טאבלט 8.4 של מאג: לא התמוגגנו
החברה מנסה להיכנס לשוק הטאבלטים הלוהט, אבל התוצאה די עגומה. איכות חומרים ירודה, אין מצלמה והסאונד חלש. לפחות הוא זול מהמתחרים
מאג, חברה שעד לפני כמה שנים הייתה חברת מובילה (לפחות בישראל) בתחום מסכי ה-CRT, איבדה מעט את דרכה ומאז היא ניסתה לייצר מסכי LCD, טלוויזיות ועוד אבל ללא הצלחה רבה. לאחרונה מנסה החברה לשוב לתודעה עם ה-MagPad, הטאבלט הראשון שלה, הכולל שלושה דגמים: 7, 8.4, 10.1 כשההבדל ביניהם הוא כמובן בגודל המסך.
סקירות נוספות:
הדגם שקיבלנו היה 8.4 והוא כולל מסך מגע בגודל 8.4 אינץ' בעל תאורת LED אחורית, מעבד Cortex A8 במהירות 1GHz, זיכרון פנימי בנפח 512MB, קישוריות Wi-Fi b/g/n, וחיישן G לתמיכה בסיבוב המסך ב- 360 מעלות. בנוסף, מגיע המחשב עם זיכרון פנימי בנפח 4GB ואם תרצו תוכלו להרחיבו באמצעות כרטיס SD רגיל עד לנפח של 16GB.
ביצועיסט הוא לא
כשקיבלנו את המכשיר וצפינו בנתוניו לא התרשמנו במיוחד. המכשיר מגיע עם מעבד חד-ליבתי הפועל במהירות של 1GHz ונפח הזיכרון צנוע יחסית, בדומה לסמארטפונים הנמכרים כיום בשוק, יספיק לשימוש מוגבל של אפליקציות וריבוי משימות.
בפועל העבודה על המכשיר הייתה סבירה ולא מעבר. בפעולת מערכת ההפעלה נרשמו קרטועים קלים בעיקר בעת הצגת אנימציות, גלילת דפי אינטרנט הייתה איטית לרוב וגם משך זמן טעינת התוכנות השונות היה ארוך מהסטנדרט בשוק הטאבלטים.
גם בעת שימוש קצת יותר מאסיבי במכשיר גילינו שהאפליקציות השונות אינן ממהרות להיטען במכשיר ומשך זמן טעינתם ארוך מהרגיל יחסית לטאבלטים מקבילים. חומרת המחשב מצליחה להתמודד עם משחקים בגרפיקה פשוטה יחסית דוגמת Angry Birds אבל לא עם משחקים כבדים הדורשים תמיכה בתלת-ממד למשל.
ריבוי משימות התאפשר אך הוא מוגבל במקצת; בעת הפעלת מספר תוכנות ברקע הורגשה האטה מסוימת בפעולת המכשיר. יחד עם זאת, כאשר רצינו להריץ סרטונים באיכות HD ברזולוציה של 720p ואפילו 1080p (אחרי שסגרנו את כל התוכנות שפעלו ברקע), המאגפד טען אותם במהירות והקפיצה בין קטע אחד למשנהו התבצע במהירות וללא עכבות.
ה- MagPad מגיע עם מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסת 2.3.1 שמתאימה יותר לסמארטפונים מאשר לטאבלטים להם יוצרה גרסה ייעודית (3 HoneyComb), והדבר הוא כמובן בעוכריו משום שחוויית השימוש מוגבלת ופחות יעילה בהשוואה לטאבלטים עם גרסת 3.0 ומעלה. לצערנו, לא קיימות כיום מספיק אפליקציות שמותאמות לטאבלטים ולכן האפליקציות השונות נראו על המסך בצורה לא מושלמת. חלקן נמתחו והתאימו את עצמן למסך הגדול וחלקן נשארו בגודלן הטבעי והשתמשו בחלקו הקטן של המסך.
MagPad תומך במגוון רחב של פורמטים ולא נתקלנו כמעט בפורמט של מוזיקה, וידיאו או תמונות שניסינו להריץ על גבי המכשיר ולא הצלחנו. מדובר ביכולת מרשימה ביחס לכל הטאבלטים האחרים – באופן אירוני זהו כנראה הטאבלט היחיד שפגשנו שהתמודד היטב עם MKV ברזולוציות גבוהות, בעוד הטאבלטים של אסוס, מוטורולה ואפל שבדקנו לאחרונה התקשו בכך. למכשיר ישנה גם תמיכה מלאה בפלאש ובכך מתאפשרת הצגת תוכן מלאה בעת גלישה באינטרנט.
מסך
ה- MagPad מגיע עם מסך בגודל 8.4 אינטש, גודל טוב באמצע בקטגוריית הטאבלטים, וברזולוציה של 800x600 שמזכירה ימים בהם המחשבים הנייחים לא היו ממש נחלת ההמון. בגלל הרזולוציה הנמוכה חדות המסך נפגעת קשות והיא מהגרועות שפגשנו. המסך מסוגל להציג 16 מיליון צבעים אבל התחושה היא של הרבה פחות; הצבעים חסרי עומק ואנמיים. עם זאת, בעת צפייה בסרטים, בעיקר באיכות HD, איכות התמונה הייתה נאותה.
המסך מפגין בהירות סבירה בלבד שאינה נמנית עם הגבוהות בקטגוריה, ובשל גימורו המבריק השתקפויות רבות הופיעו על גבי המסך והעבודה בתנאי תאורה ישירה הייתה קשה עד בלתי אפשרית.
כשאחזנו במכשיר במצב אנכי קיבלנו זוויות צפייה רוחביות טובות ופרט להתכהות קטנטנה לא חשנו בפגיעה משמעותית. לעומת זאת, כאשר אחזנו במכשיר במצב אופקי, זוויות הצפייה היו מצומצמות והתמונה נראתה יותר מדי חשוכה.
איפה הרזולוציה?
ה- MagPad מגיע עם מסך בגודל 8.4 אינטש, גודל טוב באמצע בקטגוריית הטאבלטים, וברזולוציה של 800x600 שמזכירה ימים בהם המחשבים הנייחים לא היו ממש נחלת ההמון. בגלל הרזולוציה הנמוכה חדות המסך נפגעת קשות והיא מהגרועות שפגשנו. המסך מסוגל להציג 16 מיליון צבעים אבל התחושה היא של הרבה פחות; הצבעים חסרי עומק ואנמיים. עם זאת, בעת צפייה בסרטים, בעיקר באיכות HD, איכות התמונה הייתה נאותה.
המסך מפגין בהירות סבירה בלבד שאינה נמנית עם הגבוהות בקטגוריה, ובשל גימורו המבריק השתקפויות רבות הופיעו על גבי המסך והעבודה בתנאי תאורה ישירה הייתה קשה עד בלתי אפשרית.
כשאחזנו במכשיר במצב אנכי קיבלנו זוויות צפייה רוחביות טובות ופרט להתכהות קטנטנה לא חשנו בפגיעה משמעותית. לעומת זאת, כאשר אחזנו במכשיר במצב אופקי, זוויות הצפייה היו מצומצמות והתמונה נראתה יותר מדי חשוכה.
רוצים לצלם? לא כאן
כפי שציינו, את ה- MagPad ניתן לרכוש בשלושה גדלים שונים. הדגם אותו בדקנו, 8.4, הוא מכשיר קטן מימדים, שעוביו 11.2 מ"מ (מעט יותר מה- iPad 2). משקלו המוצהר של המכשיר הוא 538 גרם כולל הסוללה, אבל כששקלנו אותו מצאנו שמשקלו 517 גרם. הוא ייכנס ללא כל קושי לתיק צד מבלי שהמשתמש יחוש הכבדה משמעותית.
המכשיר ניחן בקווים עגלגלים שהיו אמורים להעניק נוחות אחיזה מקסימלית במכשיר, אך בפועל בשל איכות הבנייה הפושרת והשימוש בפלסטיקה חלקלקה, בעת אחיזת הטאבלט שררה בנו תחושה תמידית כאלו הוא עומד להישמט מידינו בכל רגע.
ל- MagPad יש כפתור אחד בודד המשמש לכיבוי והדלקת המכשיר ולנעילתו, שאינו נגיש ונוח להפעלה במיוחד בשל מיקומו בתחתית המכשיר ולחיצה ארוכה יחסית שנדרשת לצורך הפעלתו. את חסרונם של מקשי הווליום ניסו בחברה להעלים באמצעות קביעת זוג לחצני עוצמה וירטואליים בבר-ההתראות העליון, אך אלו לא תמיד נגישים למשתמש בעת שימוש באפליקציות השונות.
בנוסף למקשי הווליום הוירטואליים, צירפו בחברה לבר ההתראות ההפעלה גם מקש חזרה והפעלת הגדרות, החלטה תמוהה שכן בתחתית ה- MagPad ישנו סט של ארבעה מקשי מגע הכוללים את פונקציות אלו לצד כפתורי מסך הבית וחיפוש. לחצני המגע הללו מוארים רק כאשר לוחצים עליהם וכבים מיד, ולכן קשה להשתמש בהם בסביבה חשוכה.
לצד כפתור ההפעלה, בתחתית המכשיר, מצויים כניסה לאוזניות, שקע ההטענה, חיבור Mini-USB המיושן וחריץ לכרטיס זיכרון מסוג SD להרחבת הזיכרון הפנימי. בסך הכל מצאנו כאן חיבורים עמידים שמוקמו מצוין ואינם מפריעים לאחיזת המכשיר בשימוש שוטף. בגב המכשיר ישנו מקש Reset אותו ניתן להפעיל על ידי דחיפת סיכה בלבד, ומשמש למקרה שהמכשיר נתקע. היה חסר לנו כניסה לכרטיס SIM על מנת לאפשר לגולש המשך שימוש גם כאשר נמצאים מחוץ לטווח קליטה של רשת סלולרית.
את זוג הרמקולים במכשיר בחרו בחברה למקם בתחתית גב המכשיר ולכן הצליל נוטה להיחסם כאשר בוחרים להניח את הטאבלט על משטח כלשהו. הרמקולים מפיקים צליל חלש, שטחי וחסר כל באסים. בצפייה בסרטים שונים, התקשינו לשמוע את קולות השחקנים מאחר ורעשי הרקע בסרט פשוט בלעו אותם. כמובן שברגע שחיברנו אוזניות הבעיה נפתרה.
ה- MagPad מגיע עם אפליקציית E-book שמאפשרת למשתמש לרכוש ספרים אלקטרוניים ברחבי הרשת ולקרוא אותם באמצעות המכשיר. הקריאה באמצעות המכשיר הייתה נוחה מאוד; האותיות היו גדולות וברורות, בהירות המסך לא עייפה את העיניים לאחר זמן ממושך ואפילו העברת דפי הספר האלקטרוני התבצעו בקלילות. עם זאת, המכשיר הגיע אלינו ללא אפליקציית Market אשר מאפשרת להוריד תכנים למכשיר ונאלצנו להתקין אותה באופן ידני (הוראות לביצוע פעולה זו נמצאות בחוברת ההפעלה המצורפת).
אחד מחסרונותיו הבולטים של ה- MagPad הוא היעדר מצלמות, ולכן ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות רשת או אפילו צילומי סטילס אקראיים אינו מתאפשר.
סוללה טובה
בדומה ל- HTC Flyer, ה- MagPad מגיע עם סוללת ליתיום נטענת בקיבולת של 4000mAh שעל פי הצהרת היצרן אמורה להספיק ל- 5 שעות שימוש.
בפועל, אורך חיי הסוללה מושפע מאופי השימוש של הגולש אך אנחנו הצלחנו לסחוט מהסוללה ארבע שעות שימוש בעת צפייה בסרטים ושימוש באפליקציות שונות, ו- 7.5 שעות כאשר שימושנו במכשיר הסתכם בעיקר בגלישה באינטרנט. בעת שימוש מזדמן שכלל שימוש אקראי מדי פעם הצלחנו לשרוד יומיים וחצי ללא צורך בטעינה. לאורך כל השימוש במכשיר לא חשנו בהתחממות כלשהי.
פלסטיקה זולה
כפי שצפינו ממכשיר זול יחסית, איכות הבנייה של ה- MagPad בינונית ומטה. איכות החומרים ממנה הוא בנוי מבשרת על שימוש בפלסטיקה זולה. מעטפת המכשיר מגיעה בגימור שחור מבריק שסופחת טביעות אצבעות בן רגע, ונדרשנו לנקותו לעיתים קרובות. עם זאת, שמחנו לגלות שלמרות השימוש הרב שלנו במכשיר, הפלסטיקה העוטפת אותו לא נשרטה כלל.
לאריזת המכשיר מצורף נרתיק נשיאה עשוי בד, שמזכיר נרתיקים של משקפי השמש, והוא אמור להעניק למכשירכם הגנה מסוימת. כשחיפשנו מגן מסך ל- MagPad ברשת, לא הצלחנו למצוא אחד כזה.
בשורה התחתונה
עם הטאבלט הראשון שלה, MAG מנסה ליצור מוצר זול ובר השגה שיוכל לתת מענה הולם למשתמש הממוצע – והיא עושה זאת בהצלחה חלקית. הרוכש הפוטנציאלי לא יקבל כאן מכשיר עם חומרה חדשנית, ביצועים מסחררים או עיצוב מנקר עיניים, אבל הוא כן יזכה להצטרף לקהילת בעלי הטאבלט במחיר שווה לכל נפש, לקרוא ספרים אלקטרוניים ואפילו לצפות בסרטים באיכות HD – כל עוד איכות המסך הנחותה לא תפריע לו יותר מדי.
אהבנו: מימדים נוחים, דפדפן תומך פלאש, תמיכה בפורמטים רבים, E-book, לא מתחמם, סוללה טובה
לא אהבנו: מסך גרוע, אין חריץ SIM, אין כפתורי ווליום, סאונג חלש, אין מצלמה, ללא מרקט