גל מעצרים במצרים; "בכירים ישראלים בקהיר"
לפי דיווח במצרים, הבכירים הגיעו כדי "לאמוד השלכות הפריצה לשגרירות". גורמים מדיניים: "אנשים שלנו שם, כשהבטיחות תוסדר, יושב השגריר". במקביל, דווח גם שנעצרו עוד 92 חשודים שהשתתפו במהומות
אחרי הפריצה והמהומות , הזמן לתקן את הנזק שנגרם ליחסים בין שתי המדינות: שני בכירים ישראלים נחתו בצהריים (יום א') בקהיר, לאחר שהגיעו בטיסה מיוחדת מתל-אביב - כך דיווח אתר האינטרנט של היומון הממסדי של מצרים "אל-אהראם".
הפריצה לשגרירות ישראל בקהיר - הכתבות האחרונות:
- רה"מ למאבטח מקהיר: "הרגשתי כמו אבא שלכם"
- לפני לינץ' בקהיר: "דופקים על הדלת בפטישים"
- הדיפלומט האחרון בקהיר: בבית, עם שני מאבטחים
- העם החליט: בקהיר אין שליט
לפי הדיווח, מקורות בשדה התעופה בקהיר סירבו למסור פרטים נוספים על שני הבכירים. אולם, הם ציינו כי השניים באו "על רקע הפריצה לשגרירות בקהיר וכדי לאמוד את השלכות האירוע ולנסות להכיל אותם מול הבכירים המצרים". בעקבות הדיווח אמר גורם מדיני: "יש במצרים אנשים שלנו. יש דיאלוג בדרגים הביטחוניים". ישראל מחפשת בימים אלו מבנה חדש ומוגן יותר לשגרירות.
בנוסף נמסר כי המשטרה הצבאית המצרית עצרה 92 חשודים נוספים שהיו מעורבים במהומות סביב השגרירות הישראלית בקהיר. בכך עלה מספר העצורים ל-111.
במקביל לדיווחים במצרים, אמרו גורמים מדיניים בכירים כי "האירועים בסוף השבוע הם מבחן למועצה הצבאית העליונה בקהיר. הם לא רוצים להתעמת עם המפגינים, אך הם לא יכולים להתעלם מן הכאוס שנוצר. האירועים הם סימון גבולות".
עוד בערוץ החדשות:
לדבריהם, "החזרת חוקי החירום היא סימן לכך שהם חייבים להשתלט על הכאוס. לישראל יש דיאלוג עם המצרים בדרגי מערכת הביטחון, ויש אנשים שלהם במצרים, גם בהקשר לאירועים האחרונים וגם בנושאים ביטחוניים נוספים, כמו המצב הביטחוני בסיני". אותם גורמים גם הדגישו כי "לישראל חשוב להחזיר השגריר כמה שיותר מהר. ברגע שהנושא של הבטיחות יוסדר, יושב השגריר".
"ארדואן יצטרך להתיישר"
הגורמים גם התייחסו לריכוך הטונים בהתבטאויותיו של ראש הממשלה הטורקי, רג'פ טאיפ ארדואן, במהלך סוף השבוע. "ארדואן כבר תיקן עצמו פעמיים מהתבטאויות קיצוניות, בעניין הסחר ובעניין ספינות הקרב. זה הכי טוב לו, כי הוא גם הולך רחוק וגם חוזר בו", הסבירו, "כך הוא קובע את גבולות הגזרה. אין לו את האופציה לנתק הסחר איתנו ולייצור פרובוקציות".
הם ציינו כי "נאט"ו וארצות הברית מפעילות לחצים על טורקיה, וטורקיה, בהתבטאויותיה בעניין קידוחי הגז, קוראת תיגר גם על ישראל וגם קפריסין. בעוד שבועיים יחלו קידוחים של נובל אנרג'י מול קפריסין. ארצות הברית לא אוהבת את האיומים. הועברו מסרים על-ידי נאט"ו ועל-ידי ארצות הברית, וארדואן יצטרך
להתיישר".
ברקע האירועים, בהמשך החודש יפנו הפלסטינים לחברות בעצרת הכללית של האו"ם כדי לקבל הכרה כמדינה. "לא נכנע לסחיטה של הפלסטינים לתנאים מוקדמים כדי לשוב למשא ומתן", אמרו אותם גורמים, "ברשות יש ויכוח פנימי רציני על ההליכה לאו"ם".
הם הוסיפו: "פיאד חושש מפגיעה ביחסים עם ארצות הברית. ישראל שוקלת צעדים חד-צדדיים נוספים אם הפלסטינים ימשיכו בדרכם. כבר כיום צה"ל פועל בשטחי A, למרות שעל-פי ההסכמים לא ניתן. נמצא עוד צעדים חד-צדדים בשטח בתגובה לצעד של הפלסטינים".
Read this article in English