המשפחות שפלשו לבניין בי-ם: לייעד לדיור ציבורי
כ-30 משפחות מחוסרות דיור פנו לשר השיכון בבקשה להפוך את הבניין, שאליו פלשו, לפרויקט דיור חדש: "מערך הדיור הציבורי בפשיטת רגל". אם חד-הורית: "הכל למען קורת גג"
מחוסרי הדיור בירושלים לא מחכים למסקנות ועדת טרכטנברג. כ-30 משפחות מחוסרות דיור, שפלשו לפני כשבוע וחצי לבניין נטוש בשכונת קריית יובל שבבעלות האוניברסיטה העברית ומאז מתגוררות בו, קראו לשר השיכון, אריאל אטיאס, ולמספר חברי כנסת להפוך את הבניין לדיור ציבורי בר-השגה.
מחאת האוהלים - כותרות אחרונות ב-ynet
- השיכון תוקף את האוצר: לא מתקצבים דיור ציבורי
- הדיירים עם העירייה: 'תמהונים עירומים ברוטשילד'
- האם העלאת דירוג האשראי תפגע במחאת האוהלים?
במכתב שכתבו בסיוע סטודנטים ופעילים חברתיים, מבקשות המשפחות להפוך את המבנה ובניין נוסף, שסמוך אליו ועומד ריק, למודל לדיור ציבורי מסוג חדש, שמסגרתו יסופקו דירות למחוסרי דיור בפרויקטים משולבים, בהם ישוכנו לצד אוכלוסיות אחרות כסטודנטים ואוכלוסיות חזקות נוספות. מדובר בשני בניינים שבעבר שימשו כמעונות לסטודנטים וזה כשש שנים שהם לא מאוכלסים.
"הצעתנו היא להפוך את שני בנייני המעונות הריקים ברחוב שטרן בירושלים לבניינים מובילים בסוגם, בהם שליש מהדירות ייועדו לסטודנטים, שליש למשפחות הזכאיות לדיור ציבורי ושליש לדיור בר-השגה", מוסבר במכתב, "הזכאות לדיור בר-השגה, אשר מגדירה את הסכום אותו יכול הדייר לשלם עבור דיור, דורשת הגדרת קריטריונים, החסרים בישראל, אשר פרויקט מיוחד זה יוכל להגדיר".
עוד בערוץ החדשות:
- עשור ל-11.9: ארה"ב מתייחדת עם זכרון הקורבנות
- גל מעצרים במצרים; "בכירים ישראלים בקהיר"
- הותקף בטבריה ואוים: אם תתלונן במשטרה, תמות
בינתיים, המשפחות שפלשו לבניין ברחוב שטרן 61 מצפות לפינוי, לאחר שהנהלת האוניברסיטה העברית הגישה תלונה למשטרה. אחד הפולשים, דרור מזרחי, אמר ל-ynet כי "מערך הדיור הציבורי נמצא בפשיטת רגל. ההצעה שלנו יכולה ליצור מודל חדש שיאפשר פתרון לזכאים שנשכחו
מאחור".
בתיה מזרחי, אם חד-הורית שפלשה לבניין יחד עם שני ילדיה הקטנים, סיפרה על תנאי המחייה במבנה: "אני בבניין עם הילדה שלי בת החודשיים וחצי. אלו תנאי שדה - אין מים חמים ובלילות קר. אנחנו חיים מתרומות של אוכל, טיטולים ומטרנות, אבל כשאין ברירה, עושים הכל בשביל קורת גג". לדבריה "כל יום יש פחד שיגיעו השוטרים לפנות, אבל כרגע זו הדרך היחידה לתת בית לילדים שלי. האופציה האחרת היא אוהל ברחוב".
על-פי נתוני משרד השיכון, כמעט כל 90 אלף הדירות שיועדו לדיור הציבורי תפוסות על-ידי זכאים. בנוסף, הוקשחו התנאים לקבלת הסיוע בשכר דירה, שניתן ל-140 אלף משפחות ושעומד כעת על סכום שנע בין 750 ל-1,500 שקלים למשפחה בכל חודש. כמו כן, כמעט 20 שנה שלא נבנו דירות חדשות במסגרת הדיור הציבורי וכ-4,000 משפחות, שזכאיות לדיור שכזה, ממתינות בתור, שבינתיים הולך ומתארך.