שתף קטע נבחר
 

אחרי השגריר: עובדי דלתא עזבו את קהיר

גורם במשרד החוץ: "מיד אחרי נסיון הפריצה לשגרירות, כשפינינו את הדיפלומטים, פנו אלינו גם עובדים בדלתא שנמצאו קרוב לשגרירות, וביקשו להתפנות יחד עם עובדי השגרירות"

העובדים הישראלים במפעל הטקסטיל הישראלי דלתא גליל בקהיר עזבו את מצרים עקב ההתקפה על השגרירות הישראלית. כך נודע ל-ynet. זאת, למרות שמשרד החוץ לא הורה להם לעזוב את המדינה.

 

"מיד אחרי נסיון הפריצה לשגרירות, כשפינינו את הדיפלומטים, פנו אלינו גם עובדים בדלתא שנמצאו קרוב לשגרירות, וביקשו להתפנות יחד עם עובדי השגרירות. הם טסו לארץ באותו מטוס. לא פנו אלינו עובדים של חברות פרטיות אחרות, אבל האווירה בקהיר מתוחה מאוד וייתכן שהם עזבו לישראל או למקום אחר באופן עצמאי" - אמר ל-ynet גורם במשרד החוץ. 

 

יש לציין כי המפעל, המעסיק עשרות אלפי עובדים מצרים, ממשיך לעבוד כרגיל. דלתא מחזיקה מפעל גדול גם באירביד שבירדן, וזוהי לא הפעם הראשונה שהישראלים העובדים בדלתא בירדן ובמצרים מתפנים בתקופות של מתיחות ביטחונית גבוהה. אלא שבניגוד לפעמים קודמות, כרגע לא ברור אם ומתי העובדים הישראלים יחזרו למצרים.

 

דלתא וחברות ישראליות נוספות מעסיקים בקהיר כמה עשרות עובדים, רובם ככולם בתפקידים ניהוליים. מפעלים ישראליים בירדן מעסיקים מאות עובדים ישראלים נוספים, רובם ערבים. לפי שעה, הם נשארים שם כרגיל. בטורקיה מועסקים אלפי עובדים ישראלים - שאף אחד מהם לא עזב בינתיים בגלל ההידרדרות ביחסים הפוליטיים בין המדינות.

 

יבוא וייצוא במאות מיליוני דולרים

עדיין לא ברור האם ההידרדרות הפוליטית תפגע בקשרים העסקים בין ישראל למצרים, שצמחו בשנים האחרונות בקצב מהיר. מנתוני מכון הייצוא עולה כי הייצוא הישראלי למצרים הסתכם בשנת 2010 בכ-147 מיליון דולר, ואילו ישראל ייבאה סחורה מצרית בהיקף של 355 מיליון דולר, כולל הגז הטבעי. 

 

היקף העסקים בין ישראל למצרים גדל בשנים האחרונות באלפי אחוזים, בלא קשר לגז הטבעי, עקב הסכם הסחר החופשי המשולש בין ישראל, מצרים וארה"ב. ההסכם, שנחתם ב-2005, מעניק לחברות ישראליות הפועלות במצרים וחברות מצריות שרוכשות סחורה ישראלית פטור ממכס בארה"ב. לירדן, ישראל וארה"ב יש הסכם דומה, שהביא לגידול של אלפי אחוזים בקשרים העסקיים בין שתי המדינות.

 

"למצרים יהיה הרבה מה להפסיד משבירת כלים בין שתי המדינות", אומר עורך הדין גיל נדל המתמחה בסחר בינלאומי. "מעבר לעובדה שלשתי המדינות חברות בארגון הסחר העולמי, האוסר על המדינות החברות בו להטיל חרמות מסחריים האחת על השניה, הקשרים העסקיים הענפים מביאים פרנסה להמון המון מצרים והם לא ירצו לוותר עליה".

 

דווקא עכשיו: שת"פ בין סטארט-אפים מישראל ומצרים

אחד הקשרים העסקיים המעניינים שצצו ממש לאחרונה בין ישראלים למצרים הוא שיתוף פעולה בין חברות סטארט-אפ משני הצדדים. חברת PlayerDuel הישראלית הצטרפה לאחרונה לתוכנית הסטארטאפים היוקרתית סטארטאפ בוט קאמפ בדנמרק, העוסקת בהאצה של עבודת הסטארט-אפים המשתתפים בה. בפרוייקט משתתפות שתי חברות ממצרים, סופר מאמא, וגרופ סטרים. הפרוייקט נעשה בחסות ממשלת דנמרק וממשלות המדינות של החברות המשתתפות בו.

 

"פגשנו את הסטארט-אפיסטים המצרים כמה ימים אחרי הפיגוע בגבול מצרים", מספר יניב פרסלר, אחד היזמים בחברה הישראלית, "חששנו שהמתיחות תשפיע לרעה על היחסים המקצועיים בינינו. למרות זאת, כמה ימים אחרי תחילת התוכנית, אזרנו אומץ וישבנו בארוחת הצהריים באותו השולחן יחד עם היזמים המצריים ופתחנו עמם בשיחה. התחלנו בבדיחה ולאחר מכן המשכנו לדבר על עניינים מקצועיים".

 

"היינו מופתעים מן התגובה הלבבית שהפגינו כלפינו עובדי שתי החברות ממצרים. מיד לאחר אותו מפגש היחסים בין הקבוצות התחזקו וכבר מספר פעמים שנעזרנו האחד בשני, בתקווה שבדרך ליחסים קולגיאליים קרובים ומפרים בהמשך.

כל המתיחויות בין המדינות כלל לא משפיעות על התפקוד המקצועי ועל ההתקדמות של הסטארטאפים,ייתכן ושיתוף פעולה מקצועי ועסקי מסוג זה יהווה קרקע פורייה לשיתופי פעולה מקצועיים עתידיים ולהפחתת המתיחות בין המדינות ואזרחיהן".

 

מדלתא לא נמסרה תגובה 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהומות בקהיר: העובדים הישראלים ברחו
צילום: AP
דלתא
מומלצים