

בתשתיות כפי שהמדינה מנסה לצייר, אלא בגניבה רגילה, מהמדרג הנמוך ביותר. מדובר בחבורה של אנשים, לא כנופיה, שגנבו בשביל בצע כסף. הם בכלל לא ידעו כי מדובר בדלק סילוני, ולא גנבו את הכמויות המיוחסות להם".

 

"זו תופעה מטורפת", אמר מפקד המחוז ניצב יוסי פריינטי, "אני לא יכול לאמוד את הנזקים. מי שגונב שנאי או כבלים של בזק יכול לפגוע בחממות שלא מקבלות חשמל, הוא פוגע ביישובים ובסיסי צה"ל".

 

וכמה הרוויחו הגנבים ממכירת הסחורה? על קילו נחושת, אומרים במשטרה, גבו הנאשמים 20-40 שקלים, על טון ברזל 800-1,200 שקלים, על קילו אלומיניום 7-10 שקלים ועל קילו נירוסטה 10-15 שקלים. גנבי התשתיות נהגו להשחית את סימני הזיהוי ולאחר מכן למכור את המתכות למגרשי הברזל. משם, הסחורה הייתה נמכרת למגרשים אזוריים ולאחר מכן, בסוף השרשרת, למפעלי פלדה באשדוד או בעכו, אשר היו מוכרים את המתכות לשוק הישראלי או מייצאים לחו"ל, כאשר טורקיה הינה מדינת היעד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעצרו של אחד הנאשמים
צילום: משטרת ישראל, מחוז דרום
מומלצים