שתף קטע נבחר

 

משיקת הקמפיין הפלסטיני: פליטה שבניה כלואים

ארבעה מילדיה של לטיפה אבו-חמיד כלואים בישראל, בן נוסף נהרג בחילופי אש עם צה"ל. היום היא זכתה לקצת נחת כשהגישה לנציג האו"ם ברמאללה את הפנייה הפלסטינית להכרה. "להכיר באסירים הפלסטינים כשבויי מלחמה", ביקשה

עשו לה כבוד: מי שנבחרה על-ידי הפלסטינים להגיש לנציג האו"ם את הבקשה להכרה בינלאומית - היא לטיפה אבו-חמיד, תושבת רמאללה בת 70, שארבעה מבניה כלואים בישראל ובן נוסף נהרג בחילופי אש עם צה"ל. מדובר בחלק מהקמפיין שהשיקו הפלסטינים לתמיכה בפנייתם לאו"ם ב-21 בספטמבר, וזאת חרף הודעת ארה"ב כי תטיל וטו על הבקשה במועצת הביטחון.  

 

הולכים למדינה - עדכונים שוטפים ב-ynet:

 

בנה של אבו-חמיד, נאג'י, סיפר בשיחה עם ynet כי בני המשפחה התרגשו מאוד מהבחירה באמם, שנעשתה משום שהיא מייצגת את סיפורו של העם הפלסטיני. "הגורמים הציבוריים הודיעו לה אתמול כי הם קיבלו החלטה פה אחד שהיא תגיש את האגרת משום שהיא סמל פלסטיני. היא אם לבן שנהרג במאבק מול ישראל, ארבעה מבניה נמצאים בכלא הישראלי והיא עצמה מוגדרת כפליטה".

 

לטיפה אבו-חמיד בטקס, היום ברמאללה (צילום: AP) (צילום: AP)
לטיפה אבו-חמיד בטקס, היום ברמאללה(צילום: AP)
 

במהלך הטקס, שהתקיים במטה אונר"א ברמאללה, אמרה אבו-חמיד כי הדבר החשוב לה ביותר הוא שאחרי ההכרה בפלסטינים בעצרת הכללית, יוכרו האסירים הכלואים בישראל כשבויי מלחמה.

"היא ביקשה את הסיוע של האו"ם כדי להביא לסיום הכיבוש וסיפרה כי היא רוצה שתהיה לפלסטינים מדינה כמו כל שאר העמים בעולם", הוסיף הבן.

 

לדברי אבו-חמיד, ישנה התרגשות גדולה בקרב הפלסטינים בימים אלו וכי הם אינם מבינים מדוע ישראל חוששת כל-כך מהמהלך שלהם לעצמאות.

 

"מדוע ישראל מתנגדת לצעד הזה? אנחנו הולכים לאו"ם ולא למלחמה. אתם חייבים להבין שבמשך 20 שנה שיחות השלום לא הובילו אותנו לשום מקום ולכן זה צעד הכרחי עבורנו. ברגע שאין מוצא מדרך אחת, חייבים לחפש ולפנות לדרך אחרת. הדרך היא לפנות לאו"ם ולהמשיך במאבק לא אלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו-חמיד עם נציג האו"ם
צילום: AP
תחילתו של קמפיין
צילום: AFP
מומלצים