מה מכינים לארוחת עשר בלי גלוטן? 2 מתכונים
כשילדים רגישים לגלוטן יוצאים להפסקה בבית הספר, גם הם זקוקים לאוכל בריא ומזין שייתן להם אנרגיה לשארית היום. מה לשלוח איתם בתיק? נסו לחם מיוחד ומאפינס שוקולד צ'יפס
שנת הלימודים החדשה כבר כאן, וההורים עסוקים בהחזרת הילדים לבתי הספר ולגנים. כאמא, ניצבת בפניי הדילמה בנוגע לאפשרויות הבריאות והמזינות להפסקת האוכל. מה לשלוח עם הילדים? מה לקחת לעבודה?
לפניכם שני מתכונים פשוטים ומוצלחים גם ביום שלאחר האפייה: לחם בריא ומשביע, ומאפין טעים לקינוח. אין כמו מאפין עשיר בטעם שוקולד, וניל וקינמון לתחילתו של יום. כדאי להכין כמות כפולה מהמתכון, כי בתוך כמה שעות לא יישאר דבר.
עוד על החיים ללא גלוטן:
- נטול גלוטן: המדריך המלא לחיים עם צליאק
- הכנסת לא אישרה לסבסד קמח לחולי צליאק
- מחלת אלף הפנים: האם לילד יש צליאק?
לחם לסנדוויצ'ים
כיכר לחם אחת, 18 פרוסות, 80 דקות הכנה, 25-20 דקות אפייה
החומרים:
1 כוס קמח אורז לבן
1 כוס קמח אורז חום
1/2 כוס קמח טפיוקה
3/4 כוס עמילן תפוחי אדמה
1/3 כוס עמילן תירס
1/3 כוס מלבין קפה
1.5 כפיות מלח
1.5 כפות קסנטאן גאם
1 כף שמרים
1.75 כוסות חלב פושר
2 ביצים
1 חלמון
1/2 כוס שמן זית
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
1. משמנים תבנית מוארכת בתרסיס שמן זית או קנולה.
2. לשים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים: קמחים, עמילנים, מלח, מלבין קפה, קסנטאן גאם ושמרים.
3. בקערה נוספת מערבבים את הנוזלים: חלב, ביצים, חלמון, שמן זית, ומוסיפים גם את הסוכר.
4. מעבירים לקערת המיקסר את תערובת הנוזלים ומערבבים במהירות נמוכה כ־10 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה של בצק.
5. מעבירים את הבצק לתבנית המשומנת. מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים כשעה במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק.
6. מחממים את התנור ל-170 מעלות. כשהבצק תופח ומגיע לקצה התבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-180 דקות, עד להזהבה שחומה.
ערכים תזונתיים לפרוסה: 166 קלוריות, 25 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 6 גרם שומן
טיפ: הלחם נותר טרי עד שלושה ימים במכל סגור הרמטית, וניתן לשמירה גם בשקית ריצ'רץ' גדולה בהקפאה. כשהלחם מתיישן ומתקשה מעט, כדאי להשתמש בו להכנת טוסט עם ממרח טעים, פרנץ' טוסט או קרוטונים לסלט.
מאפינס תירס ושוקולד צ'יפס
12 יחידות, 20 דקות הכנה, 20 דקות אפייה
החומרים ל-12 יחידות:
1.75 כוסות תערובת מוכנה למאפינס בטעם וניל-קינמון
1/4 כוס קמח תירס
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קסנטאן גאם
1 כף אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כוס שוקולד צ'יפס
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמן קנולה
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומניחים מנז'טים מנייר בתוך תבנית השקעים.
2. בקערה גדולה מערבבים קמחים, סוכר, קסנטאן גאם, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, אגוז מוסקט, ומוסיפים את השוקולד צ'יפס.
3. בקערה אחרת מערבבים את החלב והשמן ומוסיפים את הביצים ותמצית הווניל.
4. מערבבים את תערובת הנוזלים עם התערובת היבשה עד ליצירת בלילה אחידה.
5. מעבירים את הבלילה לשקעים וממלאים 2/3 מגובהם.
6. ממקמים את התבנית באמצע התנור ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
ערכים תזונתיים ליחידה: 221 קלוריות, 25 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 13 גרם שומן