שתף קטע נבחר

בית המשפט הקפיא את פינוי האוהלים בתל-אביב

שופטת הוציאה הלילה צו מניעה לפינוי המאהלים ברוטשילד, נורדאו, לוינסקי ובן גוריון - עד לדיון בנושא. בהפגנה אלימה אתמול מול עיריית ת"א נעצרו 40 מפגינים, משם המשיכו פעילים אל בית ראש העיר חולדאי: "רק אנחנו נקבע מתי תסתיים המהפכה"

היום הסוער של מחאת האוהלים בתל-אביב הגיע עד לפתח בית המשפט, שם זכו מארגני המחאה לצו המונע לעת עתה את הפינוי. שופטת בית משפט השלום בתל אביב, מלכה ספינזי, הוציאה הלילה (יום ה') צו מניעה לפינוי מאהלי המחאה בגינת לוינסקי, שדרות רוטשילד, בן גוריון ונורדאו. השופטת קבעה שמתחמי הדיור לא יפונו עד לדיון בסוגייה בבית משפט. אמש התקבצו כ-50 בני אדם מול בית מגוריו של רון חולדאי, שאתמול בבוקר הורה על פינוי מאהלים ברחבי העיר. "חולדאי תתפטר", "רון-שלטון-עולם תחתון", קראו המפגינים.

 

מחאת האוהלים - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

נציג אנשי האוהלים, עו"ד אבי הכספי, מסר כי השופטת התורנית החליטה להיעתר לבקשה להעניק צו מניעה, ובכך הקפיאה את הפינוי עד לדיון בנושא. השופטת ספינזי כתבה כי "לאחר שעיינתי בבקשה, בתצהירים התומכים בה ובהודעת הפינוי ראיתי להיעתר לבקשה בתנאים".

 

השופטת התורנית הסבירה: "בהתחשב בעובדה שהמאהלים עומדים על מקומם כחודש, בכך שניתנה התראה קצרה לפינוי ובטענות המבקשים בדבר אלימות, אני סבורה כי איזון נכון בין האינטרסים מצדיק מתן הצו במעמד צד אחד, וזאת בכדי שהצדדים יוכלו לשטוח טענותיהם בפני בית המשפט". לכן, סיכמה, "אני מעכבת את פינוי המאהלים, עד למתן החלטה אחרת".

 

בעיריית תל-אביב אמרו כי אמש התקבלו שתי שיחות טלפון אנונימיות בלשכתו של חולדאי. האדם בצד השני של הקו דרש לדעת "איפה מסתתר ראש העיר, שייצא החוצה, אנחנו רוצים לרצוח אותו". בעירייה ציינו כי דיווח על המקרה הועבר למשטרה, והאבטחה סביב ראש העיר תוגברה.

 

דפני ליף ופעילים אחרים מפגינים הערב מול בית חולדאי (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
דפני ליף ופעילים אחרים מפגינים הערב מול בית חולדאי(צילום: אלי אלגרט)

 

"אנחנו רוצים להראות לכל נבחר ציבור, לא רק לרון חולדאי, שהמנדט לסיום המהפכה הזאת הוא רק בידינו כי נראה היום שהוא התבלבל כשהוא ניסה לסיים אותה", אמר אחד ממובילי המחאה בשדרות רוטשילד, יונתן לוי. "במידה מסוימת, לחולדאי יש אחריות רבה על חלק מהסבל שיש לתושבים המוחים אצלו בעיר, וההתנהגות שלו היום היא בעצם המשך של אותו קו שהיה לו מהיום הראשון של המהפכה הזאת".

 

לוי טען ש"בהתחלה חולדאי היה נגד המחאה, עד שהוא הבין כמה היא גדולה ושהוא צריך לחבק אותה, אבל עכשיו מתגלה הכל. המדיניות של העירייה דוחקת אל מחוץ לעיר כל בן אדם שהוא לא עשיר אבל אנחנו נשים לזה סוף, אנחנו התעוררנו".

 

לדברי סתיו שפיר, "אנחנו הולכים לתקוף את נציגי הציבור בפן הפוליטי ולחשוף את הקיפוח והצביעות של העירייה, שלכל אורך הדרך הביעה תמיכה בנו, אבל הנה הלילה הם התחילו לקטוף את האוהלים. מי בשלטון רוצה מחאה? זה מפריע להם להמשיך את חייהם בשלווה וברגע שניתנה הזדמנות, מציוץ קטן שאמרנו שאנחנו מפנים את המאהלים, הם קפצו על הרעיון ופינו בכל הכוח".
 

שפיר הדגישה כי המאבק יימשך. "כמובן שזה מדרבן לבנות מאהלים יותר יציבים. איכשהו, עברנו ממחאה על שינוי השיטה הכלכלית בישראל למחאה על זכותנו למחות".

 

בלוינסקי לא מפחדים מהפינוי: "נישן על הרצפה"

מביתו של חולדאי, פנו המפגינים למאהל אחר בתל-אביב, מאהל לוינסקי, בו נראו אמש הפעילים נינוחים, למרות הודעת העירייה כי בכוונתה לפנותם עוד הלילה. הם רקדו לצלילי המוסיקה שהתנגנה ממערכת הסטריאו במאהל, וניהלו שיחות.

 

המפגינים ליד בניין העירייה, מוקדם יותר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
המפגינים ליד בניין העירייה, מוקדם יותר(צילום: ירון ברנר)

 

רחל, נרקומנית לשעבר שהצליחה להתנקות מהסם וחיה לטענתה מגיל 16 ברחובות, ישבה אתמול גם היא במאהל. "אותנו מכאן לא יפנו", אמרה רחל, כיום בשנות ה-50 לחייה, עדיין בלי בית. "גם אם יפנו אותנו, לא ננהג באלימות. אנחנו נישן על הרצפה".

 

פקחי העירייה הגיעו גם למאהל המחאה בשכונת התקווה שבדרום תל אביב, שם נמצאות משפחות הסובלות ממצוקה כלכלית קשה ומבקשות מבקשות סיוע בדיור ציבורי. פקחי העירייה, שדרשו לפנות את המקום עד ראש השנה, לא ייתקלו באוהלים ריקים. "אנשים כאן מפחדים להירדם בלילות מרוב פחד שיבואו לפנות אותם, אבל אנחנו בטוחים שחולדאי לא יעז לפנות מפה משפחות עם ילדים קטנים", אמר ל-ynet יו"ר ועד השכונה וחבר מועצת העיר, שלמה מסלווי.

 

אתמול בבוקר העלתה העירייה הילוך בכל הקשור לפעילות המאהלים. עשרות פקחים פינו את רוב האוהלים והרכוש הנטוש משדרות רוטשילד, בן גוריון ונורדאו, וכן ממתחם גינת לוינסקי. מרבית האוהלים בעיר פונו, וצבא של עובדי ניקיון שמצוידים במטאטאים ובזרנוקים, תפס את מקומם של הפעילים בשדרות התל-אביביות.

  

בעקבות זאת, החלה שרשרת עימותים בין פעילים לשוטרים, ששיאה הגיע כש-200 בני אדם הפגינו במשך שעות מול עיריית תל-אביב. אחרי שניסו לפרוץ לבניין, התפתח עימות אלים עם המשטרה. 40 בני אדם נעצרו, ארבעה שוטרים נפצעו קל וטופלו במקום, וגם כמה מהמפגינים נזקקו לטיפול. המשטרה תבקש מבית המשפט השלום בתל-אביב להאריך את מעצרם של תשעה מהעצורים שהשתתפו בהפגנה, שאר העצורים שוחררו הלילה.

 

אלימות שטרם נראתה במאבק בתל-אביב (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אלימות שטרם נראתה במאבק בתל-אביב(צילום: ירון ברנר)

 

"לי באופן אישי קשה לראות אלימות כזו", אמרה ל-ynet דפני ליף בהפגנה מול העירייה, "אבל יש פה מספר אנשים שנעצרו בצורה אלימה, כך שאי אפשר להגיד שהאלימות היא רק מצד המוחים. אני חושבת שפינוי האוהלים הוא מקומם", אמרה ליף, ששוחחה עם המפגינים הבוגרים יותר. "מעניין מאוד שפחות מארבעה ימים אחרי שאנחנו דורשים

דיור לכל אלו שאין להם קורת גג מעל הראש, ודורשים שהכנסת תתכנס ותמצא תקציבים לבעיות האמיתיות שלנו, פתאום באו והתחילו לפנות את המאהלים שלנו".

 

לגבי אופי ההפגנה, אמרה ליף כי "אני דוגלת במאבק לא-אלים וחושבת שמה שקרה כאן דומה לתחילת המאבק שלנו, שהיה מונע מזעם אמיתי ותחושות בטן. אנשים מרגישים שבזים להם. אני לא מבינה איך ראש העיר יוצא נגדם ואומר שהמחאה מיצתה את עצמה. חבל מאוד שראש עיר במדינת ישראל, שבעיר שלו מתרחשת אחת מהמחאות החשובות במדינה, לא תומך בה. לי באופן אישי קשה לראות אלימות כזו, אבל יש פה מספר אנשים שנעצרו בצורה אלימה, כך שאי אפשר להגיד שהאלימות היא רק מצד המוחים".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 07/09/2011 22:41

 

בהכנת הידיעה השתתפו נעמה כהן-פרידמן ויואב זיתון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העימות האלים ליד העירייה
צילום: EPA
חולדאי. "רון-שלטון-עולם תחתון", צעקו המפגינים
צילום: מוטי קמחי
דפני ליף בהפגנה לפנות ערב
צילום: דנה קופל
מומלצים