שתף קטע נבחר

 

בגלל כדורגל? "אוהדים הובילו המהומות בקהיר"

האם העימותים ליד שגרירות ישראל במצרים פרצו כחלק ממערכה פנימית? לפי דיווחים, ה"אולטראס" של קבוצת אל-אהלי הובילו את ההתפרעות, בעקבות התנגשויות עם המשטרה. השנה כבר דווח כי הנהיגו את המרד במובארק

כדורגל משחקים 90 דקות. ולפעמים קצת יותר. כלי תקשורת בעולם דיווחו אתמול (שבת) כי מאות ואף אלפי אוהדים קיצונים של קבוצת הכדורגל המצרית המפורסמת אל-אהלי, מילאו תפקיד מרכזי במיוחד במהומות מול שגרירות ישראל בסוף השבוע, שבמהלכן פרצו ההמונים אל השגרירות, שרפו את דגל ישראל, ואילצו כוח קומנדו מצרי לחלץ שישה ישראלים שנלכדו בבניין. לפי חלק מהדיווחים, הם היו הגורם הבלעדי שהוביל את ההתפרעויות, ולצדם התפרעו גם אוהדים של היריבה העירונית זמאלק.

 

הפריצה לשגרירות ישראל בקהיר - הכתבות האחרונות:

  • כבר לא ניתן לרסן השנאה הערבית לישראל / רון בן-ישי

  • סמל המהפכה נגד אירועי קהיר: "לא לזה פיללתי"

  • בחריין גינתה את מצרים: "הפרה דיפלומטית חמורה"

  • הישראלים חולצו בכאפיה, טנטאווי לא ענה לנתניהו 


  •  

    כתב ה"ניו-יורק טיימס" דיווח כי האוהדים האלה, המוכרים כ"אולטרס", המשיכו להתעמת עם כוחות הביטחון הרבה אחרי שמפגינים אחרים עזבו את אזור השגרירות הישראלית. לאוהדי אל-אהלי חשבון ארוך עם השלטונות במצרים, עוד מימי הנשיא חוסני מובארק, ולאורך השנים התגלעו עימות קשים בינם לבין המשטרה המקומית, שרק הגבירו את האיבה בין הצדדים. בינואר השנה דווח כי האוהדים האלה ממלאים בהתקוממות נגד מובארק תפקיד מוביל יותר מכל ארגון אחר.

     

    ההתפרעויות, הפריצה ומהומת הענק בשגרירות

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    לפי כתב העיתון האמריקני, אף שמארגני הפגנות יום השישי האחרון הצהירו כי המשתתפים בהן יקראו להגשמת מטרות מוכרות כמו הענשת מובארק והפסקת המשפטים הצבאיים שבהם עומדים לדין אזרחים מצרים, בפועל האלפים שצעדו בהן הביעו זעם על אירועים שונים, כולל הירי בגבול עם ישראל שבו נהרגו כמה שוטרים מצרים ועימותים שפרצו בין אוהדי אל-אהלי למשטרה באמצע השבוע.

     

    בעימותים שפרצו ביום שלישי בשעת לילה מאוחרת באצטדיון בקהיר, נפצעו כ-80 בני אדם. העימותים החלו אחרי שבמהלך משחק, אוהדי אל-אהלי השמיעו קריאות נגד מובארק ושר הפנים לשעבר, חביב אל-עדלי, העומדים שניהם לדין בגין הרג מפגינים במהלך ימי המהפכה. הם גם השליכו בקבוקים על שוטרים.

     

    "האולטראס - כוח דומיננטי מאחורי הפרעות"

    העימותים התפשטו לרחובות הסמוכים, ושם לטענת המשטרה אוהדים פצעו 72 שוטרים והעלו מכוניות באש, בהן ארבע ניידות משטרה. 12 מתפרעים נעצרו אז. לטענת עדי ראייה, העימותים פרצו אחרי ששוטרים ניסו לסלק בכוח את האוהדים שהשמיעו קריאות נגד מובארק אחרי המשחק.

     

    אוהד אל-אהלי במצרים, אחרי המהפכה השנה (צילום: gettyimages imagebank) (צילום: gettyimages imagebank)
    אוהד אל-אהלי במצרים, אחרי המהפכה השנה(צילום: gettyimages imagebank)

     

    לפי כתב ה"ניו-יורק טיימס", נוכחות ה"אולטרס" הייתה בולטת בהפגנות יום השישי, והם היו כוח דומיננטי מאחורי האלימות. "הם הובילו את ההתקפות על משרד הפנים ועל בניין הביטחון שליד שגרירות ישראל. הם המשיכו את העימותים מחוץ לשגרירות הרבה אחרי שאחרים הלכו הביתה", דיווח הכתב.

     

    אל-אהלי היא לא רק הקבוצה המפורסמת והמצליחה ביותר במצרים, אלא גם מועדון הכדורגל המוביל ביבשת אפריקה. קבוצת הכדורגל זכתה ב-35 מאליפויות ארצה וב-35 מגביעי מצרים, בנוסף לשש זכיות באליפות אפריקה - יותר מכל קבוצה אחרת. פעולות מחתרת אינן דבר זר עבור המועדון שנוסד בשנת 1907, בניסיון לאפשר לסטודנטים להתאגד ולתכנן את פעילותם נגד השלטון הקולוניאלי הבריטי.

     

    המרד במובארק: "כל אוהד ינהג לפי מצפונו"

    בינואר השנה, כשבועיים אחרי תחילת ההתקוממות נגד מובארק, פרסם ארגון ה"אולטראס" של אוהדי אל-אהלי הודעה בפייסבוק, שבה הבהיר כי הוא שומר על נייטרליות פוליטית, כאומר שאינו צד בארגון המהומות. עם זאת, הוא הוסיף במה שנראה כמו רמז עבה כי חברי הארגון חופשיים לעשות את בחירותיהם הפוליטיות לפי שיקול דעתם, ולהשתתף בהפגנות נגד משטרו של חוסני מובארק.

     

    מפילים את החומה סביב שגרירות ישראל ביום שישי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    אם אוהדי אל-אהלי אמנם הובילו את ההתפרעויות ביום שישי, ייתכן כי פירושו של דבר שהתקיפה חסרת התקדים של השגרירות הייתה חלק מעימות פנימי ורחב יותר בינם לבין השלטונות. מאז המהפכה בינואר, ה"אולטראס" הפכו מעורבים יותר ויותר בפוליטיקה המקומית. ביום שישי הם גם תקפו את בניין משרד הפנים בקהיר.

     

    כדורגל הוא ענף הספורט האהוד ביותר במצרים. נבחרת מצרים מרכזת סביבה עניין עצום, ונחשבת כיום לאחת מעשר הנבחרות החזקות בעולם. היא זכתה בשבע אליפויות אפריקה - כולל זו האחרונה, סיימה פעמיים במקום הרביעי באולימפיאדה, והשתתפה בשני מונדיאלים. עם זאת, מאז 1990 היא כשלה שוב ושוב בניסיונה להעפיל לטורניר גביע

    העולם בכדורגל, למרות היותה הנבחרת המצליחה ביותר בזירה האפריקנית.

     

    הדרמה במצרים ביום שישי החלה בשעות הערב המוקדמות, כשאלפי מצרים צבאו על בניין שגרירות ישראל בקהיר, והפילו חלק מחומת הביטחון שבנה צבא מצרים מסביבה. רבים מהם פרצו אל תוך הבניין, טיפסו אל קומותיו העליונות, הסירו את דגל ישראל, ושרפו אותו. רק בשעת לילה מאוחרת החלו כוחות הביטחון של מצרים לירות גז מדמיע. שלושה מצרים נהרגו במהומות, ו-988 נוספים נפגעו. בלחץ ארה"ב, חילץ הקומנדו המצרי שישה ישראלים שהיו לכודים במשך שעות בתוך השגרירות. בעקבות האירועים החזירה ישראל את השגריר וכמעט את כל הסגל הדיפלומטי לתל-אביב.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    תבערה ברחובות קהיר. זה התחיל במגרש?
    צילום: AP
    ההמונים מפילים את החומה מסביב לשגרירות
    צילום: רויטרס
    הצבא ירה גז מדמיע, אבל מאוחר מדי
    צילום: AP
    מומלצים