עשרות מחמאס נעצרו, אחד לפני פיגוע התאבדות
כוחות הביטחון עצרו בגדה 13 חוליות שתכננו פיגועים בישראל. בעל תעודת זהות כחולה חשוד שהניח את המטען ליד בנייני האומה בי-ם, שמע את הפיצוץ, והלך לעבוד באולם אירועים בעיר. חברו עמד להתפוצץ בפסגת זאב. אחרים תכננו לחטוף חייל
חמאס ניסה להרים ראש בגדה: שירות הביטחון הכללי, בסיוע צה"ל והמשטרה, לכד לאחרונה במסגרת מבצע מעצרים גדול את אצחאק ערפה, בן 23 מראס אל-עמוד שבירושלים, החשוד כי הניח את מטען החבלה שהתפוצץ במרס השנה ליד בנייני האומה בירושלים, וגרם למותה של תיירת בריטית ולפציעתם של עוד עשרות בני אדם. כך הותר הערב (יום ד') לפרסום. פרט אליו נעצרו עוד עשרות פעילי חמאס בגדה, החשודים שתכננו פיגועים וחטיפה של ישראלים.
הכתבות האחרונות על חמאס:
עוד בערוץ החדשות:
במסגרת פעילות כוחות הביטחון נחשפו בגדה 13 התארגנויות של חמאס, שתכננו לבצע שורה של פיגועים, אך הצליחו רק במקרה של הפיגוע ליד בנייני האומה. בין המזימות שסוכלו הייתה הכוונה לבצע ב-21 באוגוסט האחרון פיגוע התאבדות בשכונת פסגת זאב בירושלים. מחבל אמור היה לשאת על גופו תיק נפץ, ולפוצץ את עצמו בטרמפיאדה. מטען החבלה הורכב ממטף כיבוי שמולא בחומר נפץ במשקל של שלושה ק"ג. הודבקו אליו כדוריות רסס. ההתרעה על הפיגוע הזה היא שגרמה לכוננות המוגברת באזור העיר לפני כשבועיים וחצי.
יום לפני המועד המתוכנן לביצוע הפיגוע, נתפס המטען בביתו של ערפה בירושלים. אף שהחזיק בתעודת זהות כחולה ועבד עד למעצרו באולם אירועים בירושלים, היה ערפה פעיל צבאי בחמאס. אחרי שהמטען נחשף בביתו, הצליחו במערכת הביטחון לעצור גם את המחבל המתאבד המיועד, סעיד קוואסמה, בן 20 מחברון. קוואסמה, שנעצר בהר הבית, אמור היה לקבל את המטען מערפה.
שמע את הפיצוץ, והלך לשטוף כלים באולם
תוך כדי חקירת החוליה שתכננה את הפיגוע שסוכל בפסגת זאב, התברר כי ערפה הוא שהניח את מטען החבלה בתחנת האוטובוס ליד בנייני האומה ב-23 במרס. בחקירתו הוא הודה כי תכנן יחד עם פעילים פלסטינים אחרים לבצע גם פיגוע חטיפה, וסיפר כי כבר ערך תצפיות באזור צומת גוש עציון כדי לבחון את האפשרות לבצע שם חטיפה כזו. לפי כוחות הביטחון, התארגנות החמאס הזו קיבלה הכוונה מאנשי חמאס בסוריה, שהעבירו להם כסף והנחיות בעזרת שליח.
השליח, אימן אלעדם, בן 39 מירדן הנושא תעודת זהות פלסטינית, נעצר בגשר אלנבי כשניסה לשוב לארצו. הוא עצמו עבר אימונים צבאיים בסוריה, והיה מעורב בפעילות מבצעית של הארגון ברחבי העולם, בין השאר בסין וטורקיה. כמה פעילי טרור נוספים שהשתייכו לחוליה הזו נעצרו, ורובם הם אסירים לשעבר שנכלאו בישראל בגין מעורבות בטרור.
ערפה, שבמקביל לעבודתו כשוטף כלים באולם האירועים גם אימן קבוצת כדורגל במקום מגוריו, סיפר בחקירתו כי התגייס לזרוע הצבאית של חמאס, "גדודי עז א-דין אל-קסאם", בינואר השנה. הוא נפגש עם "מהנדס" בחברון אחת לשבוע במשך תקופה מסוימת, והשניים דנו בדרכים לבצע פיגועים בירושלים. ביום הפיגוע ליד בנייני האומה הניח ערפה תיק עם מטען חבלה ליד קיוסק באזור, התרחק, ואחרי חמש או שש דקות שמע את הפיצוץ. באותו הערב הוא הגיע כרגיל למקום עבודתו באולם האירועים, והמשיך להתנהג כבכל יום.
השתחרר מהכלא, ותכנן לחטוף חייל
במסגרת החקירה נחשף גם כי אנשי חמאס בכלא קציעות ניסו להמריץ ולהנחות אסירים שעמדו לסיים לרצות את מאסרם, לבצע פיגועים ביהודה ושומרון ולפעול לחטוף חייל. אנשי חמאס ברצועה סייעו לממן את הקמת התשתית. בין העצורים בהתארגנות הזו גם מוחמד טימזי, בן 22, שהשתחרר מהכלא הישראלי במאי 2010. הוא גויס במסגרת שהותו בכלא, ועבר אימון תאורטי בהכנת מטעני חבלה. לקראת שחרורו הוא קיבל הנחיות על ביצוע ירי לעבר ג'יפ צה"ל כדי לחטוף חייל.
חוליה אחרת שנחשפה בחברון, ושקיבלה הנחיות מרצועת עזה, תכננה גם כן לבצע פיגועים וחטיפה. היא אמורה הייתה לקבל את אמצעי הלחימה לצורך פעילותה זו מרצועת עזה דרך חצי האי סיני. אחד העצורים, שאהר סכאפי, תושב חברון בן 42, אמר בחקירתו בשב"כ כי החוליה כבר הייתה בשלבי תכנון מתקדמים בכל הקשור לשאלה כיצד לשמור על החטוף והאם לרצוח אותו ולנהל משא ומתן על החזרת גופתו.
גורם בכיר בשב"כ אמר על רקע מהעצרים האלה כי ניתן לראות שחמאס מקיים מאמץ מרוכז בניסיו לשקם את התשתיות הצבאיות שנותרו לו באזור יהודה ושומרון, ולבצע פיגועים נגד יעדים ישראלים. לדבריו, למאמץ הזה שותפים אנשי הארגון בסוריה, סעודיה וטורקיה. עוד, לדבריו, ניתן להתרשם כי פעילי חמאס בכלא מדרבנים את חבריהם בשטח
לבצע פיגועים בדגש על חטיפה. הוא אמר כי המוטיבציה של חמאס הייתה ועודנה גבוהה בכל הקשור לביצוע פיגועים.
אותו גורם אמר כי ניכרת עליית מדרגה בפעילות של חמאס בשטחי הגדה בימים אלה, ולכן מבצעי הסיכול נמשכים. הוא ציין כי הפעילות של חמאס אינה קשורה להכנות להכרזה על מדינה פלסטינית בהמשך החודש. הוא עצמו הבהיר כי לרשות הפלסטינית ולמנגנוניה אין אינטרס להיגרר לאלימות על רקע רצונם לפנות לעצרת הכללית של האו"ם, אולם בישראל נערכים למגוון גדול מאוד של תרחישים.