מוזיאון ליין: לסדר מחדש
כדי ליצור אמנות, או לפחות משהו שרוצה להיות אמנות, לא תמיד צריך לייצר מחדש. לפעמים צריך רק לארגן מחדש
ספרים
אמנם לא כל הספרים בעולם נשאבו לתוך הטאבלטים עדיין, אך האבולוציה אינה רחמנית, את זה היא משאירה לנוסטלגיה. לכן, עלינו להתכונן ליום שבו הספרים יכבידו על הכונניות, ולהתחיל לחשוב על שימוש מחודש בהם. אתר COLOSSAL ריכז תמונות ויצירות של אמנים שונים שעשו שימוש בצורתם ולא בתוכנם של הספרים.
לאתר >>
סרטים
תמונות מונפשות (אנימייטד גיף) יכולות להיות מעצבנות במיוחד. הן מושכות את העין ותובעות מאתנו להמשיך לבהות בתנועה חזרתית מענה שוב ושוב ושוב. אך התמונות שיצר הצלם, גוסטף מנטל (Mantel), לא רק שאינן מטרידות, הן מהפנטות ויפות. בעמוד הטמבלר שלו מנטל מציג סדרה של תמונות הלקוחות מסרטים קלאסיים כמו "הניצוץ", "הסנדק", "אמריקן פסיכו" ועוד. מתחת לכל תמונה מופיע ציטוט רלוונטי, שם הסרט ושם הבמאי. מה שהופך את העמוד לאוסף ציטוטים חזותי מרשים.
לאתר >>
תמונות
בפרויקט Doodle (שרבוט), לוקח האמן פיל וול תמונות של זרים, והופך אותם ליצירות שלו באמצעות ציור של מפלצות על גבי התצלום. הרעיון נולד לאחר שוול ואשתו, צלמת במקצוע, טיילו ותיעדו את חוויתיהם. אשתו היתה מצלמת את המקומות, ווול היה מוסיף על גביהם איור של התחושות שלו. היום לוול יש מטרה ברורה. הוא שואף ליצור אלבום שרבוטים מהעולם כולו, ואף מזמין גולשים לשלוח לו תמונות באיכות טובה ממדינתם. רוצים לקחת חלק? בקרו באתר שלו.
לאתר >>
חפצים
אוסטין רדקליף, סטודנט לאמנות באוניברסיטת Herron לאמנות, מנהל את הבלוג Things Organized Neatly (דברים מאורגנים בקפידה). בבלוג, הוא אוסף תמונות המציגות חפצים בקטגוריה מסוימת, מאורגנים על פי קריטריונים שונים כגון, גודל, צבע, מרקם, תפקיד ועוד. ספק אמנות, ספק הפרעה נפשית.
לאתר >>
בבלוג של רדקליף תוכלו למצוא גם חלק מעבודתנו של האמן יורסוס וורהלי (Ursus Wehrli). בימים אלו וורהלי מוציא לאור ספר הנושא את השם הפולני: אמנות הניקיון (the art of cleanup). בספר מוצגות תמונות של סצנות מבולגנות שהאמן יצר בהן סדר. באתר של וורהלי תמצאו גם סרטוני וידאו המראים את תהליך העבודה.
אנשים
נסיים עם אדם מגייר (Magyar), צלם שיצר כיכר מבלי ליצור כיכר. לא, זו אינה חידה. מגייר צילם אנשים מגובה של שלושה עד ארבע מטרים במקומות שונים, ולאחר מכן שילב את התמונות לתמונה אחת גדולה המציגה כיכר דמיונית. אם תיכנסו לאתר של מגייר ותעברו באמצעות העכבר על התמונות, תוכלו לראות את האנשים בקלוז-אפ. התחושה היא של שוטטות בפרויקט סטריט-וויו של גוגל, אך יש שיאמרו שגם זו אמנות.
לאתר >>